directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Turull creu que el país hauria fet el 'ridícul' desplegant la Llei de Vegueries aprovada pel tripartit

El portaveu parlamentari de CiU defensa per 'coherència' la proposició de llei per crear la Vegueria del Penedès

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha afirmat aquest dimecres a la tarda a Vilafranca del Penedès que si s'hagués tirat endavant la Llei de Vegueries aprovada pel govern tripartit el país hagués fet el 'ridícul institucionalment', ja que la seva aplicació hagués suposat un 'simple canvi de denominació'. Aquest dimarts el consell executiu del Govern va deixar en suspens la Llei de Vegueries i el grup parlamentari de CiU va entrar al Parlament una proposició de llei per crear la Vegueria del Penedès. Respecte aquest darrer punt, Turull ha defensat que ho han fet per 'coherència' i perquè en el moment que la llei sigui una realitat 'el Penedès ja hi serà a dins'.

Comparteix
   

Turull ha expressat que la Llei de Vegueries que va aprovar el govern tripartit era la 'crònica d'un fracàs anunciat', ja que 'es va moure més per l'estètica que per l'efectivitat'. Segons el portaveu de CiU, si s'hagués desenvolupat la llei després del 22 de maig 'l'únic que es podria fer és canviar el nom de les diputacions pel de consells de vegueries amb la inseguretat jurídica que generaria'.

Per aquest motiu Turull ha defensat que el Govern ha deixat en 'suspens' la Llei de Vegueries perquè quan s'apliqui ho faci en 'la seva totalitat'. En aquest sentit, Turull ha explicat que perquè la llei pugui desplegar-se s'haurà de negociar a les Corts una modificació dels límits territorials de les diputacions perquè es pugui contemplar la delimitació del país per vegueries però també s'haurà de modificar la Llei orgànica de règim electoral general (LOREC). Per això Turull ha dit que la llei no es podrà aplicar fins que no s'hagin fet aquestes negociacions.

A banda de suspendre la Llei de Vegueries, aquest dimarts el grup parlamentari de CiU va entrar una proposició per incloure el Penedès dins de la llei. Turull ha defensat que ho han fet per 'coherència' i perquè el Penedès 'ja no serà una discussió quan arribi el moment de desplegar la llei'. Per Turull la del Penedès és una 'reivindicació justa' i ha defensat que han fet una 'mobilització exemplar', ja que es tracta d'una reivindicació 'arrelada al territori'.

Turull ha fet la previsió que abans de les vacances d'estiu es debatrà a la cambra parlamentària catalana la proposició de llei per incloure la Vegueria del Penedès i s'ha mostrat optimista pel que fa als sis vots que els hi falta a CiU perquè la proposició pugui tirar endavant.

D'altra banda, l'alcalde de Vilafranca del Penedès i també diputat al Parlament, Pere Regull ha explicat que el Penedès ha estat l''únic territori' en què la 'majoria d'ajuntaments' han donat suport majoritari a la vegueria. Segons Regull, si s'hagués tirat endavant la llei sense el Penedès hagués estat un 'greuge' i no s'hagués escoltat 'la veu del poble'.

Per la seva banda, Jaume Domingo, diputat del Baix Penedès, ha mostrat la seva 'satisfacció' pel fet que el Govern hagi aturat la Llei de Vegueries perquè 'generava incertesa' i demostrava que 'no entenen el que és la comarca del Baix Penedès'. Domingo ha afegit que al territori se senten 'més penedesencs que mai'.

Finalment, Gerard Figueras, diputat del Garraf, ha remarcat que la Vegueria del Penedès és una 'oportunitat' per territori en unes de les comarques que tenen la taxa d'atur 'més alta de Catalunya'. Per Figueras, la unió de les comarques del Garraf, Baix Penedès, Alt Penedès i l'Anoia (amb l'excepció dels municipis de l'Alta Anoia), permetrà al territori 'afrontar amb més garanties la creació de nous llocs de treball i la generació d'inversions i riquesa'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
12 de maig de 2011, 13.16 h

Aquests convers són genials, són el puto càncer del país


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa bcn
12 de maig de 2011, 11.29 h

Aquest Turull com el seu partit li diu que faci, pixa fora de test, les vegueries han de substituir les diputacions i els consells comarcals, solament així s'aprimarà considerablement l'administració en les despeses i haurà millor dedicació al contribuent per la seva proximitat.
CDC ja torna a l'ambigüitat de donar peixet al govern español, Canviar el nom de diputacions per consell de vegueries amb els mateixos càrrecs i així ningú perdria pistonada o sou és clar. Cap on van? sempre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ramon fletxa Sabadell
12 de maig de 2011, 07.51 h

Aquest país fa el ridícul diàriament amb la classe de governants que actualment té


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.