directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla avisa que el PSC es nega a 'aplaudir, callar i acceptar' les decisions del Govern

L'expresident crida a tot el PSC a 'implicar-se a fons' en les eleccions espanyoles

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El primer secretari del PSC i expresident de la Generalitat, José Montilla, ha advertit aquest dilluns al Govern de la Generalitat que, si bé els socialistes catalans 'estudiaran i analitzaran' la proposta de pressupostos que s'aprovi aquest dimarts, l'executiu no pot pretendre que el PSC només 'aplaudeixi, calli i accepti' i ha retret al Govern que esperés passar les eleccions per fer-los públics. En aquest sentit, ha constatat que el Govern 'vol adhesions, no col·laboracions corresponsables' i ha dit que en una 'situació greu' cal 'ajuda', però no 'claca'. En una carta enviada als militants socialistes, Montilla també ha fet una crida al partit a 'implicar-se a fons' en el procés electoral espanyol un cop el PSOE ja ha decidit el seu candidat serà Alfredo Pérez Rubalcaba.
josé montilla, psc, psoe
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ha censurat que el Govern ha esperat 'calculadament' a donar a conèixer els pressupostos un cop celebrades les eleccions municipals, 'especulant amb el resultat i amb els costos electorals de determinades decisions'. En aquest sentit, creu que 'no és acceptable el retard i l'ambigüitat' amb la que creu que s'han mogut fins ara 'al temps que anaven consolidant retallades de drets i serveis als més necessitats i d'impostos als qui més tenen'.

El primer secretari socialista ha garantit que 'estudiaran i analitzaran' la proposta que faci el Govern, però ha afegit que 'la manera com han gestionat les seves relacions parlamentàries apunten a què volen adhesions, no col·laboracions responsables'. En aquest sentit, ha lamentat l'actitud de l'executiu: 'Nosaltres hem ofert la mà al Govern, però aquest només demana que aplaudim, callem i acceptem. Si la situació és greu, com ho és, cal ajuda, no claca'.

L'expresident ha denunciat que el Govern de Mas 'no ha fet els deures' mentre que està 'obsessionat' en una 'ofensiva política' contra el que representa el PSC i 'a la recerca de coartades polítiques i mediàtiques que els permetin retallar serveis i que la culpa sigui, com sempre, d'altres'.

En un altre ordre de coses, Montilla ha fet una crida al partit a 'implicar-se a fons' en el procés electoral a l'estat espanyol, ja que 'és vital per a Catalunya i és clau pel PSC'. El primer secretari creu que del Comitè Federal del PSOE d'aquest dissabte, que va servir per situar Alfredo Pérez Rubalcaba com a candidat, en van sortir les decisions 'adequades per garantir l'energia i la vitalitat política' necessàries per aturar una victòria del PP. En aquest sentit, ha advertit que a Catalunya 'no li és igual un govern del PP que un govern socialista', sinó que això 'només li interessa a CiU i a la dreta'.

PSC: 'Tothom ha de donar un pas endavant'

Pel que fa al procés intern del PSC, Montilla ha dit que cal afrontar un congrés 'de canvi, de renovació, de transformació', per al qual caldrà anar 'sense apriorismes i sense limitacions'. Per això, ha dit que 'tots els moviments són legítims i enriquidors' i 'tothom ha de donar un pas endavant', ja que el congrés és 'responsabilitat de tothom, del primer al darrer militant i simpatitzant'.

Montilla ha fet un gest cap als moviments de base del partit que s'han organitzat a la xarxa dient que el congrés s'haurà de fer 'de baix a dalt, sí, però també de fora endins', ja que 'ens cal obrir-nos, escoltar i entendre els canvis polítics i socials que Catalunya ha experimentat en els darrers temps'.

L'expresident ha reiterat que, com a primer secretari, afavorirà que 'el debat sincer i constructiu sigui el senyal d'identitat del nostre projecte polític' i que treballarà 'per la unitat i el consens, tant com sigui possible', tot i que al mateix temps encoratjarà a 'fer els canvis i transformacions que ens calen en aquests moments'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
xavier salat fletxa Barcelona
31 de maig de 2011, 18.32 h

Fa 4 anys ja va perdre les eleccions però sumant fins l'ultim diputat del tripartit van continuar com si els aguessin felicitat. Durant 4 anys van fer pujar la nómina de funcionaris en 47000, amiguets i amiguetes que encara que estiguin agraíts i els votin no els han servit de res... pero si per arruinar les finances de ls generalitat. I els funcionaris no hi ha deu d'els pugui fotre fora. Després de la segona davallada an novembre, li dona la culpa a la crisi i no es capaç de fer cap auto... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Santi Vidal fletxa Barcelona
31 de maig de 2011, 13.42 h

Callat seria més guapo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
eduard fletxa barcelona
31 de maig de 2011, 11.19 h

Montilla. El millor que pots fer és callar (per la teva pròpia dignitat)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
31 de maig de 2011, 08.52 h

Aquest tiu té uns collons com un Sant Pare!!!. Després d'haver besat el cul al franquiciador ep.panyol deixant que Catalunya devallés arrastrada per la nefasta política dels veïns, després de no haver fet absolutament rés per adreçar l'economía, fent veure que hi havía diners de sobres, bon i tot deixant que ep.panya ens expoliés sense fer rés i.... tot el que ens puguem imaginar, encara té la cara dura de dir-nos el qué hem de fer. Vinga, va, véste'n cap a Cordova, que allá pot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ANTON fletxa san jose
31 de maig de 2011, 01.00 h

QUINS COLLONS, es el que heu fet durant 8 anys amb el govern espanyol ¿ PERQUE NO FAS EL MATEIX AMB EL DE CATALUNYA? quina vergonya de politic, quina vergonya de partit, quina vergonya de pais (espanya)


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc fletxa Badalona
30 de maig de 2011, 21.44 h

No em faci riure. Fets, no paraules. I de fets no n'hem vist masses. Be, si que els hem vist però en contra dels interessos dels catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Margab fletxa Barcelona
30 de maig de 2011, 19.19 h

Fatal, Montilla, fatal. L'oposició del "no, no, no". El país no pot més de vosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.