directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els obiolistes convoquen una assemblea per abordar el futur del PSC i preparar el debat congressual

'El PSC que volem' i 'Vers una aliança de progrés', els dos documents de treball

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Nou Cicle, l'anomenat sector obiolista del PSC, ha convocat per aquest dissabte a Banyeres del Penedès (Baix Penedès) una assemblea amb la que vol obrir foc de cara al congrés que els socialistes catalans faran a la tardor per renovar el seu projecte i nomenar nova direcció. En l'assemblea, que pretén ser 'crítica' segons fonts d'aquest corrent, es debatran dos documents, un sobre com es creu que s'ha d'organitzar el PSC i una altre sobre la seva estratègia de cara a les eleccions al Parlament del 2014, que passa per una aliança de progrés. També es farà un balanç 'negatiu' dels resultats de les municipis i es crearà una coordinadora que vol esdevenir representant de l'assemblea en el debat intern.
raimon obiols, psc, nou cicle, obiolistes, pia bosch, maria badia, joan ignasi elena
Comparteix
   


Etiquetes
L'assemblea de Safoires -que pertant a Banyeres del Penedès- començarà amb una balanç dels resultats de les eleccions municipals que serà 'negatiu' però fet des de la 'responsabilitat', segons han avançat fonts del sector obiolista. El balanç el farà l'alcalde en funcions de Vilanova i la Geltrú i destacat membre d'aquest corrent, Joan Ignasi Elena, que va perdre les eleccions de diumenge davant de CiU per 87 vots.

Però a banda del balanç del 22-M, l'assemblea tindrà la mirada posada en el debat congressual que el PSC farà a la tardor i començarà a preparar documents per afrontar-lo. De fet, allà s'hi debatran dos documents, que porten per títol 'El PSC que volem' i 'Vers una aliança de progrés'.

En el primer document, s'aposta per fugir d'un partit amb una 'tecnoestructura professionalitzada' i perquè el partit 'esdevingui una gran organització sociopolítica del segle XXI'. Nou Cicle rebutja una organització per un 'partit d'aparell' com hi ha hagut fins ara i, de fet, ja en la presentació del seu manifest inicial al febrer apostaven perquè la Secretaria d'Organització perdés pes. A més, consideren que la renovació dels òrgans de direcció representin 'la riquesa plural del partit'.

A banda de l'organització interna del partit, l'estratègia política de cara a les eleccions del 2014 que planteja el sector obiolista és una aliança de progrés. Nou Cicle rebutja una nova 'coalició freda' com va ser el tripartit i creuen que aquesta aliança pot tenir una versió 'més avançada' que incorporaria 'socialistes, ecosocialistes, esquerra i centreesquerra catalanistes', amb 'llistes comunes i primàries obertes a la ciutadania' i amb l'elecció d'un candidat a la presidència de la Generalitat 'com a corol·lari', o bé una versió 'més light' que consistís en una 'millor coordinació entre societat civil i partits de progrés'. Nou Cicle aposta per la primera, tot i que ho sotmetrà a debat a l'assemblea ja que el document planteja les dues opcions.

Els obiolistes també tenen clara la necessitat que el PSC es presenti a les properes eleccions generals amb el compromís de constituir un grup propi al Congrés dels Diputats. De fet, fonts del sector remarquen que decisions com votar en contra de la moció de CiU que reclamava el pagament del fons de competitivitat de Catalunya va afectar negativament als resultats d'alguns municipis aquest 22-M.

L'objectiu de Nou Cicle és que de l'assemblea se n'acordi la constitució d'una plataforma o coordinadora, de la qual s'està estudiant que pugui tenir un nom específic, formada per representants del corrent obiolista i també per membres del partit que s'hi hagin anat sumant durant els darrers mesos i que sigui la veu del que es decideixi l'assemblea en els debats precongressuals i en el congrés de la tardor.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Pantinet fletxa Les Escaldes
26 de maig de 2011, 20.35 h

Espero que a la Xaconeta no la deixin participar ni permetre que vingui a Catalunya. I la cara que feis avui? Però que es pensava aquesta minyona? Ens ha menyspreat a tots els catalans, va estar super conforme amb la retallada de l'Estatut, Va votar en contra de que es fes anar el català al parlamento espanyol. Va estar en contra de que a Catalunya tingués els 1.400.000.000 milions que ens deu l'estat espanyol. Xeconeta, el fet de que vas neixer a catalunya no et va fer catalana, gent arrib... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.