directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Catalunya antirumors

Diferents iniciatives arreu del país pretenen combatre els tòpics més estesos contra la immigració, el principal argument de formacions com la xenòfoba Plataforma per Catalunya de Josep Anglada

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Les eleccions municipals del 22 de maig han propiciat l'aparició d'una notable quantitat d'iniciatives arreu del país per combatre els rumors més estesos sobre els immigrants, un dels principals arguments que branden formacions xenòfobes com la Plataforma per Catalunya (PxC) o el Partit Popular a Badalona. SOS Racisme és l'entitat pionera a Catalunya en promoure aquest tipus de campanyes antiracistes: a cada nova contesa electoral des del 2007, engega la iniciativa Mistos Electorals, que ara ha fet un salt qualitatiu amb tot un seguit de càpsules audiovisuals que contraresten els atacs a la convivència que es donen la campanya electoral.


Tots som de casa, Òmnium Cultural
Comparteix
   


Etiquetes
'Mistos electorals' pretén ser una campanya que vetlla 'per la convivència, denunciant l'ús electoralista del fet migratori i els discursos i propostes xenòfobes per part dels candidats catalans', perquè 'ja tenim fets que mostren que de nou, en aquesta campanya electoral, la immigració es torna a utilitzar per buscar rèdits electorals i com a moneda de canvi entre els partits per fer demagògia electoral'.

SOS Racisme encén aquests mistos des de les eleccions municipals del 2007. També ho va fer a les espanyoles del 2008, a les europees del 2009 i a les nacionals de l'any passat, on ja va començar a utilitzar el vídeo com a suport per difondre el missatge.

Taca d'oli
En una línia similar s'emmarca la potent campanya de l'Ajuntament de Barcelona BCN Antirumors, amb tot un seguit de vídeos sobre els immigrants i l'aprenentatge del català i els immigrants i les beques menjador, per exemple. També enllaça vídeos publicats en cadenes de televisió, com aquesta peça de La Sexta en clau d'humor.

L'Estratègia per Combatre Rumors i Estereotips sobre Diversitat Cultural del consistori barceloní ha detectat els 12 rumors que es repeteixen amb més freqüència i que afecten de manera transversal a tota la població estrangera. La web els detalla i aporta tot de dades i reflexions que miren de contrarestar-los, basant-se en el Manual per combatre rumors i estereotips sobre diversitat cultural.

L'Ajuntament de Badalona també va posar en marxa el 17 de març la campanya per combatre tòpics i rumors entre la ciutadania Saps què m'han dit? Com podem respondre davant d'un rumor?, que pretén garantir el dret a una informació veraç que no malmeti les relacions entre les persones i preservar la convivència i la cohesió social a Badalona.

La campanya consisteix essencialment en la distribució d'uns fullets per tota la ciutat que incorporen dades objectives quantitatives i arguments qualitatius amb l’objectiu 'de reforçar la conscienciació ciutadana per tal d’aconseguir canviar l’opinió de qui els llegeix o els rep'. Per exemple, es desmenteixen rumors relacionats amb el destí de la majoria de beques de menjador de les escoles públiques o tòpics sobre l’horari dels comerços regentats per estrangers, entre altres.

En una línia similar s'inscriu la campanya iniciada a Igualada i la Conca d'Òdena per part d'Òmnium Cultural. En contraposició al lema angladista Primer els de casa, Òmnium-Anoia proclama Tots som de casa, una iniciativa que també consisteix en un fulletó que es distribueix a totes les llars. En aquest cas, però, són diferents agents de la societat civil local -empresaris, sindicats, directors d'escola, mossens...- els que combaten els tòpics més estesos sobre la qüestió.

Així mateix, el sindicat UGT també ha promogut la iniciativa Els 9 tòpics sobre immigració que cal desmentir amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial que se celebra cada 21 de març. Aquell dia de l'any 1960, la policia va obrir foc i va matar 69 persones en una manifestació pacífica contra les lleis de passes de l'apartheid que es realitzava en Sharpeville, Sud-Àfrica.

