directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 09:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran aposta per 'no acabar de destrossar PSC i ERC' en els pactes postelectorals

Tampoc creu que s'hagi de 'posar aigua al vi al triomf del PP'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha apel·lat a la 'saviesa' i a la 'intel·ligència' de la federació nacionalista a l'hora d'administrar els resultats de les eleccions municipals i de decidir els pactes postelectorals. En una entrevista a RNE, s'ha mostrat partidari de 'no acabar de destrossar PSC i ERC ni posar aigua al vi al triomf del PP'. També creu que després de la clara victòria de CiU, que per primera vegada ha superat el PSC en nombre de vots, la federació ha de tenir una actitud 'intel·ligent i humil' a l'hora de decidir els pactes postelectorals en aquells municipis en què CiU pugui decidir. A partir d'ara, CiU governarà gràcies als resultats de les urnes a la Generalitat, a les quatre diputacions, als ajuntaments de Barcelona i Girona i a multitud de municipis mitjans més. Davant d'aquest panorama, Duran alerta que als municipis on no sigui estrictament necessari, no cal que la federació nacionalista actuï a la babalà.
Tot i que el secretari general de CiU no s'ha referit concretament a ajuntaments que estan en joc com Badalona i Tarragona, sí que ha dibuixat l'estratègia general de CiU: no acabar d'enfonsar PSC i ERC després dels mals resultats que han obtingut i no posar 'aigua al vi' al 'triomf' del PP que es la tercera força més votada i la quarta en nombre de regidors. A més, ha reiterat que CiU estendrà la mà a tots els partits menys a PxC i ha considerat que hi ha un 'marge molt petit' per arribar a acords de govern amb ICV-EUiA.

Primàries socialistes
D'altra banda, Duran i Lleida també ha fet referència al debat que s'ha obert al si del PSOE sobre la necessitat de fer primàries per escollir el relleu de Zapatero i, per tant, el pròxim candidat o candidata a la presidència del govern espanyol. El portaveu de CiU al Congrés s'ha situat al costat de les tesis de dirigents socialistes com l'expresident Felipe González que s'oposen a un procés de primàries. 'Les primàries no son bones pels partits polítics, això no és Amèrica del Nord, i no és més eficaç per la democràcia interna dels partits', ha assegurat.

En aquesta línia, Duran ha apuntat que si estigués en la mateixa situació que Zapatero intentaria que aquest dissabte sortís del comitè federal del PSOE un sol candidat i ja es pogués anunciar el candidat del PSOE per a les pròximes eleccions generals.

Un altre debat que ha obert la derrota del PSOE a les municipals i a les autonòmiques és la reclamació del PP de celebrar eleccions anticipades. Duran i Lleida creu que avançar les eleccions tindria 'aspectes positius i aspectes negatius'. El positiu és que, pel portaveu de CiU, la marca de Zapatero està 'desacreditada' però també ha destacat que seria negatiu que s'aturessin les reformes que el govern espanyol ha posat en marxa en els últims mesos i que han tingut 'una bona acollida dels mercats internacionals'.

De totes maneres, Duran ha deixat la decisió d'avançar les eleccions en mans de Zapatero tot i que ha afegit que no el veu disposat a fer-ho i que tampoc veu el PP presentant una moció de censura. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jaume fletxa Sitges
27 de maig de 2011, 01.41 h

Duran, calladet estas millor, perdonali la vida a un altre. Esquerra no et necessita per rés


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa València
26 de maig de 2011, 20.20 h

duran Lérida: fatxa integral de l'opus dei i espanyolista


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.