directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La crida de Merkel per contractar llicenciats dispara l'interès per estudiar alemany

L'Institut Goethe de Barcelona ha augmentat un 25% les inscripcions mentre que a Madrid, l'augment ha estat del 20%

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La crida de la cancellera Angela Merkel a llicenciats de l'estat espanyol per poder cobrir vacants principalment d'enginyeria ha tingut una repercussió en els centres de formació en alemany. L'Institut Goethe, tan a Madrid com a Barcelona, ha notat un increment dels alumnes, d'entre un 20 i un 25% respectivament en relació al curs passat. És una conseqüència directa de presa de consciència de la població a l'hora d'aprendre llengües per poder tenir una major mobilitat laboral i no tancar portes a futurs llocs de feina. Els centres han anat adaptant el nombre de cursos a la demanda i sobretot han potenciat els intensius que permetin als estudiants assolir nivell amb menys temps.
alemany, llibre, estudi, aula
Comparteix
   


Etiquetes
Un total de 950 alumnes de tots els nivells d'alemany ocupen aquest primer semestre de 2011 la setantena de cursos que l'Institut Goethe ha organitzat per poder fer front a l'augment de demanda que ha provocat la crida de les autoritats alemanyes als treballadors de l'estat espanyol. L'any passat, el 2010, ja es va notar un increment al voltant del 12% d'inscripcions, que enguany s'ha consolidat. Els responsables del centre exposen, que ja fa temps que l'interès per l'alemany ha anat creixent, però aquest principi de 2011 s'ha incrementat fins a un 25%.

És una tendència que també s'ha notat a l'Institut Goethe de Madrid, on segons la cap d'estudis de l'Institut, Constanze Michel, des de 2008 s'ha anat registrat un increment de les matriculacions any rere any de manera "lleugera", i ara se situa al 20%. Particularment, després de la vista de la cancellera alemanya, Angela Merkel, que va instar els joves professionals i preparats a buscar oportunitats laborals a fora, el creixement de matriculacions ha estat més fort. Tanmateix, per molts, l'interès per l'idioma i pel país, són també un dels motius de la seva decisió d'aprendre alemany.

Intensius per aprendre més ràpid
Els qui pensen que el seu futur laboral és a una gran ciutat com Berlín, la cap d'estudis a Madrid, Michel, recomana un nivell B1, segons el marc europeu de referència de llengües, per poder "defensar-se en la vida quotidiana". Per assumir una feina, caldria un nivell superior, sempre tenint en compte el sector en el que es vulgui treballar. Per arribar als coneixements del nivell B1, explica Michel, és assumible, si es disposa de temps i es té "molta pressa", en vuit mesos, segons el pla d'estudis de Madrid.

Una de les mesures que han pres doncs, els dos centres ha estat concentrar cursos i fer-los intensius per poder reduir el temps d'aprenentatge i que els estudiants assoleixin el nivell necessari amb poc temps. De fet, per aprendre alemany, des del Goethe de Barcelona es considera que al ritme de quatre hores per setmana, una persona pot desplegar competències en tres anys.

Per això, per exemple, a l'estiu, se n'estan preparant per aprofitar que en general, els interessats tenen molt més temps lliure. De cara a l'any vinent, Marc Borneis, director adjunt de l'Institut Goethe a Barelona, ha explicat que s'estan proposant, pels estudiants més avançats, cursos específics en funció de l'especialitat de cada alumne per poder formar-los en àrees concretes.

Un perfil concret
A Barcelona, el perfil d'estudiant és doncs, universitari a punt de llicenciar-se, o recent llicenciat que busca feina i que vol entrar al mercat laboral, sigui a Catalunya o en altres països. Una de les professores que s'ha incorporat aquest darrer semestre, Catherine Hoffman, assegura que la meitat dels alumnes són enginyers, en gran part aturats que ''aprofiten el temps''. En la seva experiència com a professora d'alemany, Hoffmann assegura que ha canviat la gent que està disposada a marxar fora per treballar.

Així, coincideix amb el perfil que predomina a l'Institut Goethe de Madrid, on l'alumnat es composa sobretot d'estudiants dels àmbits de dret, econòmiques enginyeries i filologies, en concret, un 30%-35%. Un altre 40% són joves professionals que ja treballen en els mateixos sectors.

L'idioma no és una moda, és una presa de consciència
Michel creu que el creixent interès per aprendre alemany no es deu només a una moda passatgera o una conjuntura econòmica. "Aprendre idiomes cada vegada és fa més important i la població jove és molt conscient que s'han d'aprendre", ha afirmat. "No crec que sigui una moda, sinó que pot ser un element més d'evolució que ha començat fa bastant anys".

La cap d'estudis considera que potser "ara mateix estigui més a la consciència l'aprenentatge d'idiomes, perquè se'n parla als mitjans de comunicació", però assegura que els joves assimilen que "aprendre idiomes és important" perquè "existeixen moltes oportunitats de moure's per Europa", sobretot, quan cada vegada són més populars els cursos universitaris d'intercanvi, com l'Erasmus.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi fletxa Bcn
27 de maig de 2011, 20.28 h

Jo vaig fer 3 cursos i ara vaig tirant pel meu compte. Vaig començar per simple hobbie, i ho vaig deixar per problemes d'horaris i preus (és una mica car).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Cesc fletxa València
22 de maig de 2011, 10.22 h

Jo ja porte 6 anys estudiant alemany, porte avantatge hehehe
Alemanya és un país civilitzat, on es respecte les lleis. No és Espanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.