directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod insisteix en la necessitat d'una 'esquerra nacional responsable, creïble, preparada, moderna i amb vocació de majories'

'Algú ha de fer un pensament', assegura · Suggereix les espanyoles de l'any vinent com a banc de proves

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Amb el congrés extraordinari d'ERC a la vista, l'exlíder del partit Josep-Lluís Carod Rovira expressa el seu punt de vista sobre quin hauria de ser el rumb de l'esquerra catalana per als propers quatre anys. En un article al diari Ara, assegura: 'A Catalunya, al País Valencià i a les Balears, algun dia les esquerres i els grups polítics nacionals veuran que, per separat, mai no hi tindran l'hegemonia. Hi ha d'haver espai per a una esquerra nacional responsable, creïble, preparada, moderna i amb vocació de majories i no pas marginal o antigovernamental, que vulgui un estat per a Catalunya, per entendre'ns amb qui vulgui entendre's amb nosaltres.'

Comparteix
   


Etiquetes
Carod constata l'evidència que 'el sobiranisme no serà mai majoritari si no és també atractiu, útil i il·lusionador', i creu que 'el país ho necessita'.

Des del seu punt de vista, 'al PSC, a ERC, a casa, sobretot a casa, però també a CPC, entre les files d'ICV i també de CDC, algú ha de fer un pensament, I ser valent, coherent i tenir visió històrica i mirada llarga. L'esquerra catalana no pot continuar badant'.

I perquè aquesta idea comenci a quallar, proposa les eleccions espanyoles de l'any vinent com a banc de proves: 'Per què no intentar-ho ja a les eleccions a Madrid, amb un gran reagrupament catalanista i de progrés, superador de la dinàmica tradicional de sigles i amb il·lusió mobilitzadora?'

'Identitat pròpia'
A banda d'aquesta proposta, Carod també recrimina a l'actual direcció republicana que 'en els darrers tres anys s'han perdut 540.000 vots. A les municipals, la caiguda lliure ha accelerat el ritme. Més preocupats per les guerres internes que per fer un partit responsable i de govern, algú hi ha confós tenir el control orgànic del partit amb tenir també el suport de l'electorat'.

Considera que, set anys enrere, a ERC 'hi havia una identitat pròpia que el feia un partit atractiu, innovador, fresc, il·lusionador, obert, plural, diferent, amb complicitats. I un lideratge ideològic clar, dins i fora. I un projecte polític identificable: l'esquerra independentista, moderna, seriosa, possible. I una credibilitat social que anava més enllà de les sigles'. Contràriament, 'avui no hi ha res de tot això. Ni lideratge, ni projecte, ni identitat, ni credibilitat'.

Centre-esquerra nacional
Després de les eleccions del 28 de novembre, Carod ja va suggerir que ERC i els catalanistes de PSC i ICV es fonguessin en una sola plataforma electoral que aglutinés el centre-esquerra nacional, tal i com ho fa CiU a l'espai del centre-dreta. L'objectiu seria que hi tinguessin cabuda totes les sensibilitats que estan a favor de l'Estat propi, ja siguin independentistes o federalistes.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
Lluís fletxa Girona
25 de maig de 2011, 12.38 h

#35 A això em referia, no ho hauria explicat millor, hi ha algú que estigui en contra d'un Estat del Benestar, d'una Sanitat Pública, d'un ensenyament de qualitat, de repartir riquesa equitativament,.... la diferència entre dreta-esquerra en el món en el qual vivim es fina com el paper de fumar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Reagrupat fletxa Girona
25 de maig de 2011, 11.11 h

I avui quin sigificat té ser dreta o esquerra,dins d'Europa ioccidental, desaparegut el comunisme i trontollant el socialismeemig dels bancs i l'economia ?. Qué és ser progressisita si no anar endavant encara que sigui amb prudència o ser conservador voler retre immòbil encara que sigui en una ideologia de les pretesament ?. És en Carod més porgressista que Laporta o en Pugcercós que en Carod ?. En Saura o en Montilla són més esquerrans qu jo que he viscut sempre del meu treball ?..... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Jordi C fletxa Barcelona
25 de maig de 2011, 01.52 h

