directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Blogger també s'apunta al català

El conegut gestor de blocs ja està disponible en la nostra llengua

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El nombre d'usuaris d'Internet que sol·liciten els webs en català cada cop és mes gran. El català es troba entre les 12 llengües més utilitzades a Internet, i és per aquest motiu que ara el més famós gestor de blocs "Blogger", també conegut com Blogspot, ja ofereix els seus serveis en català. Això implica que també s'ha traduït al català la interfície de gestió del bloc, totes les plantilles, i en general tot l'entorn dels blocs Blogger, el més utilitzat arreu del món.

Comparteix
   


Etiquetes
Blogger, servidor de blocs també conegut com Blogspot, va ser comprat per Google l'any 2003 i actualment és el més important de la xarxa. Ara ja per fi inclou la llengua catalana com a una de les disponibles per a obrir-hi un bloc. Això implica que també s'ha traduït al català la interfície de gestió del bloc, totes les plantilles, i en general tot l'entorn dels blocs Blogger. A més a més el sistema identifica la llengua del navegador i en cas de tenir-lo en català redirecciona directament a la versió catalana del Blogger.

El català passa a ser d'aquesta manera una de les 33 llengües (més tres variants, anglès americà, portuguès brasiler i xinès tradicional) en les que hom pot emprar Blogger. Google continua així afegint la llengua catalana als seus serveis més populars, tal i com ha anat passant amb el mateix Google, amb el GMail, amb el Google Picasa i properament amb el Google AdSense, que tot i que ja admet la llengua catalana encara no ha estat implementada a la interfície ni es permet filtrar per aquesta llengua a l'hora de visualitzar anuncis.

Aquest és l'aspecte de la principal de Blogger en català:

imatge




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Marc fletxa L'Hospitalet de Llobregat
25 de juny de 2007, 14.36 h

ja era hora!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.