directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU guanya les eleccions a Girona amb 10 regidors, la CUP entra amb 3 i ERC hi desapareix

El PSC baixa fins als 7 regidors, el PPC en guanya 1 i n'obté 3, ICV n'obté 2 i Solidaritat tampoc no entra

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Gir històric a l'Ajuntament de Girona. Amb el 100% dels vots escrutats, CiU aconsegueix 10 regidors i desbanca l'històric governant, el PSC, que es queda amb 7 i perd un dels seus feus principals després de 32 anys de govern. El Partit Popular, que durant bona part de l'escrutini duplicava els resultats del 2007, finalment passa de 2 regidors a 3. Un altre resultat sorprenent és el de la CUP, que fa quatre anys no era a l'Ajuntament i ara hi entra amb 3 regidors. ICV tanca l'arc representatiu municipal amb 2 regidors. A l'altre cantó de la balança, derrota sense pal·liatius per a ERC, que si fa quatre anys va aconseguir 4 regidors, ara ni tan sols aconsegueix representació.
Carles Puigdemont, CiU, Girona
Comparteix
   


Etiquetes
Puigdemont, enquadrat en el sector independentista de CDC, va assegurar l'any passat, després de participar en la consulta independentista del 25 d'abril, que 'Girona serà la capital nacional del dret a decidir'.

Puigdemont, doncs, ha aconseguit fer un resultat històric per al seu partit, tot i els intents del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, per arraconar els representants democristians independentistes que havien d'integrar la candidatura.

'CiU ha fet història per primer cop en 32 anys a Girona'. Amb aquesta frase, el guanyador de les municipals Carles Puigdemont ha resumit què representa haver trencat, per primer cop a la democràcia, l'hegemonia socialista a la ciutat. Per a l'alcaldable de CiU, la fotografia que deixen els comicis 'dibuixa un estil gironí nou de fer política'. Puigdemont considera que aquest escenari els permetrà treballar 'amb solidesa', posar en pràctica el 'pacte permanent' que ha promès durant campanya, i aconseguir 'el consens' amb els temes de ciutat. Per la seva banda, la socialista Pia Bosch ha reconegut la victòria de CiU, però ha puntualitzat que encara és aviat per dir que el PSC estarà a l'oposició.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
23 de maig de 2011, 14.10 h

#1 La majoria de catalans eram votant a un partit no sucursalista ni crossa de cap partit espanyolista. O és que no t'has assebentat del resultat de les eleccions?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
22 de maig de 2011, 22.48 h

On coi erem els catalans avui? de vacances? entre CyU i la xarnegada pro PPeros anem arreglats.
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.