directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Chacón no es presenta a les primàries per no esberlar el PSOE

La ministra socialista vol garantir 'la unitat del partit' i 'l'estabilitat' del govern espanyol

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La ministra espanyola de Defensa, Carme Chacón, ha revelat que el 2 de febrer va decidir concórrer a un procés de primàries per optar a rellevar Jose Luís Rodríguez Zapatero, dos mesos abans que el president del govern espanyol anunciés que no es tornaria a presentar. Chacón ha explicat que ara ha canviat d'opinió després de constatar que el debat que s'ha obert al si del partit després de la derrota del 22M posa en risc 'la unitat del partit, l'autoritat de Zapatero i l'estabilitat' del govern espanyol. També ha assegurat que és una decisió 'autònoma i personal' i que ha decidit donar 'un pas enrere perquè el PSOE faci un pas endavant'.

Comparteix
   


Etiquetes
En una roda de premsa a la seu del partit al carrer Ferraz de Madrid, Chacón ha explicat que la decisió de no presentar-se a les primàries del PSOE és 'personal i autònoma', tal com també ho va ser quan va decidir el passat 2 de febrer concórrer al procés. En ambdues ocasions, ha explicat Chacón, va expressar les seves intencions a l'actual secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, que li ha mostrat el seu 'respecte', segons ha revelat. Amb qui no ha aconseguit parlar, ha comentat, és amb el vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, i que ara s'apunta com a únic aspirant a prendre el relleu a Rodríguez Zapatero al capdavant de la candidatura del PSOE.

Segons ha explicat, des que el passat 2 d'abril l'actual president del govern espanyol i secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, Chacón havia rebut el suport de 'nombrosos afiliats', que la van animar a presentar-se a la candidatura per les eleccions generals i que ella va respondre afirmativament.

Chacón també s'ha referit a aquells sectors del partit que havien reclamat un acord per presentar un únic candidat i no celebrar primàries, perquè es tractava d'un procés que 'generava divisió'. Per la ministra espanyola de Defensa, el 'server càstig electoral' de diumenge passat va provocar que aquests moviments contraris a les primàries pugessin de to i ha dit que, en cap cas, volia posar en perill la unitat del partit, l'autoritat de José Luis Rodríguez Zapatero com a secretari general i president del govern espanyol; i l'estabilitat del govern.

Chacón també ha dit que la seva millor aportació a aquesta decisió ha estat en 'pro de la unitat del partit' i ha afirmat que el futur 'es conquereix amb força però també amb generositat'. Tot seguit, la ministra s'ha posat a disposició del secretari general i del president del partit, així com del futur líder del projecte socialista. Finalment la ministra de Defensa no ha obert de moment la porta a aspirar a liderar la candidatura del PSOE d'aquí uns anys i s'ha limitat a dir que 'la decisió és la que he pres i és la que els trasllado, cap més'. D'altra banda, no ha volgut entrar a valorar si aquest procés de primàries s'ha d'acabar celebrant i ha emplaçat els periodistes al Comitè Federal del PSOE de dissabte.

El suport del PSC

El PSC ha anunciat que 'dóna suport' i 'respecta' la decisió de Carme Chacón de no presentar-se a les primàries del PSOE. A través d'un comunicat, els socialistes catalans consideren que la ministra espanyola de Defensa ha pres aquesta opció 'pensant en el que més convé al Partit Socialista'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
27 de maig de 2011, 18.28 h

Adiós muchachos compañeros de mi viiiiidaaaa,
farra queriiiidaaa, de aquellos tiempoooos,
me toca a mi hoy emprender la retiraaadaaa,
debo alejarme de mi buena muchachaaaadaaa,
(etc.)
Siau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
27 de maig de 2011, 17.40 h

Txakon, que Espanya t'estima. Queda't ben lliuny de Catalunya, si us plau!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pantinet fletxa Les Escaldes
27 de maig de 2011, 13.59 h

Mira si es embustera la Xaconeta que va dir que cada dia era menys nacionaslista i resulta que es NACIONALISTA ESPANYOLA com ningú.La molt BARRUDA va estar d'acord amb la retallada de l' ESTATUT. El fet de néixer a Catalunya no vol dir que siguis català-na, Avui (i cada dia més) tenim emigrants que se senten i son molt més catalans que molt que neixéren aqui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jaume fletxa LLEIDA
27 de maig de 2011, 12.27 h

Vaja una aquesta, com que veu que el PSOE no guanyarà a Espanya ni amb els vots dels aturats, va sortir ploriquejant com si estes molt afectada. Ja se la poden quedar ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
26 de maig de 2011, 21.56 h

Ai, no, no, que es quedi a Madrid, que hi viu molt bé!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de maig de 2011, 18.20 h

No, si encara ens la tornarán!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de maig de 2011, 16.57 h

i el Govern català, si que el volia esberlar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.