directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 07:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla creu que votar a favor del fons de competitivitat no hauria evitat la patacada

L'expresident de la Generalitat creu que CiU ja ha arribat a acords amb el PP per grans ajuntaments i institucions

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una actitud diferent del PSC davant la moció de CiU sobre el Fons de Competitivitat no hauria variat els resultats de les eleccions municipals. Aquesta és l'opinió de l'expresident de la Generalitat, José Montilla, contraria a l'expressada per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. Montilla ha dit que aquest tema i altres com la posició davant la sentència del Tribunal Constitucional pel que fa a l'Estatut, són elements 'que fan soroll' però que tenen 'poc impacte' electoral. Sobre el panorama postelectoral, Montilla ha dit que unes eleccions locals fan factibles escenaris per a acords diferents a cada indret, però ha afegit que, al seu parer, a les institucions i grans ajuntaments on CiU i PP sumin, l'acord ja està fet.
José Zaragoza, José Montilla, Miquel Iceta, PSC
Comparteix
   


Etiquetes
Concretament, Montilla ha assegurat: 'No crec que si haguéssim tingut un comportament diferent' respecte la votació al Congrés dels Diputats de la moció presentada per CiU la setmana passada per reclamar el pagament del Fons de Competitivitat, o respecte la sentència del Tribunal Constitucional espanyol a l'entorn de l'Estatut de Catalunya, 'això -el resultat del PSC a les eleccions de diumenge- hagués canviat'.

L'expresident ha afegit que 'amb una actitud diferent tampoc això hagués canviat els resultats. Ho penso sincerament. Tinc coneixement del que deien les enquestes fins i tot abans de la sentència del Tribunal Constitucional. I el resultat que va venir després. Això són elements que en un determinat moment provoquen un soroll important però que tenen un escàs impacte',

Montilla també ha parlat de l'endemà de les eleccions pel que fa a la governabilitat d'alguns ajuntaments i institucions on no hi ha cap llista que pugui exercir la seva acció amb majoria absoluta. L'expresident de la Generalitat no ha negat la voluntat de CiU de parlar amb el PSC, però l'ha situat més aviat en el marc de les aparences.

'En les grans institucions, en els grans ajuntaments on hi hagi una suma de majoria absoluta de Convergència i PP, la meva sospita és que els acords estan fets'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Miquel fletxa BCN
24 de maig de 2011, 12.14 h

Una prova més que el PSOE de Catalunya es mou per interessos de partit, no pas pels interessos catalans


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.