Lluís, és natural i lògic que Laporta i les CUP no vagin junts, perquè, més enllà del somni independentista (que és això, un somni), representen visions de la societat contraposades. I mentre no arriba el gloriós dia de la independència, què? Han votar Laporta i les CUP el mateix en matèria de sanitat, ensenyament, impostos...? L'independentisme és, en el fons, una ideologia etèria, completament inútil per a la política del dia a dia, perquè consisteix en administrar una fantas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Jordi-80 fletxa València
24 de maig de 2011, 22.38 h

#31 D'acord. I de l'experiència n'hem d'aprendre, i ha quedat clar que l'última cosa que s'ha de fer per a ser l'esquerra nacional del país és enfortir i dur al poder l'aparell del PSC. Cal arrossegar cap al partit el vot obrer i popular que va al PSC i ICV.

De la mateixa manera que el País Valencià serà d'esquerres o no serà, la independència dels Països Catalans vindrà liderada per l'esquerra nacional o no vindrà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Lluís fletxa Girona
24 de maig de 2011, 22.38 h

#31 Però si els catalanistes del PSOE volen defensar el seu País més que el seu partit es poden passar a Esquerra, que ja és l'esquerra catalana i que seria forta si no s'hagues errat l'estratègia amb tants tripartits, els de ICV si volen defensar el seu País desde l'esquerra i deixar-se de collonades federalistes que no porten enlloc, per què dos no es federen si un no vol, també poden venir a Esquerra. El problema és que ara es percep Esquerra com un satèlit del PSOE, cal foc nou, r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Jordi C fletxa Barcelona
24 de maig de 2011, 21.22 h

Jordi-80, jo no deia que Carod hagués de tornar al capdavant d'ERC, només deia que la seva idea d'una esquerra catalanista potent, desmarcada del PSOE, no em sembla pas forassenyada. Que tingui la independència com a horitzó però que pugui aglutinar potser també gent federalista o confederalista de debò, i defensora del dret a decidir. El problema és com s'articula això i amb qui, perquè els aparells dels partits, PSC i IC, difícilment permetran ara per ara aquesta operació. I una m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Jordi-80 fletxa València
24 de maig de 2011, 20.20 h

Tots els que parlen de "Carallot", "Esquerra (abans ERC)" i estupideses semblants, que se'n vagen al web de la Vanguàrdia i de l'e-brutícies a llepar-li el cul als convergents espanyols i a ofrenar noves glòries a Espanya, i que ací ens deixen en pau als independentistes debatre i opinar.

CiU, sou el càncer de Catalunya! Sou el tap que impedeix la independència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
fedor fletxa BCN
24 de maig de 2011, 20.06 h

Es necessita cinisme! El Carallot que, de totes totes, és gran culpable de la fortíssima ensulsiada de E (Abans ERC) al posar els quinquis del Baix a governar Catalunya, ara se les dóna de savi donant lliçons als que penen per culpa d'ell.

Les morses calladetes són més guapes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Jordi-80 fletxa València
24 de maig de 2011, 19.47 h

#15 I per altra banda, jo sóc ben contrari a eixe arrejuntament independentista de qualsevol ideologia, que esdevendria una gàbia de bojos, cadascú al seu aire, com s'ha demostrat. Cal ser l'esquerra nacional, d'esquerres i independentistes, atraient les bases del PSC i ICV cap a ERC i cap a posicions de construcció del nostre Estat. Però això no es fa enfortint l'aparell del PSC, sinó tot el contrari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jordi-80 fletxa València
24 de maig de 2011, 19.41 h

#15 Amb ell es van aconseguir grans resultats, i també per culpa seua ERC es va donar una patacada. Carod va ser molt bo en l'èpica, per a alçar un projecte, però va ser nefast per a gestionar-lo posteriorment i per a administrar eixe èxit. El temps de Carod en primera línia política ja ha acabat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.