directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#congresdesdebaix, el moviment de renovació del socialisme català que Iceta vol tallar d'arrel

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Militants de base i quadres intermitjos del PSC s'han començat a organitzar a les xarxes socials per intentar incidir en el debat congressual que el PSC celebrarà a la tardor per renovar-se com a partit després de les derrotes electorals al Parlament i a les eleccions municipals. Mitjançant l'etiqueta de Twitter #congresdesdebaix, són molts els que no paren de fer propostes innovadores i nítidament d'esquerres, moltes de les quals totalment oposades a les que defensa el PSC actual. Enmig d'aquest debat, el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha irromput en escena amb un decàleg publicat a El Periódico sota el títol Una agenda per a la renovació del PSC, que es pot ben bé interpretar com un primer pas per optar a liderar el partit.
Miquel Iceta, PSC, fets no paraules
Comparteix
   


Etiquetes
Entre les propostes que es fan aleatòriament a #congresdesdebaix, n'hi ha que proposen 'defensar catalunya i les estratègies competitives locals, no a l'europa d les nacions-estat,si a l'europa de les regions' (@fiser, regidor de Mollet del Vallès), 'Cal renovació total de persones, de discursos i de la manera de fer política!' (@oscarordeig, candidat del PSC a l'Ajuntament de La Seu d'Urgell) o 'El Municipalisme es la rel de psc, però cal crear un discurs de país ferm i clar' (@ajejiro, militant de la Federació de Barcelona del PSC) o 'la #acampadabcn és un dels nostres mentors. En les comissions de la plaça hi havia política en estat pur' (@rafamoyab, militant del PSC d'Igualada).

Davant d'aquest moviment de fons, Iceta ha sortit avui al pas assegurant que 'l'objectiu fonamental' del congrés de la tardor haurà de ser fer una renovació 'profunda, sòlida i col·lectiva' del projecte dels socialistes catalans. I per generar debat dins del partit, el viceprimer secretari ha obert el web endavantpsc.wordpress.com, on hi ha penjat aquest decàleg.

Per aconseguir aquest objectiu, Iceta planteja deu 'reptes' que engloba en l'agenda de renovació del partit. Un d'ells, sobre la futura direcció del partit, creu que ha de ser 'forta, col·legiada, capaç de recollir tots els accents per impulsar un projecte sòlid i coherent, capaç de comunicar bé, de transmetre esperança i il·lusió'. A més, creu que cal ser 'conscient de la necessitat d'impulsar un relleu generacional' amb un lideratge que 'pensi molt més en necessitats col·lectives que en ambicions individuals'.

En aquest sentit, Iceta creu que l'elecció del nou primer secretari no ha de condicionar la decisió sobre el futur candidat o candidat a la presidència de la Generalitat, 'que haurem de prendre, quan correspongui, a través d'un procés d'eleccions primàries'.

Iceta també ha plantejat millorar l'organització del PSC i la seva forma de 'fer política i relacionar-se amb la societat'. Així, creu que cal actualitzar els mecanismes d'informació, comunicació, formació i debat. 'Una organització més oberta, més acollidora, més transparent, més propera, més participativa, més moderna i més eficaç', ha reblat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
27 de maig de 2011, 18.24 h

Tenen 4 anys per anar fen congresos i reunions.
Per veure si estimen mes al papa o la mama.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Barcelona
26 de maig de 2011, 16.05 h

Els socialistes no es treuran l'Iceta de sobre sino l'envien a la lluna.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.