directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias vol posar els bancs i caixes 'al seu lloc' fent-los 'la vida una mica més complicada'

L'alcaldable de CiU creu que els mediadors per concedir crèdit 'pressionaran' les entitats

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El programa econòmic de CiU a Barcelona contempla la creació de 'mediadors de crèdit', que 'crearan pressió' contra les entitats financeres que no concedeixin préstecs a empreses 'viables amb problemes de finançament'. Així ho ha explicat l'alcaldable, Xavier Trias, en detallar les eines que proposa per 'sortir forts de la crisi'. Amb la figura del mediador, que estarà a cadascun dels districtes de la ciutat, Trias creu que podrà 'posar les entitats de crèdit al seu lloc' i 'fer-los la vida una mica més complicada'. I és que l'alcaldable de CiU creu que bancs i caixes estan adoptant la postura 'més còmoda i sempre diuen que no' a la concessió de crèdits. I això no ajuda a la reactivació econòmica.
xavier trias, ciu, barcelona, municipals
Comparteix
   


Etiquetes
Xavier Trias ha explicat que té molt clara la seva estratègia per sortir de la crisi. Així, a més de reiterar algunes de les mesures econòmiques del seu programa, potenciant la creació d'empreses noves i de llocs de feina, avalant la concessió de microcrèdits per emprenedors, creant un fons de capital risc, 'fent l'administració més eficient i reordenar-la' i aprimant el volum burocràtic dels tràmits, ha apostat per instaurar deu tècnics -un per districte- que es dediquin a fer de 'mediadors de crèdit'. Aquesta figura obriria i resoldria cada expedient en set dies, donant a l'empresari que té una empresa 'viable amb problemes puntuals' que vol aconseguir un crèdit un document que acrediti que l'Ajuntament considera que bancs i caixes podrien concedir-li un préstec.

Això farà, segons Trias, que bancs i caixes abandonin la posició 'còmoda'. 'Els crearem pressió, perquè aquesta és una bona eina per ajudar la gent', ha explicat Trias, que ha detallat, a més, que aquesta mesura ja l'ha aplicat a França el govern i 'té resultats molt grans i molt bons'. 'És ridícul estar sempre pensant com comencem una empresa i que les viables que tenen un problema puntual les deixem que caiguin', ha sentenciat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
15 de maig de 2011, 23.32 h

I vinga fer volar coloms... i prometre el millor ... i explicar contes ... Senyor Trias el govern dels millors va per un camí que tothom veu: privatitzar, privatitzart, privatitzar. Però és que, a més a més, CiU no aconsegueix del govern central el que Catalunya necessita. Ah! i per suposat que els socialistes tampoc. I ara la gent està millor informada. Haurien d'abandonar la cantarella de l'herència que s' han trobat i la crisi. Treballin per Catalunya com en el seu moment ho van fer v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Lluís fletxa Monistrol de Montserrat
15 de maig de 2011, 19.18 h

No es tracta de fer la vida més complicada a ningú. El que passa és que la crisi ha posat al descobert aquells que s'han aprofitat i segueixen aprofitant-se dels altres. Clausules abusives a les hipoteques; sous desmesurats dels responsables de bancs i caixes; etc... Però no oblidem que bancs i caixes conviuen amb el poder, i són part d'aquest poder. Com ho és vostè, senyor Tries. Per tant, dubto molt que el mateix poder, és a dir, aquells que viuen de conya amb les lleis que s'inventen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa Sitges
14 de maig de 2011, 15.30 h

baixa del núbol, els teus jefes, principalment el que treballa a Madrid, un tal Duran, un cop pasades les eleccions, encara que guanyis, que ho dubto, et tornaran pel "bon camí" no fos cas que algú de Madrid o del gran capital s'emprenyi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.