directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Joan Ferran veu 'secundari' el grup propi al Congrés i qui serà el nou líder del PSC

Aposta per prioritzar el debat de les idees · El dirigent socialista reclama que el partit no es deixi endur pel 'temps mediàtic' i no improvisi

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El dirigent i diputat del PSC Joan Ferran aposta per prioritzar el debat de les idees en el procés intern que ha de fer el partit per renovar-se i creu que aquest aspecte ha de passar per davant d'altres qüestions, com ara l'elecció d'un nou primer secretari o l'existència d'un grup propi al Congrés, que són aspectes 'importants' però 'secundaris'. En un article al seu bloc, Ferran afirma que els socialistes 'han de decidir fins a on cal donar la batalla de les idees en defensa d'allò que portem en els nostres gens fundacions i no ha caducat' i tenen davant 'el repte de decidir' quina és la 'línia vermella a no traspassar' al voltant 'd'aspectes irrenunciables' de l'esquerra.
joan ferran
Comparteix
   


Etiquetes
Ferran creu que cal centrar-se en 'com donar la batalla de les idees' més enllà 'de la conjuntura puntual' o de 'la confecció d'equips de direcció partidària' i de 'fabricar candidats'. El dirigent socialista considera que aquest procés necessita un ritme 'serè i pausat' i creu que d'aquí a la tardor hi ha 'temps suficient i necessari' per tancar el congrés amb 'èxit'. D'aquesta manera, ha descartat la possibilitat d'avançar el congrés, ja que 'no s'hi val a improvisar'.

En aquest sentit, creu que els socialistes no han d'actuar arrossegats per l'anomenat 'temps mediàtic', sinó que 'ho ha de fer amb perspectiva històrica, amb un projecte polític pensat a mig i llarg termini'.

Ferran ha remarcat que no és només el PSC qui està 'engripat', sinó que el conjunt de l'esquerra europea està 'empiocada' com a conseqüència dels efectes de la crisi econòmica, que ha provocat 'desorientació' entre l'electorat progressista del món occidental. Ferran ha constatat que la situació actual de l'esquerra situa 'a molts països del continent en mans de polítics populistes, quan no xenòfobs', posant com a exemple, en el cas català, l'ascens de Plataforma per Catalunya (PxC) o la victòria del candidat del PP, Xavier Garcia Albiol, a Badalona.

'Després de tanta pragmàtica difuminació d'idees que ens eren pròpia, en benefici de la governabilitat i de la bona gestió, ha arribat l'hora de marcar novament posició i recuperar amics, discurs, relat, presència i influència social', ha dit, 'cal recuperar el que algú ha anomenat recentment la militància social i escoltar la veu de la plaça pública'. Tot i això, ha advertit que caldrà 'parlar amb claredat però no caure mai en el parany d'utilitzar, en ple segle XXI, el lèxic de Rosa Luxemburg'.

Ferran creu que el PSC haurà de defensar a Catalunya 'l'autogovern, un model federal per a Espanya, la convivència civil i lingüística i la cohesió social' com els eixos per generar un programa alternativa a CiU, mentre que als ajuntaments caldrà 'vèncer les inèrcies i les pressions d'un discurs que ja triomfa a molts indrets d'Europa i que se sustenta en les pors i la inseguretat'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Aniol fletxa l'Ametlla del Vallès
26 de maig de 2011, 18.11 h

Aquest és el paio que va dir que s'havia d'acabar amb la crosta nacionalista de TV3 i Catalunya Ràdio, oi?
Quina gràcia, hahahah,.........Ara resulta que s'han quedat, ELLS, a les capses. Ferran, que dura és la vida no? això et passa per llest, bocamoll i ignorant. M'imagino que deus ser d'aquells que diuen que ser català és la millor manera de ser ej-panyol(!)Vaja, com els de Perpinyà, oi, maco?
Ep, i els de conveniència i comunió ja cal que s'apretin els "matxos", que tenen prestats... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pantinet fletxa El Pla de Santa Maria
26 de maig de 2011, 14.34 h

Aquest XITXAREL·LO es la crosta espanyolista espanyola que s'ha de fer deaspareixer. Entenc que es un estomec agraït. Que seria, com es guanyaria la vida si no fos Politiso-espanyolista? La vida es sàvia, ell està apunt de dessapareixer Catalunya cada dia va endevant. Juan Fernando, espavila, que et queden quatre dies de polític. Veus com catalunya millora?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pallares fletxa Barcelona
26 de maig de 2011, 13.34 h

Aquesta és la crosta que s'hauria d'arrancar el PSC


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
lluigi fletxa Barcelona
26 de maig de 2011, 11.09 h

Convocar al debat es una manera poc disimulada de donar llargues als temes importants. Es pot estar deliberant anys. I apel·lar a la "convivencia civica i linguistica" que vol dir, no a la guerra civil i si al bilinguisme???? Fastigos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.