directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Portabella no descarta que el guanyador del 22M es quedi fora del govern

El líder d'Unitat per Barcelona ha dit que el vencedor tindrà la 'primera oportunitat' d'aconseguir el poder · Insta els partits a dir que no pactaran amb el PPC

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El candidat d'Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, si bé d'entrada ha esquivat parlar de les opcions de pactes amb altres formacions després del 22M sí que ha deixat la porta oberta perquè la llista més votada no acabi governant. En una roda de premsa celebrada a l'ACN, Portabella ha constatat que, com es tradició a Barcelona, 'la llista amb més vots tindrà la primera oportunitat per formar Govern' donant a entendre que no descarta segones oportunitats. L'alcaldable d'Unitat per Barcelona també ha instat els partits a descartar un possible pacte amb el PPC. 'Tant costa descartar-lo? Que el descarti qui l'ha de descartar' ha afirmat després de retreure als populars que no defensin els interessos de Barcelona perquè tenen un candidat 'escollit per Madrid'.

Comparteix
   


Etiquetes
Malgrat que ha reconegut no voler parlar massa sobre les opcions de pactes amb altres forces polítiques de cara a la futura formació de govern, Jordi Portabella sí que ha avançat alguns dels aspectes que pressumiblement marcaran els moviments de la negociació.

Portabella ha assegurat que, com es tradició a Barcelona i com també han afirmat el candidat de CiU, Xavier Trias i el del PSC, Jordi Hereu, la llista que més vots rebi el 22-M serà la que tindrà 'la primera oportunitat per formar govern'. Una primera oportunitat, però, que no tanca la porta a d'altres possibilitats ni moviments .

En aquest sentit, i sobre els possibles moviments que hauran de fructificar en els pactes per la formació d'un govern, Portabella també ha donat un petit pas endavant carregant contra la que actualment és la tercera força en nombre de vots, el PPC.

A banda de carregar contra els populars amb els arguments reiterats que es tracta d'una formació política que depèn dels interessos de Madrid, Portabella ha emplaçat els possibles vencedors de les eleccions a allunyar-se d'un pacte postelectoral. 'Que el descarti qui l'hagi de descartar', ha assegurat en una al·lusió indirecta a CiU.

Sobre les seves preferències de pactes postelectorals, però, ha evitat decantar-se per un dels partits. 'Estem atents i trobem a faltar coses en tots dos' ha assegurat un Portabella que demana a CiU més implicació en el discurs sobiranista mentre que al PSC li recrimina 'falta de rumb' i de projecte per Barcelona i Catalunya.

'Pactarem amb aquells que ens sembla que poden tirar la ciutat cap a més decisió política i econòmica', ha sentenciat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
10 de maig de 2011, 23.17 h

#7 Catalunya teva?no deies que fugies a blavència?Ni tu ets Català ni pots aportar rès més a Catalunya que no sigui augmentar el nivell de residus,la xusma com tú és precisament la força que ens empeny cada dia a engegar la teva espanya,cau de populisme,repressió,incultura.La pùrria com tu ens mostra cada dia que un futur en pau i prosperitat passa per l'allunyament d'espanya.Jo no discrimino cap opció política que inclogui el dret democràtic del meu poble a la seva Llibertat,per a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Francesc fletxa Barcelona
10 de maig de 2011, 20.29 h

#14 Bona tarda, els comentaris fets amb el cor són vàlids, però pensem una mica: a Barcelona només treuran representació en aquesta ocasió desgraciadament els mateixos partits amb representació. Només Ciutadans podria donar la campanada si aconsegueix els 30.000 vots mínims. La llàstima és que en una ciutat gran no poden fer forat ni SI, ni CUP o algun independent.
Dit això pertot areru es calumnia de la possibilitat d'un tripartit: CDC+UDC+PP o PSC+ICV+ERC. Aleshores què hem de fe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
mcd fletxa BARCELONA
10 de maig de 2011, 15.22 h

Doncs jo que pensava votar-los, així me'n desdic: NO VULL L'HEREU D'ALCALDE NI UN DIA MÉS!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi fletxa Sant Just Desvern
10 de maig de 2011, 11.43 h

Jordi, estimat, i perquè no descartes tu un pacte amb el psoE?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Albert fletxa Berga
10 de maig de 2011, 09.06 h

#10 Company, desperta!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa Catalunya
10 de maig de 2011, 00.21 h

Jo prefereixo votar al Trias per tal que no goberni l'Hereu. Però crec que tal com van anar les consultes ERC no la tornara a cagar pactant amb els españolistes del P$C i sajuntara amb CiU, que es va portar be amb les consultes. Endavant!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Manel fletxa VdG
9 de maig de 2011, 22.32 h

Algú realment creu que Unitatxbcn donaria suport a l'Hereu? Després de putejar com ho ha fet amb les consultes? Per favor esta clar que a l'Hereu no li donaran suport. Obviament ara mateix Portabella s'ha de mantenir equidistant. Si ara digués que apoiarà en Trias, molts possibles votants no el votaríen amb ell, sinó a en Trias!!! 2+2=4!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Cesc fletxa Barcelona
9 de maig de 2011, 21.45 h

Xaval acabes de perdre 6 vots i aixo que 4 som de RCat.... Volem treure la pols de l'ajuntament i treure la merda de sota l'estora que ja fa pudor, al menys la merda sera mes fresca


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
marc fletxa Barcelona
9 de maig de 2011, 21.26 h

Però els qui critiqueu les declaracions del Portabella, ja esteu segurs que el guanyador de les eleccions serà el Trias?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
9 de maig de 2011, 20.43 h

La llamada al independentismo es hoy la forma catalana del populismo, del exclusivismo, de la exclusión, de la arrogancia, de la falta de inteligencia y del fanatismo que abre el camino político hacia una extrema derecha inconfesable: ¿en alza en nuestra Cataluña.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.