directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tots els partits, excepte CiU, carreguen contra Felip Puig per l'actuació 'desproporcionada' a plaça Catalunya

Solidaritat demana la dimissió del conseller d'Interior · ICV no descarta fer-ho més endavant

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Tots els partits amb representació parlamentària, excepte CiU, han criticat durament l'actuació de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra aquest matí a la plaça de Catalunya de Barcelona. Primer ho han fet el PSC, seguits d'ICV, ERC i Solidaritat, però després de la repercussió de les imatges i l'escalada en el nombre de persones ferides com a resultat de l'operació policial també s'hi han acabat afegint el PP i Ciutadans. Tots han coincidit en titllar de 'desproporcionada' l'actuació dels Mossos d'Esquadra i han demanat la compareixença en seu parlamentària del conseller d'Interior, Felip Puig, per explicar-se. Solidaritat, que ha titllat de 'salvatges i injustificades' les càrregues policials, ja s'ha sumat a la petició de dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, que es demana a la Xarxa mentre que ICV no descarta fer-ho més endavant. ICV, ERC i Solidaritat han demanat la compareixença del conseller al Parlament per donar explicacions sobre l'actuació policial que s'ha saldat amb 137 ferits.
manifestants, policia, mossos, acampada, indignats, acampadabcn
Comparteix
   


Etiquetes
El PSC demanarà la compareixença de Puig perquè doni explicacions per les càrregues policials a la plaça de Catalunya
El PSC demanarà formalment la compareixença del conseller d'Interior, Felip Puig, perquè doni explicacions al Parlament sobre les càrregues policials d'aquest divendres a la plaça de Catalunya. El diputat Joan Ferran ha assegurat que l'actitud de Puig 'ha estat l'espurna que ha fet saltar una situació de conflictivitat' que 's'ha saldat amb ferits i molts problemes de trànsit'. A més, ha criticat la 'manca de mà esquerra' del conseller, que 'ha provocat que esclatessin uns aldarulls que no han succeït a la Puerta del Sol de Madrid, on la concentració de manifestants era més important'. Ferran creu que s'ha creat un 'mal precedent' i ha dit que el conseller ha causat 'una situació d'inestabilitat'.

El PPC reclama explicacions a Puig sobre l'actuació a plaça Catalunya i aposta per un 'desallotjament definitiu'
El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha reclamat explicacions al conseller d'Interior, Felip Puig, sobre com s'ha actuat amb els 'indignats' de plaça Catalunya, tot i que ha dit que entén que 'cal actuar' davant del conflicte, ja que 'una acampada permanent a plaça Catalunya no és la normalitat', i s'ha preguntat si no s'hauria d'haver fet abans. Per Millo, els motius de salut i per la possible celebració del Barça 'no semblen motius raonables', ja que que la prioritat ha de ser garantir 'l'ordre, la seguretat i la normalitat'. Per això, creu que 's'entendria una acció que tingués com a finalitat recuperar la normalitat' i per això ha apostat per un 'desallotjament definitiu' per una 'via ordenada'.

Herrera acusa el Govern de vulnerar el dret de reunió i manifestació i creu que 'es moria de ganes' d'intervenir
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha acusat el Govern de vulnerar el dret de reunió i de manifestació amb la seva intervenció policial a plaça Catalunya aquest divendres al matí. En roda de premsa, Herrera ha constatat que sembla que el Govern 'es moria de ganes' d'intervenir, i ha demanat la rectificació del conseller d'Interior, Felip Puig, i la seva compareixença immediata per explicar 'per què no ha mediat, per què no ha dialogat i per què no ha buscat altres alternatives'. Herrera, que no descarta demanar dimissions més endavant, ha preguntat quina perillositat hi ha en els objectes interceptats i ha reclamat la seva restitució.

ERC critica la 'desproporció' dels mitjans utilitzats en 'una senzilla operació de neteja' i el balanç de ferits
ERC també ha demanat la compareixença del conseller del departament d'Interior, Felip Puig, perquè doni explicacions sobre els incidents ocorreguts en el desallotjament de la plaça Catalunya. Així ho ha anunciat el portaveu del partit a la Comissió d'Interior del Parlament, Oriol Amorós, que ha argumentat que la petició respon a 'l’evident desproporció entre els mitjans utilitzats, en el que havia de ser una senzilla operació de neteja i de retirada d’objectes pesats, i el resultat que hi ha hagut de desenes de ferits, encara per concretar'. Per la seva part, el portaveu nacional, Ignasi Llorente, ha demanat al govern que reconegui que 'ha estat un desallotjament i no una operació de neteja, com s'ha dit' i ha considerat que 'el fet d'intentar fer creure que es tractava d'una cosa quan era un altre és motiu suficient per demanar explicacions al conseller'.

