directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 19:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Salgado reitera que no pagarà els milions que sí que va abonar al tripartit

Assegura que farà efectiu el pagament l'any 2013, per bé que l'any vinent hi haurà eleccions i la majoria d'enquestes preveuen que el PSOE sortirà del poder

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha reiterat avui que no pensa pagar a la Generalitat el fons de competitivitat que preveu la nova llei de finançament pactada el 2009. I punt. Ha afirmat que es reunirà amb la Generalitat 'totes les vegades que siguin precises' i per fer 'tots els aclariments que toquin' sobre el fons de competitivitat -que la Generalitat xifra en 1.450 milions d'euros-, però que no pensa abonar-los fins el 2013. Es dóna la circumstància que la Generalitat sí que va rebre aquest fons l'any passat i l'anterior, quan a Barcelona hi governava José Montilla. Salgado s'enroca en l'argument que el govern espanyol farà efectiu aquest pagament l'any 2013, per bé que el 2012 hi haurà eleccions i, segons la majoria d'enquestes, l'executiu de Zapatero ja no continuarà al poder. Per tant, Salgado no pagarà ni un dels euros que deu a Catalunya.
Antoni Castells, Elena Salgado, PSC, PSOE
Comparteix
   


Etiquetes
Salgado a afirmat que la posició del govern espanyol serà la de seguir 'fent el que fa', que des del seu punt de vista és 'complir amb el contingut de la llei que regula el sistema de finançament'.

La Generalitat reclama a Salgado que pagui el fons mitjançant una bestreta, com va fer el 2009 i el 2010. Però la ministra argumenta que, segons la disposició transitòria segona de la llei de finançament, les bestretes només es poden donar fins el 2011, i la corresponent a aquest s'haurà de liquidar al 2013, tornant a negar d'aquesta manera, el pagament avançat. La vicepresidenta ha xifrat en 2.730 milions els recursos addicionals que ha rebut Catalunya des de l'entrada en vigor del nou sistema, que superen, ha dit, 'la gradualitat acordada, com sens dubte coneix la Generalitat'.

Contràriament, el portaveu d'ERC, Joan Ridao, li ha reclamat que 'mogui fitxa' i convoqui la Comissió Bilateral per 'solucionar aquest conflicte', dins el marc de la sessió de control al congrés espanyol. Per Ridao, la negativa del congrés d'aprovar la iniciativa de CiU, envia un missatge 'nefast', perquè no tan sols es 'violenta' la lletra de la llei de finançament, sinó que el govern espanyol es converteix en 'morós' sense 'avergonyir-se'.

Ridao creu que el govern espanyol es pot seguir 'refugiant' en la llei, però 'l'opinió pública ja ha jutjat: una vegada més es posa en relleu que el govern estatal està més preocupat per salvar els bancs i donar satisfacció als mercats', s'ha lamentat.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.