directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 04:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat insta el teixit empresarial de l'Alguer a impulsar iniciatives catalano-alguereses

El secretari del Govern, Germà Gordó, ha visitat avui la ciutat de l'illa de Sardenya, on ha garantit la continuïtat de l'Espai Llull

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El secretari del Govern, Germà Gordó, ha visitat aquest dijous la representació de la Generalitat a l'Alguer, on ha instat el teixit empresarial alguerès a impulsar iniciatives de negoci catalano-alguereses. Gordó, que és el responsable de coordinar l'acció de govern en aquells territoris de llengua i cultura comuna, s'ha reunit amb representants del món institucional lingüístic, a qui ha remarcat la importància de l'ensenyament del català a l'escola com a 'pas indispensable perquè la llengua no reculi'. La primera visita del nou executiu català també ha servit per ratificar la continuïtat de l'Espai Llull de l'Alguer i per anunciar l'impuls d'un nou conveni marc de col·laboració entre la Generalitat, la Regió Autonònoma de la Sardenya i l'Ajuntament de l'Alguer.
germà gordó, alguer, síndic de l'alguer, marco tedde
Comparteix
   


Etiquetes
La reunió que ha mantingut aquest dimecres Gordó a l'Alguer també ha servit per posar sobre la taula la possibilitat d'impulsar una marca pròpia de la ciutat de l'Alguer vinculada a Catalunya, com un distintiu i un actiu per a la seva projecció exterior.

De la seva banda, en la trobada amb representants del món institucional lingüístic, el secretari del Govern ha reiterat la importància de l'ensenyament del català a l'escola com a 'pas indispensable perquè la llengua no reculi'. En aquest marc, Gordó ha posat a disposició de les institucions locals i regionals representades l'assessorament i el suport de la Generalitat, a través de l'Espai Llull i de la seva direcció, per posar en marxa un acord de col·laboració que serveixi per protegir el català de l'Alguer i contribuir a la seva difusió.

D'altra banda, la reunió amb el Sistema Turístico Locale (STL) de la Província de Sàsser ha donat llum verda a un projecte coordinat des de l'Espai Llull per traduir al català, amb domini 'puntcat', la pàgina web de promoció turística d'aquest consorciat representatiu del Nord de Sardenya. En aquest sentit, el secretari del Govern ha puntualitzat que 'cal estar amatents a projectes europeus interregionals que, en aquest àmbit, puguin ser beneficiosos pels dos territoris' i ha posat com exemple el seguiment que se'n fa des de la Catalunya Nord.

El secretari del Govern, acompanyat del director de l'Espai Llull de l'Alguer, Joan Elies Adell, també ha aprofitat la jornada per visitar el projecte d'immersió lingüística 'La Costura', una aula on infants d'entre 2 i 5 anys aprenen català, anglès i italià. Aquesta iniciativa, que acull l'Escola San Giovanni Bosco, és pionera a l'illa de Sardenya i està en marxa des del 2009.

La Generalitat mantindrà oberta la seva Representació de l'Alguer
Durant la recepció oferta pel Síndic de l'Alguer, Marco Tedde, el secretari del Govern ha ratificat la continuïtat de la Representació de la Generalitat de Catalunya a la ciutat sarda a través de l'Espai Llull, en marxa des del maig de 2009. 'Hem de seguir reforçant els llaços culturals, lingüístics i comercials amb l'Alguer', ha dit Gordó, sumant-se d'aquesta manera a l'oferiment de l'Alcalde Tedde de ser la 'porta de Catalunya a Itàlia'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa bcn
13 de maig de 2011, 10.38 h

Bé, bé, això va bé sr. godó


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.