SI demana la dimissió del conseller d'Interior Felip Puig per ordenar unes càrregues policials 'salvatges i injustificades'
Solidaritat Catalana per la Independència ha denunciat el 'desallotjament' de l'acampada de Barcelona i Lleida que consideren que suposa una vulneració del dret de manifestació i concentració. El diputat de Solidaritat, Uriel Bertran, ha demanat la dimissió immediata del Conseller d'Interior per ordenar unes càrregues policials 'duríssimes i injustificades' i ha presentat al Parlament de Catalunya una sol·licitud de compareixença perquè el Conseller Felip Puig doni explicacions sobre els desallotjaments a la Comissió d'Interior.

Rivera veu 'desproporcionada' l'actuació policial a la plaça Catalunya i apunta a 'motius encoberts'
El president de C's, Albert Rivera, ha considerat aquest divendres que l'actuació policial a la plaça Catalunya ha estat 'desproporcionada' si la qüestió era d'higiene. En declaracions a l'ACN, Rivera ha indicat que dóna la sensació que s'ha volgut donar aquest argument però realment hi ha 'motius encoberts' de fons, com poden ser simplement 'aprofitar l'avinentesa per desallotjar sense explicacions' o en prevenció de si hi ha celebracions a Canaletes per la victòria del Barça a la Champions League. Rivera ja ha avançat que demanaran la compareixença del conseller d'Interior, Felip Puig, perquè doni explicacions en seu parlamentària. 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
lluigi fletxa Barcelona
30 de maig de 2011, 17.41 h

La manipulació dels "indignats" es veia venir. Son 4 i manipulats per ICV i per madrit (demanant circuncripció central). Llàstima que no son res transversals, per que hi ha molts motius per estar indignats, començant per el principi de tots els principis que es el dret a decidir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12 Assumpció Cantalozella Mas
28 de maig de 2011, 11.35 h

Rivera, com si no es veiés que hi has enviat tots els teus "ciudadanos" !!!! I d'on vénen aquella colla d'oradors que parlen en un castellano viejo magnífic??????? No crec pas que siguin del cinturó, ni tampoc de Pedralbes, on parlen pijo español passat pel català de fons.



Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
28 de maig de 2011, 10.54 h

Recordeu que fa un parell d'anys escassos, quan "los mozos de escuadra" (recordeu que més de la meitat d'ells dón ex-guàrdies civils), van carregar violentament contra uns manifestants (ara no en recordo la causa), i que van obligar en Saura a presentar-se al parlament, i contra qui els omnipotents dels convergents s'hi van acarnissar ???. Doncs ells han fet ni més ni menys, que el què va fer Saura. Al capdavall, són tots uns impresentables desgraciats i àvids de poder pensant que aquest... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
28 de maig de 2011, 10.46 h

#7 Si noi, teniu tota la raó del món. El futbol és el què liderarà Catalunya ben aviat. El futbol serà qui ens apugi les pensions, que no ens retallin sanitat ni educació i el futbol serà qui retornarà la retallada de sous al lloc de on no s'havien d'haver tocat. Visca Convergèngia Oligàrquica de Catalunya i els electors que els han votat, perquè s'han ben lluït.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Quety fletxa Torroella
28 de maig de 2011, 09.07 h

Perquè demanem la dimissió d'en Felip Puig si es un manat de l'Artur Mas? o en Mas no en sàvia res perquè estava ocupat retallant el sou del mossos i aquest, indignats amb la mesura, van carregar contra el poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jaumetria fletxa Solsonès
27 de maig de 2011, 20.05 h

recanvi (92) | A FAVOR DEL CONSELLER I LA POLICIA |

Sembla com si el variat ventall de forces polítiques que s’asseuen al Parlament de Catalunya s’haguessin begut l’enteniment. El conseller Puig ja ha explicat que les forces d’ordre no han actuat fins que els concentrats han passat de la “resistència passiva a l’activa”. Efectivament, com ha informat la Cadena SER, “joves manifestants han punxat les rodes dels camions de neteja”. |
[http://www.cadenaser.com/espana/articul... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Obrer fletxa Rubi
27 de maig de 2011, 18.46 h

Fan fora violentament a uns manifestants pacífics per deixar que els "borreguitos" radicals del futbol puguin tenir espai i llibertat per destrossar el mobiliari urbà ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Via FORA..!! fletxa Felip PUIG, es un covard convergent-sociata
27 de maig de 2011, 17.55 h

quin ridícul mes espantós esta fent el govern amb gent tant incompetent com el MAS i el PUIG., amb la inestimable ajuda dels sociates de Lleida i Barcelona. FINS QUANT..?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
DOBERMAN PUIG fletxa els convergs, son igual que els sociates.
27 de maig de 2011, 17.40 h

DOBERMAN o PUIG..? qui va ser primer. De fet el "careto" den Puig si sembla molt al gos que te el meu veí al seu jardi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ivan fletxa Avinyó
27 de maig de 2011, 17.39 h

Diuen que quan el Puig ha vist les imatges de la policia colpejant a la gent ha tingut un orgasme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.