directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern malfia de la predisposició de Zapatero per negociar el fons de competitivitat

Homs esquiva recórrer als tribunals i confia en 'força negociadora' dels pressupostos

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha remarcat que la Generalitat ja és 'gat escaldat' amb José Luis Rodríguez Zapatero, i no es creu la seva predisposició per negociar el fons de competitivitat. 'Respecte a Zapatero, gat escaldat de l'aigua tèbia fuig', ha resumit després que el socialista digués que el fons de competitivitat es podrà negociar 'amb més calma' després del 22M. Homs ha recordat que són 'reiterades' les ocasions que Zapatero ha promès coses a Catalunya 'i després no ha complert'. Després que Madrid hagi anunciat que portarà la qüestió als tribunals, ha remarcat que Catalunya, a diferència dels madrilenys, té la 'força negociadora' dels pressupostos.

Comparteix
   


Etiquetes
Pel que fa a Zapatero i les seves 'declaracions de bones intencions' sobre el fons de competitivitat, Homs s'ha mostrat escèptic tenint en compte els precedents. 'Entendrà que no ens el creguem', ha dit en resposta a la pregunta d'un periodista en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

Els pressupostos com a arma

Precisament sobre aquesta qüestió, i després que Madrid decidís recórrer als tribunals perquè l'Estat li pagui el fons de competitivitat, Homs ha reiterat que la prioritat és la negociació política fins on es pugui. En aquest sentit, ha remarcat que Catalunya, a diferència dels madrilenys, ha de presentar els pressupostos en les properes setmanes, i això és un 'factor de negociació'. 'Això ens dóna davant de l'Estat, els mercats i la Comunitat Europea una posició de força negociadora, perquè no és el mateix que en aquest pressupost s'incorporin o no unes determinades partides', ha argumentat. Per això, ha apostat per 'exhaurir' la via negociadora, però ha deixat clar que 'no pel que hagi dit Zapatero'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.