directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias aposta perquè la promoció internacional de Barcelona vagi de la mà de la de Catalunya

Vol que els Consolats de Mar s'integrin a les oficines exteriors de la Generalitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, vol que els Consolats de Mar de Barcelona acabin integrant-se dins les oficines exteriors que té la Generalitat pel món. El convergent vol seguir mantenint el control d'aquesta organismes des de l'Ajuntament, però no veu lògic que segueixin estratègies diferenciades a les del Govern català. 'Han d'anar de la mà i pot haver una persona que reforci Barcelona', ha detallat el candidat de CiU. A més, Trias vol crear una xarxa de ciutats que agrupi totes amb les que Barcelona té agermanament o relacions fluides, potenciar la seu de la Unió per la Mediterrània, i atraure seus internacionals com una sucursal mediterrània de la OMS.
xavier trias, ciu, barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
Xavier Trias no entén que la política exterior i de promoció internacional de Barcelona vagi deslligada de la que projecta la Generalitat de Catalunya. És per això, que el convergent té previst que els Consolats de Mar que actualment l'Ajuntament té repartits per diversos punts del món acabin integrant-se dins les oficines exteriors que el Govern català té en marxa. 'No acabo d'entendre que la capital i la Generalitat hagin de fer dues polítiques diferents. La política internacional ha de ser comuna', ha explicat Trias des dels jardins del Palau de Pedralbes, on hi ha ubicada la seu de la Unió per la Mediterrània.

Amb tot, Trias no vol perdre el control dels Consolats i, tot i tenir un plantejament diferent, seguirien depenent de l'Ajuntament. La seva idea, però, passa perquè el consistori destini 'una persona a reforçar' la política exterior de Barcelona dins del marc de les oficines i l'estratègia de la Generalitat. 'Hem de col·laborar amb la Generalitat perquè ens ajudi quan ella va a buscar inversions. La història de que l'Ajuntament és contrari a la Generalitat s'ha acabat en política exterior', ha sentenciat Trias.

La UPM i la OMS a Barcelona
D'altra banda, l'alcaldable de CiU ha volgut plantejar el seu ferm compromís de 'potenciar' al màxim si governa la Unió per la Mediterrània. Segons Trias, 'ara es passa pe run moment difícil, però això s'acabarà i haurem hagut d'estar treballant per tenir-ho tot apunt' i fer que pugui ser una 'bona eina'. A més, el convergent ha assegurat que 'Barcelona és atractiva per molts organismes que volen descentralitzar i portar seus al Mediterrani', i és per això que s'ha compromès a 'atraure' sucursals d'institucions com ara l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Trias també ha explicat que, per ell, no té massa sentit que Barcelona s'agermani i tingui vincles amb ciutat si això després no es tradueix en una major relació. 'Hem de crear una xarxa de ciutats al voltant de Barcelona', ha avançat el candidat de CiU, que ha argumentat que només així es poden crear sinergies que serveixin per promocionar internacionalment Barcelona i per atraure fires, congressos i altres esdeveniments internacionals.

I si de grans cites mundials es tracta, els Jocs Olímpics d'Hivern i la candidatura pel 2022 és una qüestió d'obligat tracte. Trias ha reiterat que és favorable a aquesta aposta, però ha avançar que el rumb s'ha de canviar 'més' i dirigir-lo completament a beneficiar a les zones pirinenques de Catalunya. Els Jocs només tenen sentit si és a favor del Pirineu, si no es fa pensant en Barcelona sinó en com Barcelona pot ajudar al Pirineu', ha dit, tot alertant que si no es fa així s'estarà cometent 'una equivocació'. Tot i això, Trias ha advertit que 'el primer tall és al 2013' i el principal problema serà 'com venem això a Espanya'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.