directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 17:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El Financial Times assegura que Alex Salmond s'ha emmirallat en Pujol per aconseguir l'èxit a Escòcia

El diari britànic assegura que el líder escocès és un 'deixeble aplicat' l'expresident català

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'expresident català Jordi Pujol és 'el secret català de l'èxit' d'Alex Salmond. Així ho assegura aquest dimarts el diari britànic 'Financial Times' en un article d'opinió que compara la figura de Pujol amb la de Salmond. Segons l'articulista Phillip Stephens l'èxit de l'SNP es basa 'en l'oferta d'independència sense secessió, el luxe de l'autogovern sense les conseqüències de la separació'. El model, diu el periodista, s'assimila al de Pujol al capdavant de la Generalitat. 'Salmond té un exemple en Jordi Pujol, el pare del nacionalisme català i mestre de la seva ambigüitat', assegura el Financial Times. La independència, assegura l'article, és 'el destí' però el líder 'no forçarà el camí'.

Comparteix
   


Etiquetes
'El senyor Pujol va governar durant 23 anys com a líder de Catalunya després de l'establiment del seu parlament el 1980. La seva fórmula era una demanda d'independència que sempre evitava la completa ruptura amb Madrid', assegura l'articulista britànic. I afegeix: 'El senyor Salmond ha estat un deixeble aplicat. Com a cap del govern en minoria de l'SNP, ha permès que el tema de la separació es mantingui en el subconscient polític. L'autogovern és el destí d'Escòcia, però el seu genial primer ministre no forçarà el camí'.

L'article, però, assegura que l'estratègia de Pujol i Salmond té 'els seus propis dilemes'. 'Una majoria de l'SNP ha capgirat l'equilibri prudent que ha posposat cap decisió de separació', assegura el Financial Times. 'El senyor Pujol va mantenir l'amenaça d'un plebiscit com una pistola apuntant al cap del govern espanyol. El senyor Salmond ara està compromès a disparar', afegeix l'article.

Segons l'argumentació del periodista, l'SNP fins ara ha mantingut el rol d'un partit 'desemparat' que no pot tirar endavant els seus plans independentistes perquè no té el suport de l'oposició. Ara, amb la majoria sobre la taula, diu el diari, Salmond 'ha posposat el referèndum fins al final del seu mandat de cinc anys'. 'Fins aleshores, vol guanyar de Cameron més control sobre els impostos i el deute', defensa el Financial Times.

L'estratègia, creu el diari, es mantenir el referèndum fora de l'agenda fins que una majoria social escocesa estigui a favor de la independència. 'Salmond probablement perdria un referèndum demà, però si la culpa per les mesures d'austeritat es pot vincular a Anglaterra, qui sap què pot passar el 2015? El senyor Salmond és un polític que canvia el temps. No n'hi ha gaires d'aquest tipus', conclou el diari.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Violant fletxa St. Cugat del Vallès
11 de maig de 2011, 18.54 h

Sembla mentida la reputació del diari anglès i la seva pobre, mediocre i allunyada anàlisi de la realitat. L'únic que se li pot reconeixer al Sr. Pujol és la seva capacitat d'enganyar a tothom... i treballar pels seus interessos de classe, no de país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
MARC-SABATES.COM fletxa Barcelona Catalunya //*//
11 de maig de 2011, 09.08 h

Gràcies Alex Salmond anem a guanyar ! ! ! ! ESCOCIA COM CATALUNYA ! ! INDEPENDENCIA //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Lluís fletxa Monistrol de Montserrat
11 de maig de 2011, 08.56 h

Si és així, Escòcia ho te clar per aconseguir la independència. Només cal veure on sóm els catalans després de 30 anys de "democracia controlada", al mateix lloc de sortida i en pitjors codicions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Marga B fletxa Barcelona
10 de maig de 2011, 21.35 h

El Financial Times com sempre no te ni idea d'Escocia ni de Catalunya. Salmond no és deixeble de ningú (si no és el gran William Wallace, és clar), és Alex Primer, no hi ha ni un abans ni un després.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Red baron fletxa Viladecavalls
10 de maig de 2011, 21.29 h

ja estan intentan descafeinar la independencia rebent els primers atacs, per sort pels escocessos en Salmond no s'asembla en res a la politica d'en Pujol, per aixó estan on estan


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 de maig de 2011, 17.38 h

Per molts semblarà una broma o una presa de pèl fins que no ho digui un gran historiador que no sigui Català, posem per cas AMERICÀ.
PERÒ EREN CATALANS :

1) Joan Cristòfor Colom i Bertran, natural de Barcelona, Princep de Catalunya i pilot de la Nau Santa Maria, líder dels URGELLISTES durant la Guerra Civil Catalana (1472-1478)...

2) Joan Miquel Servent, natural de Xixona, vinculat a la Cort Velenciana, autor del Dom Tòxic (i no Quixot), edició 1era del 1502 a Barcelona entre altre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Voltaire fletxa Rias Baixas
10 de maig de 2011, 15.44 h

Doncs, pel que sembla, el deixeble ha superat amb escreix el seu mestre!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de maig de 2011, 12.59 h

Aquests del Financial Times escolten campanes madrilenyes i es posen a pontificar. Tant senzill com seria agafar un avió, passar un parell de dies a Catalunya, i informar-se de primera mà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de maig de 2011, 12.52 h

Rucades dels anglesos. Pujol ni ara ni mai ha estat independentista. Dubto que a Salmond algun dia l'anomenin el "britanic del ano"


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.