directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 07:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un camioner és multat pels Mossos per portar els papers en català

Des d'Interior contradiuen els Mossos i ara afirmen que la multa és incorrecta

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Un Mosso d'Esquadra va multar a un camioner de l'empresa de transports de matèries perilloses "Transports Flix". La multa es deu a que els papers del camioner, tots en regla, estaven redactats en una llengua no oficial en el país d'origen. És a dir, els papers estaven en català quan el camió estava registrat a l'Estat Espanyol. El conflicte s'agreuja tenint en compte que el camió realitzava un recorregut entre Tarragona i Barcelona. Interior i el cos dels Mossos defensen l'agent per actuar seguint la llei.
mossos esquadra policia catalana calatunya cos policial patrulla
Una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Comparteix
   


Etiquetes
La setmana passada va passar un fet inhòspit. La un agent de la nostra policia catalana, els Mossos d'Esquadra, va multar a un camioner perquè aquest tenia la documentació en català. Segons l'agent, els papers no estaven en la llengua oficial del país d'origen, en aquest cas Espanya, i per tant el va multar.

El camioner de l’empresa "Transports Flix", la qual es dedica a transportar mercaderies perilloses, va ser multat la setmana passada a la zona del peatge de la Roca, a l’autopista AP-7, davant la seva estupefacció. També va mostrar la seva sorpresa el responsable de l’empresa de transports, Armando Andrés, pels motius de la sanció, que no va dubtar a titllar de “surrealista”.

Motius tècnics

El camió multat tenia havia iniciat el seu trajecte des de la depuradora de l’Ampolla (Baix Ebre) i es dirigia a Sant Celoni (Vallès Oriental) per descarregar unes bombones de clor buides. El transport d’aquest tipus de productes ha d’anar acompanyat d’un document anomenat carta de port, on s’ha de fer constar totes les característiques de la càrrega. Així ho explicita la legislació europea sobre el transport de matèries perilloses en la llei coneguda com l'ADR. L’article 5.4.1.4 de la norma especifica que “les cartes de port estaran redactades en la llengua del país d’origen” i, segons l’agent dels Mossos, és aquest punt el que es va infringir en aquest cas.

El conflicte es dóna quan el Mosso afirma que no estava redactada la llicència en l'idioma oficial del país quan el camió realitzava un recorregut entre Tarragona i Barcelona.

A la defensa del Mosso

Fonts dels Mossos d’Esquadra van defensar ahir l’actuació de l’agent que va posar la sanció afirmant que és ajustada a dret i que el camió infringia la norma. Les mateixes fonts van explicar que no és un tipus d’infracció que tinguin per costum perseguir.

Després d'unes primeres declaracions a favor de la Conselleria d'Interior que creia que el mosso va actuar bé, Ara, Rafael Olmos, el director general de la policia de la Generalitat, considera que els Mossos d'Esquadra van actuar amb "excés de zel" quan van multar un camioner que portava la documentació únicament en llengua catalana. A més, ha confirmat que la multa no es tramitarà perquè és "incorrecta".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Miquel fletxa Osona
25 de juny de 2007, 15.13 h

Els Mossos d'Esquadra es van crear per perseguir els milicians catalans que no es van rendir després de la derrota del 1714 i que continuaven la seva lluita patriòtica repartits pel territori fent guerra de guerrilles. No us enganyeu. Els Mossos foren, són i seràn un cos repressiu botifler i anticatalà. VISCA CATALUNYA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Martí fletxa Palamós
23 de juny de 2007, 18.03 h

Amb aquesta policia autonòmica no arribarem enlloc. Aquests son els que han de defensar els drets dels ciutadans dels països catalans??? Quina vergonya!!! Casi que prefereixo la guardia civil, (i això que soc català de barretina) abans que aquesta pandilla d'inèptes i prepotents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
XAVIER GARCIA i BORRÀS fletxa L'AMETLLA DE MAR
23 de juny de 2007, 11.56 h

GLUPS???!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Enric fletxa La Plana Baixa
23 de juny de 2007, 09.10 h

Còm que el català no és llengüa oficial a l'Estat espanyol? El català és oficial a Catalunya. No diuen que Catalunya és a l'Estat espanyol? O és que ha d'ésser en català i castellà? Tampoc aclaren si hi ha «excés de zel» o és «incorrecta», que són dues coses contradictories. Cada vegada em sembla més clar que no exigeixen als aspirants a mossos d'esquadra que no siguin anticatalans. Deuen de considerar que això seria «inacceptable politització del cos». És el que té no ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.