directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La Generalitat obre expedients a totes les empreses dedicades a la unificació i refinançament de crèdits

S'han obert 58 expedients que ara es troben en fase d'al·legacions

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'Agència Catalana de Consum explica que algunes d'aquestes empreses juguen amb la ignorància dels seus clients perquè els ofereixen productes financers que tenen els bancs i als quals podrien accedir sense haver de pagar per ells, ja que es limiten a calcular la renegociació de deutes allargant els terminis de pagament. Les empreses fraudulentes limiten a dir als seus clients allò que passaran a pagar mensualment i els anys en els quals amortitzaran el deute, en la que ja sumen els seus honoraris sense que molts arribin a saber ni tan sols a quant ascendeixen, perquè els inclouen en el muntant del que deuen.
agencia catalana del consum
L'Agència Catalana del Consum

Comparteix
   


Etiquetes
La Generalitat ha obert expedients a totes les empreses dedicades a la unificació i refinançament de crèdits que ha inspeccionat en els últims mesos a Catalunya amb dades facilitades per l'Agència Catalana de Consum (ACC).

Aquestes inspeccions es van iniciar fa uns mesos al detectar-se campanyes publicitàries molt agressives per part d'empreses dedicades a l'assessorament i refinançament de deutes, i que en total s'han obert 58 expedients que ara es troben en fase d'al·legacions. Les infraccions més greus que s'han detectat són la publicitat enganyosa i l'existència de clàusules abusives a l'hora de renegociar els deutes, malgrat que la ACC reconeix que no els ha arribat cap reclamació per part dels consumidors.

Existeix un dèficit en la informació al consumidor sobre les condicions del refinançament, ja que molts usuaris desconeixen el que els costa el tràmit, les dades bàsiques del préstec nou que se'ls atorga, i fins i tot el nom de l'entitat bancària que els el concedeix. L'ACC diu que fins que no concloguin els expedients i es produeixi alguna sanció, no es faran públics els noms de les entitats.

Entre les empreses inspeccionades figuren des d'algunes molt importants i amb franquícies pel territori català, fins a altres que únicament tenen caràcter local, i les infraccions detectades van des de les considerades greus a algunes qüestions menors, com la falta de fulls de reclamacions per a clients o de cartells d'informació.

Les inspeccions s'han fet únicament a entitats que compten amb llicència fiscal i funcionen legalment, i totes s'han localitzat a través d'anuncis i campanyes de promoció a la televisió i altres mitjans de comunicació escrita i audiovisual.

Persones amb problemes de recursos endèmics, com immigrants amb un nivell de renda molt baix o que estan molt entrampades i no poden fer front a els seus nombrosos deutes, són els clients habituals que capten aquest tipus d'entitats.

Des de la Generalitat s'ha recordat que moltes empreses que es dediquen a aquest negoci presten únicament un servei d'assessorament (sense arribar a prestar diners) i després cobren comissions "que poden ser molt altes, però que passen fins a desapercebudes per a l'usuari", i que hi ha situacions que poden fregar la usura.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Josep G. fletxa Caldes
26 de juny de 2007, 07.45 h

No crec que ni hagi aquí mes publicitat enganyosa de la que practica , per exemple el banc Cetelem conxorxat amb la cadena Miró a l'hora de finançar-ta un frigorífic. on no t'informen de que a més de finançar-te l'article, et fan client del banc, t'obren varias targetes de crèdit, amb les seves despesses corresponents i et modifiquen els terminis sense avisar.
Això em va pasar a mi, ho vaig denunciar a l'ACC i em van contestar arxivant el cas perquè per ells no ni havia publicitat engan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.