directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Bildu podria convertir-se en el segon partit amb més regidors d'Euskadi

La coalició d'EA, Alternatiba i independents podria aconseguir més de 800 regidors a Euskal Herria

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'autorització de la coalició abertzale Bildu permetrà que desenes de milers de ciutadans bascos puguin votar un partit d'esquerres i independentista, i aquesta opció, il·legalitzada durant molts anys, podria canviar i molt el panorama polític d'Euskal Herria. Una enquesta del diari La Razón -poc proper a les tesis independentistes- donava aquest dilluns entre 680 i 720 regidors als municipis d'Euskadi, i entre 130 i 150 representants a Navarra, i certificava que la coalició independentista podria aconseguir prop de 300.000 vots, en una informació titulada 'La apuesta de ETA arrasa'. De confirmar-se aquesta tendència, Bildu es convertiria en la segona força municipal d'Euskadi, només superada pel PNB, que obtindria un miler de regidors, i amb molts més representants municipals que PSE i PP,  mentre que a Navarra seria la tercera força en número de representants, en empat tècnic amb el PP.

Comparteix
   


Etiquetes
L'acceptació de Bildu, la coalició d'EA, Alternatiba i independents abertzales, a les properes eleccions municipals del 22-M pot capgirar el panorama electoral basc, i suposarà un fort revés al front espanyolista PSE-PP que actualment ocupa el Govern basc.  Segons les dades de la Razon, Bildu aconseguiria entre 680 i 720 regidors a Euskadi, molt per davant de PSE-PSOE (a qui en correspondrien uns 300), PP (200-220) i Aralar (60-70). Els resultats pronosticats són similars al suport electoral rebut pels abertzales la darrera vegada que van presentar-se, quan Euskal Herritarrok (EH) va aconseguir 890 regidors a Euskal Herria l'any 1999.

Si s'analitzen les dades percentualment, Bildu obtindria la quarta posició en suport electoral a Euskadi amb el 17,2% dels vots, gairebé a tocar del PP que n'obtindria el 17,7%. Segons l'enquesta, el partit més votat seria el PNB amb el 35% dels vots a les municipals, i el seguiria el PSE amb el 23,4%.

A Navarra Bildu seria la tercera força amb més regidors, empatada amb el PP amb 130-150 regidors. La formació amb més representants municipals a Navarra seria UPN, amb 240-250 regidors, seguida pel PSOE amb 210-230.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jaume Cusó fletxa Barcelona
18 de maig de 2011, 15.23 h

Aquesta és la por de la dreta espanyola, que una coalició a la que volien impedir presentar-se pugui acabar convertint-se en una força molt principal. La il·legalització de Batasuna i totes les coalicions que després van anar formant-se per ocupar el seu espai ja suposaven un gran nombre de vots, superior als del PP.
I no oblidem que Bildu és principalment Eusko Alkartasuna, un partit absolutament legal. Bildu recull el vot no només d'Eusko Alkartasuna sinó de tota la gent que votava a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marc s fletxa Cerdanyola
17 de maig de 2011, 19.07 h

Bilda Catalana ja!! algú s'ha preguntat mai quins resultats podriem tenir en una coalició: ERC+SI+Reagrupament+CUP+Independents sobiranistes+els verds+plataformes sobiranistes? qui farà el primer pas per organitzar una gran coalició sobiranista?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
17 de maig de 2011, 16.25 h

#1 Ara per ara a Euskadi no hi ha Lehendakari,hi ha el gobernador civil de las provincias vascongadas",francisco lòpez,gràcies a l'ajuda dels franquistes,gràcies a l'estat d'excepció implantat,esperem que per poc temps ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
17 de maig de 2011, 14.04 h

#1 Ja saps que PP no mai condemna res mal que han fet espanyols i això no es limita a feixisme sinó inclou violacions que han fet a sud americà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
joan fletxa Figueres
17 de maig de 2011, 13.17 h

En Patxi Noséquè, el lehendakari actual, aupat al poder mitjançant la trampa "legal" d'il.legalitzar el vot abertzale, no crec pas que torni a repetir, si els feixistes espanyolistes no tornen a il.legalitzar Bildu.

Igualment com Bildu ha hagut de condemnar la violència, ara només falta que obliguem també al PP a condemnar la violència franquista. Mentre no ho facin, seguiran essent els hereus del feixisme castellanista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.