directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla denuncia 'maniobres' brutes per forçar la renúncia de Chacón

Mostra el seu suport a la ministra i assegura que ha fet 'el millor pel socialisme espanyol'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat José Montilla ha mostrat el seu suport aquest dijous a la ministra espanyola de Defensa, Carme Chacón, per haver anunciat el que considera 'una decisió encertada' de no presentar-se a les eleccions primàries del PSOE. En una entrevista a la Cadena Ser, Montilla ha assegurat que el gest de Chacón 'és el millor pel projecte socialista espanyol' atesos els mals resultats electorals dels socialistes a les municipals i les veus del PSOE que s'han aixecat en contra de les primàries. Montilla s'ha mostrat crític contra el president basc, Patxi López, que ha demanat un congrés al PSOE, i ha admès que aquests dies 'no totes les maniobres han estat netes' al si del partit.
montilla
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ha estès la mà aquest dijous a Chacón per la seva decisió de no presentar candidatura a les eleccions primàries per mantenir la cohesió interna al si del PSOE. Chacón ha assegurat que li sembla una decisió 'encertada' i ha reiterat el suport del PSC a la decisió. 'Crec sincerament que en aquests moments és el millor pel projecte del conjunt dels socialistes espanyoles', ha afirmat.

Montilla ha confessat que Chacón li havia manifestat la seva intenció de presentar-se a les primàries 'fa temps òbviament si el president del govern renunciava a presentar-se, com així ha estat'.

La derrota a les urnes i el malestar a dins del partit, principals causes

Montilla ha argumentat que la decisió de Chacón és encertada 'ateses les circumstàncies', en referència a la derrota socialista a les eleccions municipals i autonòmiques i a 'les diverses manifestacions que hi ha hagut per part de responsables territorials del partit' que rebutjaven la convocatòria d'eleccions primàries. En aquest sentit, ha explicat que Chacón s'ha repensat la decisió perquè 'els costos que poden comportar els legítims interessos que es puguin tenir fan pensar en l'interès general'.

Hi ha sectors 'que no volen primàries'

Montilla assenyala que 'ha quedat molt clar que hi ha sectors al partit que no volen primàries', tot i que les normes del PSOE preveuen aquesta possibilitat si hi ha més d'un candidat a dirigir el partit. En aquest sentit, ha confessat que per ell 'no és un contrasentit' presentat candidatura, però ha remarcat que 'hi ha persones com la Carme que han avantposat els interessos del conjunt dels socialistes espanyols per davant de les legítimes aspiracions que ella tenia'.

Chacón 'estava afectada' per 'maniobres que no han sigut netes'

Montilla ha assenyalat que Chacón 'estava afectada' aquest dijous al matí quan ha anunciat la seva renúncia en roda de premsa, i l'ha justificat asseverant que 'aquests dies no totes les maniobres han sigut netes, de fet n'hi ha algunes que no ho han estat en absolut i això òbviament afecta qualsevol persona'. En aquesta línia, ha fet referència a 'filtracions' o 'gestos' com ara, ha dit, 'demanar un congrés extraordinari per part d'un responsable institucional i territorial del partit', en referència al lehendakari, Patxi López. 'No em sembla un gest gaire lleial', ha lamentat.

L'expresident s'ha mostrat esperançat amb què al Comitè Federal d'aquest dissabte tothom expressi les seves raons 'parlant a la cara i mirant als ulls'. Així, ha dit estar convençut que l'ambient al PSOE tornarà a la normalitat 'perquè el conjunt de responsables del partit són persones amb sentit comú i amb sentit de la lleialtat'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
28 de maig de 2011, 01.31 h

Pobra Txakon! Com s'ha de sacrificar per Espanya! És que ser botiflera deu ser una cosa que dóna molta feina!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
27 de maig de 2011, 18.06 h

El numeret que va muntar la Chacón ahir a migdia per la tele va ser impagable; només faltava que li sonessin els mocs. Ara, el millor, lo del Polonia del vespre: El moment en que va sortit la pistola apuntant-la mentre presentava la renuncia, sensacional! I encara hi ha qui els segueix el rotllo (Lamentable)
Per cert, Montilla, quin "xist" més bo... Siau


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
toni fletxa vic
27 de maig de 2011, 14.30 h

Quina santa la Chacon igual li haurien de donar una medalla per sacrificar-se pel PSOE i per el bé d'espanya . O potser és que no tenia ni una sola posibilitat i plega per tenir-ne una de aquí 4 anys ?
Total el que es presenti a les pròximes patirà una desfeta de collons !!!!
El sr rajoy treurà majoria absoluta i els tontets que encara es pensen que hi tenim alguna cosa a fer a espanya igual canvien de opinió o potser no perque em sembla que l'estupidesa no és cura oi sr mas?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 de maig de 2011, 12.31 h

El Montilla ho diu ben clar: socialisme espanyol i socialistes espanyols.
Per si algú encara dubta si pactar amb ells.
La O de psoe ara vol dir Olé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
27 de maig de 2011, 11.26 h

Montilla,montilla.....de que em sona?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de maig de 2011, 11.21 h

Coi Montilla igual qu tu quan vas arrivar a la presidencia fent el llit a Maragall amb l'ajuda dels companyeros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
27 de maig de 2011, 07.58 h

PSOE no és un partit democràtic i fer primeries no canviaria això. PSOE es un partit nacionalista espanyol que lluita per unitat d'estat espanyol com han fet totes dictadures fins ara. Castellans a Espanya tenen majoria absoluta i com això legalment hi ha poca cosa a fer i SI és únic partit fins ara que ho té clar, quan comença ERC a preparar la gent per un canvi ? Amb prou paciència es pot arribar un dia quan ERC i altres formacions que donen suport a independència seran un partit pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.