directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera replica Ridao que ICV-EUiA és una coalició consolidada i que es tornarà a presentar al Congrés

El secretari general d'ERC havia apostat perquè republicans i ecosocialistes es presentessini conjuntament al 2012

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'Tenim una coalició que es diu ICV-EUiA i és la coalició amb la que ens hem presentat en els darrers anys i que es volen tornar a presentar als pròxims anys'. Amb aquestes paraules ha contestat el secretari general d'ICV, Joan Herrera, aquest dijous al secretari general d'ERC, Joan Ridao, qui ha apostat perquè ERC concorri amb ICV a les eleccions al Congrés espanyol i ha revelat que n'havia parlat amb el mateix Herrera. 'Tenim un projecte consolidat d'esquerra verda nacional i es el que volem fer', ha manifestat el dirigent ecosocialista. Amb tot, Herrera no ha volgut entrar a valorar si estava a favor o en contra de la proposta de Ridao.
joan herrera, iniciativa, icv
Comparteix
   


Etiquetes
Tot i que amb les seves paraules semblava deixar a entendre que la coalició ja estava feta entre ICV i EUiA per presentar-se a les eleccions al Congrés i que per tant no es presentarien amb ERC, Herrera no ha volgut dir explícitament si hi estava a favor o en contra de la proposta de Ridao. Així mateix, ha dit que estan d'acord en que la coalició electoral amb EUiA sigui 'política i es consolidi com un projecte que treballa colze a colze arreu del territori i de forma indistinta'. Ha reconegut que això es vertebra en el dia a dia i en el treball dels grups municipals i de les organitzacions que comparteixen feina arreu del territori.

Herrera ha explicat que el Consell Nacional d'Iniciativa, que ha tingut lloc aquest dijous a la seu del partit, 'encara l'escenari postelectoral amb la tranquil·litat d'uns resultats que són satisfactoris i amb la profunda preocupació de l'escenari molt blau que es dibuixa on la dreta està a molts llocs'. Tot i això, ha admès que hi ha hagut llocs on no han aconseguit els seus objectius. 'Necessitem un programa de treball per recuperar presència als llocs on hem perdut presència', ha indicat.

Ha destacat que la política de pactes la faran des dels principis i els valors i a més ho volen fer fent front al PP. 'En aquestes eleccions se'n deriva una responsabilitat i és fer front a l'auge i la irrupció del PP en ciutats importants'. 'Tenim un projecte consolidat, però tenim el repte de créixer i connectar amb una demanda que és la de la nova política', ha assenyalat, al temps que ha recalcat que el fet el projecte estigui consolidat no vol dir que no estiguin presents aquests reptes.

Herrera ha declarat que s'ha d'encarar les negociacions en els municipis entenent que es necessiten majories de progrés que facin polítiques d'esquerres i facin front a les retallades. Ha concretat que Iniciativa ho farà als més de 20 llocs on han estat la llista més votada i allà on són decisius. 'Només entrarem allà on es garanteixin les polítiques que facin que les polítiques locals estiguin al costat de la gent més vulnerable', ha dit.

Aquest dimecres la direcció d'ICV va desautoritzar el pacte entre l'agrupació ecosocialista de Cubelles i el PPC per fer un acord de Govern en el consistori d'aquest municipi juntament amb la coalició entre Unitat Cubellenca i Reagrupament. Herrera ha destacat que intentaran fins el dia 11 redreçar aquesta situació a Cubelles i ha recordat que obriran un expedient a la seva cap de llista a Cubelles Mònica Miquel si es fa efectiu aquest pacte. Herrera creu que pot acabar amb l'expulsió de militància.

La candidatura de Chacón, una 'preocupació menor'

Per altra banda i sobre la noticia de que la ministra de Defensa, Carme Chacón, no es presentarà a les primàries del PSOE, ha afirmat el problema dels socialistes 'no és si canvia o no de candidat, sinó si fa polítiques d'esquerres i que fa un any va fer un gir de 180 graus i va oblidar-se de la gent i va estar al costat dels que van generar la crisi'. 'Això no es resolt ni amb Rubalcaba ni amb Chacón, sinó amb un gir a l'esquerra del país', ha indicat. Per això, ha reiterat que 'el problema no és qui és el candidat sinó les polítiques del PSOE que lamentablement ha anat fent'.

Herrera ha destacat que el fet que no es presentés Chacón a les primàries no l'ha sorprès. Tot i això, ha indicat que la seva preocupació sobre si es presentava o no era menor, sinó que li preocupa que el PSOE faci polítiques mínimament d'esquerres i això no és el que s'ha tingut en els últims anys.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Pep fletxa Vallès
27 de maig de 2011, 16.42 h

Sempre he votat ERC. Amb l'Heribert, amb l'Hortalà, amb en Colom, amb en Carod i amb en Puigcercós. Sempre. Malgrat les estratègies suïcides, malgrat les sortides de to inconvenients, malgrat els pactes contra natura.
Ni que sigui amb el nas tapat, evitant la nàusea, he votat ERC.
I sempre me n'he enorgullit de restar fidel a unes sigles, a uns principis que van mes enllà de les persones. Per que les persones passen.
Però, ai las, hem arribat al punt que hi ha persones que havent dimiti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
27 de maig de 2011, 12.20 h

En tota la cara al ximple d'en Ridao! Mira que n'és de Babau! Ridao és el polític més limitat i ingenu que s'ha vist des de fa anys a la política catalana. I aquest vol liderar ERC? És per a riure, o per a plorar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan Radresa fletxa Torroella de Montgrí
27 de maig de 2011, 10.14 h

En Ridao s'ha begut l'enteniment. Tant fàcil com és i ell ho complica a veure si embolicant la troca salva els mobles.....torni als orígens Sr Ridao : ESQUERRA REPUBLICANA de CATALUNYA!!!! i revisi comportaments (allò que abans en deien acte de contrició i propòsit d'esmena). Recuperin els valors del republicanisme, parlin de laicitat i d'austeritat tot lamentant sous de Vilert i Cia. i condicions laborals que no tenen cap dels treballadors d'aquest païs però sí senadors d'ERC que es d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de maig de 2011, 08.26 h

Em pensaba que ERC, amb la patacada de Barcelona, ja havia après la lliçó de no presentar-se sota les seves pròpies sigles, i van i surten amb aquesta coalició. Sort que aviat han d'escollir nova executiva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Romeu fletxa Taradell
27 de maig de 2011, 06.53 h

És la diferència entre el qui té un projecte clar, que podem compartir més o menys, però clar, i el qui no sap on va i intenta buscar a la desesperada una taula de salvació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.