directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós apel·la a la regeneració que suposa l'independentisme davant la corrupció 'normalitzada' en la política espanyola

El líder republicà defensa, orgullós, que no hi ha imputats entre les files d'ERC

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Joan Puigcercós ha donat suport a Jordi Portabella en l'acte central de campanya de la coalició Unitat per Barcelona a la Ciutadella. El líder dels republicans ha centrat bona part del seu discurs en la corrupció que, afirma, està 'normalitzada' en la cultura política espanyola .'Es molt preocupant com els partits espanyolistes han fet de la corrupció quelcom de normal', ha declarat. Davant d'aquest fet, Puigcercós ha tret pit per la impossibilitat de trobar imputats entre les files independentistes i la capacitat 'regeneradora' que en aquest sentit pot tenir el moviment. El president d'ERC ha finalitzat el seu parlament donant suport a un referèndum i fent una crida a l'optimisme dels sobiranistes.
Joan Puigcercós ha assistit a l'acte central de la campanya municipal d'Unitat per Barcelona per donar suport al número u de la llista, el republicà Jordi Portabella. El líder d'ERC ha estat el darrer a pujar a la tarima a parlar i ha basat el seu discurs principalment en la corrupció.

Introduint el tema amb ironia, Puigcercós ha bromejat sobre el fet que els mateixos que defensaren el TC quan la retallada a l'Estatut ara el critiquin per la legalització de Bildu. Però no s'ha limitat a qüestionar la voluntat de determinats partits de sotmetre's a la llei en funció de les conveniències sinó que els ha acusat directament de corruptes.

'És molt preocupant com els partits espanyolistes han fet de la corrupció quelcom de normal', ha dit per posar a continuació l'exemple de Mallorca on el PP té 244 imputats i pot tornar a guanyar unes eleccions. Per això considera que 'la cultura política espanyola ha fet de la corrupció normalitat i degrada les institucions i la democràcia'

Per contra, Esquerra Republicana de Catalunya és 'un exemple' perquè no ha tingut cap membre imputat per corrupció. Un fet que Puigcercós ha atribuït al respecte per les institucions i la cosa pública que tenen els republicans.

'Vam crear l'oficina antifrau, i què ha passat?' s'ha preguntat per advertir que l'esmentada oficina està 'congelada' perquè algú, que no ha especificat, no vol control fiscal i vol generalitzar la corrupció.

Així doncs i davant la corrupció el moviment independentista pot ser un element regenerador. Un element regenerador que, segons Puigcercós, necessita però del optimisme, de la voluntat de guanyar i sumar dels seus acòlits i d'un referèndum vinculant per la independència.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Arnau MIR de TOST fletxa CiUtatjoliu ( ÀGER )
16 de maig de 2011, 12.02 h

El primer de tot per a regenerar la política nacional passa per NO donar cap vot a CiU i PSOE (ex.PSC) i el següent pas es construir com mes aviat millor la presó de TÀRREGA per engarjolar-los a tots els SOCIATES CONVERGENTES MAFIOSOS i CORRUPTES de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joanet fletxa Horta
16 de maig de 2011, 11.23 h

LA REGENERACIÓ DE LÍDERS JA LA FAREM QUAN TOQUI. ARA EL QUE CAL ES SUMAR, sinó ens governaran 2 "fantàstics" líders com en trias i n'albertito fdez que segur que ens entusiasmaran !

Tots amb Unitat x Barcelona i amunt!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de maig de 2011, 10.20 h

http://leonorenlibia.blogspot.com/ LA POLITICA D'ESPANYA ENVIA FORCES MILITARS QUE ENS COSTEN UN DINERAL A DIARI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Lluís fletxa Monistrol de Montserrat
16 de maig de 2011, 08.49 h

L'indepedentisme pot regenerar la vida política, però també a l'idependetisme li cal una regeneració de liders.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.