directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC portarà la intervenció dels Mossos al Ple del Parlament i diu que 'ningú es creu' l'argument de la salubritat

Llorente lamenta que Puig no escoltés les recomanacions del cos i 'generés més problemes dels que va evitar'

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ERC portarà aquesta setmana al Parlament la intervenció policial de divendres a la plaça de Catalunya de Barcelona, on estan acampats els 'indignats', a través d'una pregunta al Govern. Així ho ha explicat el portaveu republicà, Ignasi Llorente, que ha assegurat que mantenen la petició de compareixença del conseller d'Interior, Felip Puig. Llorente creu que el conseller buscava 'certa notorietat', que 's'ha refugiat' en l'argument de la salubritat que 'ningú es creu', ja que és 'més un pretext que una raó', i que 'és conscient que va generar més problemes dels que va evitar'. A més, Llorente ha afegit que el conseller 'es va equivocar no escoltant algunes recomanacions que es feien des de l'interior dels Mossos'.
ignasi llorente
Comparteix
   


Etiquetes
Després de la Permanent Nacional del partit, Llorente ha reiterat la petició de compareixença de Puig i ha anunciat que ERC preguntarà al Govern sobre la intervenció policial de divendres a la plaça de Catalunya durant el Ple del Parlament d'aquesta setmana, ja que creu que el Departament d'Interior 'no ha donat una resposta satisfactòria ni ha aclarit els fets'.

Llorente creu que Puig 'es va equivocar quan va intentar canviar el criteri de no intervenir si la intervenció podia generar més conflicte del que intentava evitar' i considera que tant l'actuació de divendres amb un 'desproporcionat ús de la força' com la reacció dels acampats de dissabte a la nit 'van demostrar que l'operatiu de divendres no va respondre a criteris de salubritat, sinó més aviat a criteris d'un altre tipus'.

En aquest sentit, Llorente ha dit que 'dóna la sensació' que Puig 'buscava certa notorietat' amb una operació 'coincidint en buscar un horari televisiu'. El portaveu republicà creu que el canvi de criteri 'es va fer per algun motiu que no ha explicat' el conseller, que 's'ha refugiat en un tema de salubritat' que 'ningú es creu' perquè 'ha estat més un pretext que una raó'. Per això, Llorente ha reclamat 'saber els motius que van portar el conseller a ordenar una intervenció d'aquest tipus, amb aquella magnitud, amb aquell ús de la força i amb aquell horari'.

El portaveu d'ERC ha afegit que el conseller 'es va equivocar no escoltant algunes recomanacions que es feien des de l'interior dels Mossos sobre com planificar' l'operació i creu que l'actitud dels acampats de dissabte 'demostra que es podia fer un altre tipus d'intervenció' si l'objectiu era netejar la plaça i treure'n objectes perillosos. A més, creu que Puig també es va equivocar quan divendres va donar 'una informació que no era correcta i no es corresponia a la realitat', ja que 'es veien les imatges de televisió mentre la versió oficial era que era una operació de neteja mínima que no corresponia a un desallotjament'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
31 de maig de 2011, 19.49 h

-ningú NO es creu


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Cristí josep fletxa Barcelona
31 de maig de 2011, 16.07 h

#11 Desconegut convergent unionista crec que et caldria fer un curset de català( llegua estimadísssima per tots nosaltres) . Agre intervenció és incorrecte., el correcte seria agra intervenció passa-ho. Per cert jo no tinc tants contactes com tu però entenc que pactar és cosa de dos i d'una negociació. Mas li va oferir a ERC la meitat de conselleries que el PSC, i en ERC no són idiotes. Si Mas Hagués ofert el mateix podria parlar de que el tripartit estava fet però com no ho va fer ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ivan fletxa Avinyó
31 de maig de 2011, 11.27 h

#11 Responc a la teva pregunta: no, els de CIU no són idiotes; corruptes,lladres, venuts, sí, idiotes, no... bé, el Felip Puig no sabria que dir-te.

Les memòries de Pujol? Gran font d'informació, segur que explica tota la veritat de tot.

Tu sí que creus que els idiotes som els altres. CIu preferia pactar amb el PP perquè aquest partit no li demanaria explicacions sobre com havien convertit Catalunya en un putiferi corrupte fastigós. Als defensors de la corrupció com tu (sempre que si... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ivan fletxa Avinyó
31 de maig de 2011, 11.14 h

#10 Amic Mario, ja hauries de saber que els "solidaris" i els convergents es posen molt ràpidament d'acord a l'hora d'atacar ERC (també a l'hora de tapar casos de corrupció com el del Palau, pregunteu al López Tena)


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
31 de maig de 2011, 11.12 h

#9 Company, el tripartit estaba signat per en Carod i n'Obiols des de 1996, i si vols te'n donarè pels i senyals, ara no vinguis tu aquí a fer-te l'ofés.

O et penses que a CiU son idiotes i no saben amb quí es juguen les garrofes?.

És més, a la sessió d'investidura de 1999, el President Pujol tenia escrit el discurs d'acceptació d'ERC com a soci de legislatura i el va canviar després d'una insultant i agre intervenció de'n Carod que tothom varem poder veure per TV3, fet que a més e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mario fletxa bcn
31 de maig de 2011, 10.53 h

#2 No sé a quin punt haig de contestar, perquè són del tot contradictoris, per una banda donar com sempre a esquerra la culpa de tot ( ja n'hi ha prou) i per l'altre lloar la INDEPENDENCIA que és la marca inequívoca de ser de ERC.
No tinguis ni el més mínim dubte, que Esquerra és l'únic partit independentista que es mereix aquesta qualificació i representació per la seva trajectòria i amor al PAIS, cosa que no es pot dels altres que només ansiegen el poder, per dur el remat allà ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ivan fletxa Avinyó
31 de maig de 2011, 10.51 h

#8 Potser els d'ERC veuríen a CIU com uns possibles aliats si CIU no hagués menyspreat ERC i hagués preferit pactar amb el PP el 1999 quan necessitava suport parlamentari. És sorprenent la teva hipocresia: perquè ERC sigui un partit reponsable, ha d'anar de la maneta de CIU, i si decideix pactar amb el PSC, és un partit traidor a Catalunya, en canvi, si CIU pacta amb el PP no passa res, al contrari, és una cosa bona.

A més, si ERC és tan irrellevant, perquè no pares de donar la palli... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
31 de maig de 2011, 10.35 h

El problema que té ERC és l'odi vers CiU que l'encega i no li deixa veure la realitat.

En comptes de veure a CiU com una més que probable aliada la veu com l'enemic a batre, i així ens va.

A la sessió d'investidura del nou Govern, va perdre una ocasió d'or de rectificar, no li costaba res però no ho va fer, i continua amb aquesta deriva que tant ens molesta a la majoria de catalans que entenem que l'enemic de la Nació catalana no és CiU sino el PP i el P$OE (incloses les seues franqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
31 de maig de 2011, 10.28 h

#6 "catalans independents?" Ens han donat la independència i jo sense adonar-me'n!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
cau de sirena fletxa Centelles
31 de maig de 2011, 10.08 h

#1 Estic totalment d'acord amb l'Ester, i afegeixo que ERC és un partut impresentable i un insult davant dels catalans independents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.