directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 09:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol creu que les protestes del moviment 15-M han tocat sostre

Rubalcaba s'ha reunit amb la seva cúpula aquest matí i Interior espera una nova nit sense incidents

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El govern espanyol considera que les protestes del moviment 15-M van tocar sostre aquest divendres a la nit on el Ministeri de l'Interior va comptar aproximadament 58.000 manifestants a tot l'Estat dels què 28.000 es trobaven a Madrid. Alfredo Pérez Rubalcaba s'ha reunit amb la seva cúpula aquest dissabte i ha parlat també amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Interior espera una nova nit tranquil·la i sense incidents, i una jornada electoral marcada per la normalitat. La policia no carregarà ni desallotjarà els manifestants a no ser que es produeixin disturbis. El dispositiu policial per a aquest diumenge, apunten fonts del ministeri espanyol, és l'habitual de les jornades electorals.
#acampadabcn, indignats, tendes
Comparteix
   


Etiquetes
Després d'una setmana de protestes que han anat adquirint intensitat al mateix ritme que arribaven les prohibicions de les Juntes Provincials i de la Junta electoral Central, l'executiu espanyol considera que el fenomen dels "indignats" va tocar sostre aquest divendres a la nit en què milers de persones -n'ha comptabilitzat 58.000 a tot l'Estat- van esperar les 12 de la nit en què començava la jornada de reflexió per llançar un missatge de desafiament a la Junta Electoral Central.

Segons fonts del ministeri espanyol, l'executiu espanyol espera que aquesta pròxima nit les concentracions siguin lleugerament inferiors a les de divendres a la nit i que no es produeixi cap mena d'incident. Interior deixa entendre que no té intenció de carregar per dissoldre els manifestants o per desallotjar els campaments que s'han instal·lat a punts com la Puerta del Sol. En primer lloc perquè seria contraproduent, però també perquè les intervencions policials són l'últim recurs com a resposta a disturbis o alteracions greus de l'ordre.

El govern espanyol defensa la seva actuació perquè la Junta Electoral prohibeix les manifestacions però en cap moment ordena una dissolució. Segons Interior, malgrat la prohibició de la Junta Electoral Central (JEC) no es compleixen els supòsits que marca la Llei per a una intervenció policial, que és que es facin servir uniformes paramilitars o que hi hagi incidents. Les premisses a aplicar, apunten fonts del Ministeri, no són només l'ordre de la JEC, sinó també les lleis de Seguretat, el codi de funcionament de la policia i la pròpia Llei electoral.

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba ha analitzat la situació aquest dissabte al matí amb la seva cúpula. Segons fonts d'Interior han constatat el desenvolupament pacífic de la nit. Rubalcaba, que també es va reunir amb els seus col·laboradors la nit de divendres a dissabte, ha conversat també amb José Luis Rodríguez Zapatero i s'ha posat en contacte amb el PP.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
22 de maig de 2011, 13.35 h

Zapatero i Cia sí que han tocat sostre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 de maig de 2011, 18.49 h

Ja en parlarem dilluns.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.