Tot plegat, una sèrie de missatges que entronquen perfectament amb la cançó Com goses? del grup Mesclat.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
joan fletxa Figueres
15 de maig de 2011, 10.13 h

L’extrema dreta és massa intolerant, amb la immigració, però la resta de formacions polítiques potser són massa tolerants amb segons quins aspectes. Crec que es podien haver acceptat uns certs contingents d’immigració sempre i quan estigués assegurada o bé la integració cultural o bé la repatriació dels qui no s’integren i pretenen canviar la nostra identitat secular exhibint burkes i similars o obrint les seves botigues en hores intempestives.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
14 de maig de 2011, 21.10 h

tAMBÉ S'HA D'ENTENDRE QUE DE SEGUIDA ENS POSEM A DEFENSAR EL IMIGRANTS VICTIMISTES PERO QUI FA VIDEOS PER AJUDARA ATOTA LA GENT QUE S'ESTA QUEDANT SENSE FEINA I ELS CATALANS QUE A CATALUNYA NO PODEM PARLAR TOT EL DIA EN CATALÀ PERQUE CLAR ÉS UNA OFENSA NO?I pots arribar a perdre la feina,amistats i els civisme!
Ningú ajuda a la gent d'aquí.
A E.E.UU hi ha polítique d'imigració i ningu dirà que aixó és racista tenir polítique s per regular -ho.Això simplement és civisme regular és... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
14 de maig de 2011, 17.24 h

#3 No s'entén gaire el teu missatge ... ??? A veure si usem bé les comes, els punts i les majúscules i minúscules ... Quin pupurri!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Lopes fletxa Sants
14 de maig de 2011, 12.27 h

L'enquesta de l'abc que sempre pronostica la debacle pels independentistes. " detecta". una pujada d' Unitat x BCN que segons ells pot arribar als 5 regidors prenent-ne un al PP! Força i units x La Barceloba capital de l'estat català !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Atlasac fletxa Vila-real
14 de maig de 2011, 12.01 h

UNA COSA ES SEGURA ELLS NO HAN AMOLLAT NI UN BILLET ELS TENEN TANCATS AMB $ CLAUS, els treballadors la miseria de treball que tenien ara la tenen que que conpartir amb TOT QUISQUI QUE VE, aixís més GROSSA ES FARAN LES ARQUES ELLS 4.400 milions? I ENCARA TENIU LA GRAN BARRA DE IDIOTITZAR-LOS MES? MES ENCARA, ja teniu sort que SI QUE ELS HAVEU CANVIAT ELS CERVELLS SINO JA TINDRIEU EL COLL GUILLOTINAT!!!però què hosties fatx si aquesta NO ES MA GUERRA!!!! NO!!!! NO LA LLUC!!! perquè es deixar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
14 de maig de 2011, 11.55 h

Desmentiu aquesta si us plau : Hi ha una feina de ema que locals no volen fer per qualsevol preu i com això sou puja fins a 2000€ / mes ( cambrera ) després anys que societat ha trobat que ser cambrera es bona manera a guanyar extra diners quan estàs estudiant o quan estàs entre feines etc. doncs un dia comença a entrar milers i milers de persones sense educació que estan preparat a fer qualsevol feina per qualsevol sou ... què passaré ... sous pujaré o baixaré ? Immigració porta p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
borinot fletxa barcelona
14 de maig de 2011, 09.59 h

Dels rumors no en saps mai la veracitat, per això s'ha d'anar molt en compte en creure-ls, però si es vol lluitar contra la creença que els immigrants reben tracte de favor o més tolerància que els d'aqui, el primer que s'ha de fer és que l'administració els tracti per igual.

Dels rumors no en saps la veracitat, però la teva vista no t'enganya. Passegeu-vos pels centres de les ciutats a les 10 de la nit que qualsevol dia, inclosos dissabtes i diumenges i veureu com uns comerços incomp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.