directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU manté que 'es veu a l'oposició' de Badalona després de reunir-se amb el PSC per intentar un acord

Socialistes i nacionalistes coincideixen en que no han sabut explicar les polítiques de convivència i seguretat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Els candidats del PSC i CiU a l'alcaldia de Badalona, Jordi Serra i Ferran Falcó, s'han reunit per primer cop després del 22-M. Els socialistes intenten convèncer els nacionalistes per formar un govern alternatiu al PP, que tindria el suport d'ICV-EUiA. La trobada s'ha allargat unes dues hores, però les posicions continuen allunyades. Falcó (CiU), reitera que 'mentalment' es veu més a l'oposició que no pas al govern. La decisió de CiU és clau per saber si finalment el candidat del PP, Xavier Garcia Albiol, esdevé l'alcalde de Badalona després d'una campanya basada en la xenofòbia. El candidat socialista, però, és optimista i creu que l'acord acabarà fructificant. Tots dos candidats han coincidit en reconèixer que durant l'anterior mandat no han sabut explicar bé les polítiques de convivència i seguretat i que això és el que ha acabat beneficiat el PP a les urnes.
badalona, ferran falcó, jordi serra, psc, ciu
Comparteix
   


Etiquetes
'La meva convicció és la mateixa i mentalment som més a l'oposició que al govern'. Després de dues hores de reunió amb l'equip negociador del PSC, el plantejament del líder de CiU, Ferran Falcó, no ha variat. D'aquesta manera s'ha expressat en sortir d'una trobada que, recorda, no ha servit per acostar posicions amb vista a un possible pacte amb el PSC sinó per 'trencar el gel' després del 'xoc' del 22-M.

Tot i això, Falcó no amaga que l'entesa amb el PSC és bona i que, per tant, no tanca encara cap porta. 'Si governa, el PP no es veurà a l'alcaldia fins el mateix dia 11', ha comentat tot enviant un missatge d'esperança als socialistes. Encara queden dies, per tant, per a la negociació i CiU i PSC es tornaran a veure en els pròxims dies. Abans, però, els socialistes es reuniran dijous amb ICV-EUiA.

L'alcalde en funcions i candidat del PSC, Jordi Serra, recorda que en cas d'acord cal el suport dels ecosocialistes per poder garantir la configuració d'un govern alternatiu al PP, que va ser la llista més votada. Contràriament a les sensacions inicials de Falcó al voltant de la negociació, Serra es mostra més optimista i es veu 'clarament' al govern de Badalona els pròxims quatre anys.

El candidat socialista assegura que la trobada d'aquest dimecres és 'un bon punt de partida per aconseguir un govern sòlid i estable'. Durant la reunió, el PSC ha presentat un document marc per a la negociació que proposa la reorganització d'algunes àrees de l'Ajuntament. Falcó no ha entrat a valorar-lo i assegura que aquest serà el tema de debat d'una segona trobada entre les dues forces.

L'alcaldia compartida
Un dels elements que pot ser clau en el desenvolupament d'aquesta negociació és el repartiment de les àrees de gestió i de les cadires de la sala de plens, especialment la de l'alcaldia. Després que CiU posés sobre la taula aquesta possibilitat, el PSC s'ha mostrat obert a explorar 'totes les possibilitats'. Ni Falcó ni Serra, però, n'han volgut parlar i asseguren que aquest debat no s'ha plantejat durant la reunió.

Segons Serra 'encara és aviat per parlar de compartir l'alcaldia' i, per tant, durant aquesta primera trbada 'no s'ha parlat d'organigrama'. Falcó també s'ha pronunciat en aquest sentit i afirma que el PSC 'no ha ofert res' perquè 'no és el moment de valorar' els possibles escenaris. Els dos líders creuen que en aquesta primera fase s'ha de 'compartir projecte i no cadires'.

Comunicar millor
En el que també han coincidit PSC i CiU durant la reunió és en l'autocrítica. El socialista Jordi Serra admet que si fructifica el pacte s'haurà de reorganitzar l'administració municipal perquè sigui més 'àgil', sobretot amb temes que han estat 'punyents' durant la campanya, com la seguretat i la immigració. Els candidats també admeten que a més de l'agilitat a l'hora d'actuar també ha mancat agilitat comunicativa.

En aquest sentit, Serra afegeix que des de l'Ajuntament s'ha de comunicar 'millor, més ràpid i més coordinadament' en el que fa relació a aquests aspectes dels quals el PP n'ha tret rèdit. El candidat nacionalista i responsable de les àrees de convivència i seguretat durant els darrers quatre anys, Ferran Falcó, admet també que s'han 'venut' malament les polítiques d'acollida i les operacions d'estrangeria.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
mario fletxa bcn
2 de juny de 2011, 13.12 h

#1 Això és el que jo també penso, així no es veuria implicada CIU. S'han de prendre decisions dràstiques de vegades perdent plumes pel camí.
El bé de la ciutat ho demana a crits. Els pactes es poden fer sense sang i per una vegada que CIU pot governar, que li donin peixet i a viure tranquils.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ivan fletxa Avinyó
2 de juny de 2011, 11.06 h

És tot una comèdia. CIU es mor de ganes d'aconseguir la Diputació de Barcelona, i la única manera d'aconseguir-ho és amb els vots del PP, i la Sánchez Camacho ja va dir que si no deixaven que Garcia Albiol fos alcalde ja se'n podien oblidar. Ja està tot més que pactat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Republicà fletxa Barcelona
2 de juny de 2011, 10.09 h

El Falcò durant la campanya va dir i repetir que faria el que calguès perque el fatxa de l´Albiol no fos alcalde- Ara es veu que ja s´ha oblidat de tot el que va dir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Barcelona
2 de juny de 2011, 09.10 h

Una forma de barrar el pas al xenofob d'en Garcia Albiol es que els altres grups votin a n'en Falcó


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.