directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició carrega contra Felip Puig per l'actuació dels Mossos a l'#acampadabcn

El conseller afirma que no pensa dimitir i reitera que van ser els 'indignats' violents els qui van provocar l'enfrontament

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat aquest dimecres que no entra dins dels seus càlculs dimitir del càrrec després dels incidents de la setmana passada a la plaça de Catalunya de Barcelona entre cossos policials i el col·lectiu 'd'indignats', tot i que ha remarcat que s'està fent una 'revisió crítica' dels fets. Puig ho ha dit al Parlament, on espera poder comparèixer la setmana que ve en comissió per donar 'detalls concrets', després de rebre les crítiques de l'oposició, que l'han instat a reconèixer 'errors' i li han retret manca de diàleg. El conseller ha assegurat que no va ser la policia, sinó 'indignats' disposats a 'utilitzar la violència', els qui van 'originar l'enfrontament'.
felip puig, conseller d'interior, parlament
Comparteix
   


Etiquetes
Puig ha respost a tres preguntes de l'oposició durant la sessió de control al Govern del Ple del Parlament. El conseller ha assegurat que s'està fent una 'revisió crítica' de tot l'operatiu, ja sigui l'hora en què es va efectuar, la planificació, la coordinació entre cossos o el número d'efectius. Puig confia poder comparèixer al Parlament la setmana que ve en comissió, on ha garantit que es donaran 'detalls concrets' de l'operació.

I ha insistit en què els principals objectius van ser per garantir la 'salubritat' en l'espai públic -d'acord amb els alcaldes de Barcelona i de Lleida- i per 'prevenir el risc' d'una possible celebració massiva a la zona per una victòria del Barça a la Champions, retirant de la plaça 'objectes i estris que poguessin comprometre la seguretat'. 'Mai sabrem què hauria pogut passar si s'hagués assaltat l'interior de la plaça de Catalunya amb tots els estris, 35 camions i 500 metres cúbics de potencials estris perillosos, que es van retirar aquell dia', ha dit.

El conseller ha dit que en cap moment es van plantejar un desallotjament i que eren conscients que després de l'operació hi seguiria havent-hi acampats a la plaça, però ha remarcat que el material acumulat en 12 dies 'segur que no es reposava en 24 hores'. 'Sense l'actuació de divendres les coses no haguessin anat com dissabte van succeir', ha assegurat.

Sobre l'origen de l'enfrontament, Puig ha remarcat que 'dins del moviment de protesta dels indignats' hi ha 'persones disposades a utilitzar la violència' i ha assegurat que van ser aquests, i no la policia, els qui van originar la situació d'enfrontament. 'Lamento que hi hagués gent de bona fe que es veiés arrossegada per aquesta confrontació', ha dit, 'però ni la policia va fer el primer pas durant més de tres hores ni la resposta va ser contra els acampats, sinó contra aquells grups que van buscar la confrontació'.

Puig ha afegit que no entra dins dels seus càlculs dimitir, tot i remarcar que, des del dia que va ser nomenat, el seu càrrec està a disposició del president de la Generalitat, Artur Mas.

El conseller també ha lamentat que s'hagin produït imatges 'dures' i 'certes', però ha afegit que 's'han exhibit sense anar acompanyades del context amb què es produeixen els fets' i que en alguns casos hi va haver 'informacions falses'.

Les explicacions de Puig no han convençut a l'oposició. el diputat del PSC Joaquim Llena ha retret a Puig falta de diàleg amb els acampats i l'ha instat a 'parlar menys' i reconèixer 'errors'. En aquest sentit, l'ha acusat de falta de 'coratge'. 'Més que càmeres als cascs dels mossos, cal criteri, senderi i prudència al cap del conseller', ha assegurat.

Picabaralla amb ICV-EUiA
Per la seva banda, el diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch ha preguntat 'amb quina base legal' es va dur a terme l'operatiu i ha assegurat que ell estava al lloc dels fets i que va veure 'la càrrega sense preavís contra persones assegudes a terra' i contra persones que 'miraven des de les voreres'. Bosch ha denunciat que Puig és 'presoner de la seva pròpia caricatura' i li ha retret que es deixés fotografiar amb un bat de beisbol en un acte electoral, emulant així la seva caricatura del 'Polònia'.

Puig ha demanat a Bosch que 'no atribueixi tanta feblesa de caràcter ni tanta manca de cultura al cos de policia pensant que el caràcter, l'estil o la personalitat del conseller pot influir en l'actitud de la policia'. 'Si fos així, després dels seus quatre anys no tindríem policia en aquest país'.

D'altra banda, el diputat d'ERC Oriol Amorós ha retret al conseller 'manca de diàleg' amb els 'indignats' i ha remarcat que els 'únics aldarulls' que hi ha hagut en els últims dies a la plaça de Catalunya han estat quan Puig hi ha anat.

Pel que fa a les acusacions de manca de diàleg rebudes des de l'oposició, Puig ha dit que 'els interlocutors no van aparèixer fins divendres a la tarda'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Karme fletxa Alt Penedès
2 de juny de 2011, 19.29 h

Per si us interessa.
http://www.lavanguardia.com/participacion/20110601/54164400665/els-mossos-d-esquadra-van-agredir-me.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Moix fletxa Cerdanyola
2 de juny de 2011, 16.21 h

Jo no vull que dimiteixi Felip Puig. El que vull és que se'l porti a judici (i se'l condemni) per desordres públic, amenaces, lesions, assetjament, agressió i, especialment, per dinamitar la bona imatge dels Mossos d'Esquadra que es van crear com a policia democràtica al servei de la ciutadania. Puig no és un polític, es un bèstia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3 Montse Camps
Montse Camps fletxa [object Object]
2 de juny de 2011, 10.11 h

Només començar ja ens omplen de mentides. Ens tracten com si fóssim beneits!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Lluna fletxa Osona
2 de juny de 2011, 09.48 h

Karme, si parlem de dimitir, què va fer Saura, i mira que va ser llastimós tot el seu mandat.
Jo penso que Felip Puig, al final governa i dona la cara i té uns objectius molts clars, ja n'hi ha prou de fer la puta i la ramoneta i voler quedar bé a tothom. Governació és una conselleria dura i en Puig crec que la sanejarà i l'enfortirà, tot i que és molt difícil trobar el punt òptim. Ja n'hi ha prou de politics que no governen a favor de la majoria del poble noméss per aconseguir vots... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Karme fletxa Alt Penedès
2 de juny de 2011, 07.45 h

Qualsevol treballador "normal", quan no fa be la seva feina, el foten fora de l'empresa, no dimiteix. Aquest tipus es un treballador de l'empresa que som tots els ciutadans i el paguem nosaltres. No entenc perquè la seva sortida del càrrec depèn de si li dóna la gana de dimitir o no; se l'acomiada i s'ha acabat el tema. Si les coses anessin així, potser s'hi esforçarien a fer una bona feina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.