directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC assegura que no està disposat a compartir l'alcaldia de Tarragona

Ballesteros aposta per un govern en minoria amb suports externs per tirar endavant els grans projectes

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Tarragona i candidat del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, no està disposat a compartir l'alcaldia. Ballesteros ha explicat a l'ACN que no descarta cap pacte, ja sigui amb CiU o amb el PP, però ha subratllat que no acceptarà l'alternança d'alcaldia perquè això 'provocaria inestabilitat' i una 'manca de lideratge' que podria posar en perill els grans projectes de la ciutat. El candidat socialista, que ha apuntat que de moment només ha mantingut contactes telefònics amb la resta de forces polítiques, aposta per un govern en minoria amb suports externs i 'grans consensos' per tirar endavant els principals reptes de Tarragona com ara el desplegament del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM).
josep fèlix ballesteros, alcalde de tarragona, psc, socialistes
Comparteix
   


Etiquetes
Tal com va anunciar durant la nit electoral, Ballesteros es mostra 'obert' a qualsevol pacte per tal que el PSC continuï a l'equip de govern de Tarragona. 'No descarto res', ha manifestat l'alcalde i candidat socialista davant la possibilitat d'arribar a un acord amb CiU o amb el PP. 'Tot continua sent possible', ha reiterat Ballesteros, que ha afirmat que l'única opció que no acceptarà és la de compartir l'alcaldia. 'Tarragona necessita un únic govern estable i aquests components estranys només aporten inestabilitat i falta de lideratge', ha manifestat el candidat socialista.

Ballesteros ha explicat que en aquests quatre dies posteriors a les eleccions només ha mantingut contactes telefònics tant amb la candidata de CiU, Victòria Forns, com amb el candidat del PP, Alejandro Fernández. Segons l'alcalde, aquestes primeres converses l'han portat a pensar que l'escenari més probable a l'Ajuntament de Tarragona és un govern en minoria amb suport externs i, sobretot, amb 'amplis consensos' a l'hora de posar en marxa els principals projectes de la ciutat com ara el desplegament del POUM, la candidatura als Jocs del Mediterrani 2017, les obres de reforma del Mercat Central, la futura arribada del centre comercial Ikea i el Pla Estratègic 2022. 'També necessitaríem suports per aprovar els pressupostos cada any', ha afegit Ballesteros.

En aquest darrers dies, diversos veus del PSC de Tarragona s'han mostrat favorables a una possible sociovergència. Ballesteros, però, ha qualificat aquestes veus de 'posicionaments personals' que no responen a la postura del partit ni 'al meu posicionament com alcalde'. 'Sóc l'únic encarregat de dur les negociacions', ha assenyalat l'alcalde. De fet, la comissió executiva de l'agrupació socialista de Tarragona ha manifestat aquest dijous el seu 'ple suport i confiança' a Ballesteros per tal que dugui a terme les negociacions que han de conduir a la formació d'un govern municipal 'fort i estable' el qual ha de ser 'liderat i encapçalat' per l'actual alcalde.

Decisions en 'clau tarragonina'
D'altra banda, Ballesteros ha assenyalat que, tant en aquesta fase preliminar de negociacions com en la que començarà en els pròxims dies, les converses es faran en 'clau tarragonina' sense tenir en compte els interessos generals de partit. 'No acceptaré cap condicionament extern ni monedes de canvi', ha manifestat el candidat socialista referint-se a les possibles instruccions de les cúpules dels partits. En aquest sentit, Ballesteros ha assegurat que si detecta algun condicionament extern ho denunciarà públicament.

Està previst que en els pròxims dies l'alcalde i candidat socialista es reuneixi amb els representants de la resta de forces polítiques que han obtingut representació. De moment, encara no hi ha cap calendari establert.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
27 de maig de 2011, 14.08 h

Per què el PSC-PSOE no s'ajunta amb el PP, com Euskadi? si al final son ben ben iguals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Maria Pilar fletxa Tarragona
27 de maig de 2011, 10.23 h

uuiiii...santa tecla d'ordinador m'ha fet una mala passada...que quedo clar que hi diu VISCA la CUP ll*ll


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maria Pilar fletxa Tarragona
27 de maig de 2011, 10.21 h


Ai, ai, aaaaiiii...què cru que ho tenim a Tarragona!!! Tant de bo hagués guanyat la CUP, que és lo que ens fa falta i no tanta butaca amb orelleres...pppfffff...(mira, al menys sortim al directe!cat, que ja és molt!!!)
Visa ca la CUP i Visca Catalunya Lliure ll*ll


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.