directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Hereu continua defensant la política de grans esdeveniments com a instrument per lluitar contra la crisi

El candidat socialista assegura que els Jocs d'Hivern tenen caràcter 'estratègic' tot i no ser 'la prioritat del moment' · Rebutja una consulta al respecte

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Hereu, ha defensat aquest diumenge el caràcter 'estratègic' de la candidatura pels Jocs Olímpics d'Hivern del 2022 i ha defensat la política de grans esdeveniments per a la ciutat com un instrument per projectar-se al món i sortir de la crisi, mentre el seu rival, Xavier Trias, ha apostat per acabar amb 'l'obsessió pels grans esdeveniments'. Hereu ha admès que no és un projecte ara 'prioritari', però sí creu que és 'estratègic' a deu anys vista. A més, ha rebutjat celebrar una consulta sobre la candidatura com ha plantejat ERC i ha dit que, en qualsevol cas, s'hauria de preguntar a tot Catalunya perquè és un 'projecte estratègic de país'.
jordi hereu
Comparteix
   


Etiquetes
Hereu ha triat la terrassa del centre comercial Les Arenes per explicar la seva política en grans esdeveniments per a la ciutat. Ho ha fet el mateix dia que el seu principal rival, Xavier Trias, hagi anunciat la fi de 'l'obsessió amb els grans esdeveniments' i hagi dit que la prioritat en aquests moments no ha de passar pels Jocs Olímpics d'Hivern, tot i evitar pronunciar-s'hi en contra. Paral·lelament, el candidat d'ERC, Jordi Portabella, ha apostat per fer una consulta ciutadana sobre la celebració d'aquests jocs.

El candidat socialista s'ha mostrat contrari a la celebració d'una consulta. 'No hi estic d'acord, no ens hi trobaran', ha advertit, tot recordant que el dels jocs és 'un projecte estratègic de país' i que en tot cas s'hauria de preguntar a tot Catalunya. 'No sotmetrem a aquest projecte estratègic de país a una consulta ciutadana', ha deixat clar. Cal recordar que un dels pitjors moments del mandat per a Hereu va ser la consulta sobre la reforma de la Diagonal.

Hereu ha defensat el caràcter 'estratègic' de la candidatura Barcelona-Pirineus i ha demanat diferenciar això del que és 'prioritari'. 'Que sigui estratègic no vol dir que en aquests moment sigui la prioritat', ha dit, 'vol dir que has de treballar per un projecte que ha de ser possible d'aquí a 10 anys'. Hereu veu un 'error' afirmar que no és important treballar ara en aquest projecte i ha recordat que CiU participa en els treballs que s'estan portant a terme sobre la candidatura.

El candidat a la reelecció ha aprofitat el fet que aquest cap de setmana se celebra a Barcelona la Final Four de bàsquet per defensar la política de grans esdeveniments per a la ciutat. Ha recordat que la final de l'Eurolliga representa per a la ciutat 40.000 pernoctacions i per això creu que aquest tipus d'esdeveniments també són un instrument per lluitar contra la crisi econòmica.

'Mai entendré els discursos que intenten contraposar un gran esdeveniment amb tirar endavant el dia a dia de la ciutat', ha dit, tot recordant que van ser els Jocs del 1992 el que va marcar 'un abans i un després' a la ciutat. 'Limitar l'ambició de la ciutat em sembla un greu error estratègic', ha afirmat, 'dir no als grans esdeveniments és dir no a la lluita contra la crisi, a la projecció internacional de Barcelona i al reforçament de la ciutat en el context de la lliga de les grans ciutats del món'.

A més, ha recordat que l'esport és 'un dels fenòmens des del punt de vista de la comunicació que millor ajuden a projectar les ciutats al món' i ha recordat que ja hi ha previstes algunes cites per al futur, com ara la final de la Copa del Rei de bàsquet per al 2012 o els campionats del món d'handbol i de natació per al 2013.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.