directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 19:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carnes convida Hereu i la cúpula del PSC de Barcelona a 'no liderar' la nova etapa a l'oposició

El primer tinent d'alcalde en funcions i mà dreta d'Hereu creu que 'el comandament' del socialisme 'ha de passar per altres'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El primer tinent d'alcalde en funcions i mà dreta de Jordi Hereu a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, ha convidat a l'encara alcalde i a tota la cúpula del PSC de Barcelona a fer un pas enrere en la nova etapa dels socialistes. Així, en un article publicat a La Vanguardia, Carnes deixa clar que sota el seu criteri, tots els que han estat al capdavant del partit, de l'Ajuntament i de la feina feta en els darrers anys, ara han de renunciar a 'liderar' el PSC i el grup municipal a l'oposició. 'Hem de tenir un paper d'acompanyament', però 'el comandament ha de passar per altres', ha afirmat l'encara primer tinent d'alcalde socialista.

Comparteix
   


Etiquetes
Jordi William Carnes ha estat un dels col·laboradors més estrets de Jordi Hereu a l'Ajuntament. Home de partit i plenament integrat al PSC, Carnes ha estat, junt a Assumpta Escarp, un dels pocs tinents d'alcalde d'Hereu que no ha resultat tocat per cap de les polèmiques que han afectat al govern municipal. Però la derrota electoral del 22 de maig sembla que l'està allunyant de l'encara alcalde, del primer secretari del PSC barceloní, Carles Martí, i de les decisions que estan prenent. I és que Hereu i Martí, caps visibles del socialisme a Barcelona i del govern a l'Ajuntament fins ara, han anunciat ja que volen seguir liderant el projecte del PSC des de l'oposició i continuar en primera fila al partit, malgrat el resultat de les municipals.

Però Jordi William Carnes apunta cap a una altra direcció. 'Hem de tenir clar que en aquest trajecte, persones que en els últims anys hem estat al capdavant del projecte, al partit o en les institucions, ara hem de tenir un paper d'acompanyament, però en cap cas hem de voler desenvolupar un paper de lideratge', ha escrit l'encara primer tinent d'alcalde. I és que per Carnes, 'el missatge s'ha d'entendre' després del 22-M, i ell mateix ha volgut fer un pas enrere anunciant que estarà 'al costat de la renovació de l'espai progressista, però el comandament ha de passar per altres'. 'Els temps han canviat i les formes també', conclou.

D'altra banda, al mateix article Jordi William Carnes aposta per apropar el PSC al CiU de Xavier Trias un cop estigui al govern. I és que el socialista creu que no col·laborar amb els nacionalistes els condemnarà a una posició d'ostracisme. 'Cometrem un error estratègic si ara, amb la nostra actitud, llancem CiU als braços d'un PP crescut, però que encara no entén el país i les nostres ciutats', explica, tot afegint que 'amb una visió de curta volada, aquesta podria ser una temptació, però estic convençut que no és un bon escenari per al model de país i de ciutat que hem construït i ens acabaria abocant a la marginalitat'. De la mateixa manera, Carnes afirma que 'també crec que cometrem un error si no ens configurem com alternativa' a l'encara incipient govern de CiU.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Pau fletxa Barcelona
29 de maig de 2011, 15.40 h

#2 Els nous lideratges del PSC tenen que escoltar el que la ciutadania ha dit a les urnes. I també el reclamen les bases del partit! El partit necessita un canvi profund!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
IGNASI fletxa Vilanova i la Geltrú
29 de maig de 2011, 13.56 h

Per fi una interpretació objectiva dels resultats en clau interna del PSC i sobretot una manifestació d'allò que s'ha de fer, és a dir, els actuals dirigents de BCN , i aprofito de Vilanova i altres indrets, que facin com diu J.W. Carnes d'acompanyants, però no de liderar el procés de canvi. La tesi de l'acostament a CiU jo la defenso des de 1980!! Ara tothom dins del PSC parla d'en Ros (Lleida) Navarro (Terressa) Bustos (Sabadell)....no us oblideu d'en Josep Mayoral (Granollers) un polí... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de maig de 2011, 09.58 h

-ha de passar a uns altres. No 'altres'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.