directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas-Colell demana a l'oposició que no bloquegi els pressupostos per evitar unes eleccions 'que no desitja ningú'

El conseller titlla 'd'ideològiques' les propostes de Sánchez-Camacho sobre l'eliminació d'ambaixades catalanes

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha demanat als grups parlamentaris que defensen un vot contrari als pressupostos de la Generalitat que 's'ho pensin' i 'entenguin la situació', ja que la no aprovació dels pressupostos 'portaria a unes eleccions' i 'això no ho desitja ningú'. Tot i que comprèn que a cap partit li agrada 'sentir-se lligat a un pressupost negatiu', Mas-Colell ha confiat en l'aprovació dels comptes públics catalans. En una entrevista al programa 'El matí' de Catalunya Ràdio, el conseller ha defensat la reforma de l'impost de successions i ha considerat 'ideològiques' les propostes de la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, sobre l'eliminació d'ambaixades.
andreu mas-colell,
Comparteix
   


Etiquetes
El conseller defensa la reforma de l'impost de successions, tot i la pèrdua de recaptació de 52 milions, per ser una 'promesa electoral molt ferma' i per portar a la seva 'conseqüència lògica' la reforma de l'anterior Tripartit. A més, Mas-Colell ha expressat que el Govern vol 'complir els seus compromisos' i ha recordat que l'anterior executiu tripartit va aprovar una rebaixa de l'impost de successions que va significar una pèrdua d'ingressos fiscals per la Generalitat molt major que l'actual.

D'altra banda, el titular d'Economia ha considerat que les declaracions de la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, sobre retallar més els pressupostos eliminant les ambaixades i altres 'subvencions ideològiques', són declaracions d'un 'alt contingut ideològic', centrat en partides 'molt petites i amb una importància molt alta per una part del país'.

Fre a grans obres per quadrar el dèficit a l'Estat espanyol
Mas-Colell ha recordat que els recursos del Fons de Competitivitat no estan contemplats als pressupostos i que preferiria que l'Estat transferís aquests diners perquè s'incloguessin als comptes públics per poder presentar un dèficit menor. En aquest sentit, ha assegurat que la resta de comunitats, juntament amb el Ministeri d'Economia, també intenten 'fer els deures', tot i que és 'dificilíssim' que compleixin amb els objectius de dèficit per aquest any, a no ser que es cancel·lin grans obres com l'AVE d'Extremadura, tenint en compte que Portugal ja ha anunciat que no prioritza aquesta infraestructura en la situació de crisi actual en que es troba l'Estat portuguès.

El conseller també ha explicat que 'és prematur' parlar del refinançament dels bons i que la Generalitat demana a l'Estat que permeti tenir una estructura de deute 'racional' i no pas tot a curt termini, ja que seria el contribuent català el que pagaria l'increment dels tipus interès que això suposaria. En aquest escenari, Mas-Colell ha explicat que no elimina 'cap opció financera', veu encara lluny el pagament dels bons i es nega a donar més pistes sobre l'actuació del Govern en aquest sentit.

Mas-Colell ha negat que la Generalitat estigui 'incomplint' cap objectiu de dèficit tenint en compte que es va trobar amb un dèficit molt més elevat -del 3,8%- del que s'havia de rebaixar inicialment -que havia de ser del 2,4%- i ha assegurat que Catalunya assolirà el llindar que exigeix l'Estat i la UE, amb 'austeritat', però amb mesures d'estalvi, i sense haver de repetir uns pressupostos 'com els d'aquest any'. De cara al 2012, Mas-Colell espera un 'panorama molt diferent', amb un increment dels ingressos.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
3 de juny de 2011, 12.22 h

És que si per ventura o desventura (això mai se sap) es convoquessin noves eleccions, als convergents potser la cosa no els sortiria tan bé. No han sabut mantenir-se amb la careta posada gaire temps. Se l'han tret massa aviat i se'ls ha vist el llautó, metall del qual estan realment fets aquella gent. Trobo encertat el Sr. Mas-Collell això que diu del TAG a Extremadura, però per altra banda, com és que tenint sempre a madrit el súper i totpoderós Sr. Durante y Lérida, escanyol de l'an... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa bcn
3 de juny de 2011, 11.43 h

#5 Es del gènere inútil ser com ets noi, i penso que ningú t'hauria de contestar. He acabat

Quan el Sr. Mas-Colell s'adoni que s'ha DE DEDICAR A LA SEVA FEINA QUE SEGONS LES ESTADÍSTIQUES L'HAURIA DE FER MOLT BÉ, no es traurà de la màniga l' as que li fa dir CIU i que no l'honora, que la culpa és del Govern d'Entesa. Ell està entre els millors per fer la feina ben feta que no han sabut fer els altres, tot el demés és empastifar-se la dignitat , això està així i treballar per el s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
2 de juny de 2011, 19.00 h

#4 Tu mateix has donat la resposda adequada, així que res a afegir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ivan fletxa Avinyó
2 de juny de 2011, 15.25 h

#3 Tens un concepte de la política i la democràcia molt curiós. Ara resulta que l'oposició és irresponsable per no voler donar-li un xec en blanc al Govern per aprobar els pressupostos. Quina serà la pròxima, exigir que s'agenollin tots quan passi l'Arturu per davant seu? O potser saludar-lo amb la ma alçada i cridant "Hail, Mas!"?

Sí, ja sé "El tripartit va deixar Catalunya a la misèria per quatre generacions seguides, com s'atreveixen blablablablabla..."


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de juny de 2011, 13.51 h

Crec que seria el millor. Vista la irresponsabilitat dels del tripartit, tant quant son al Govern com quant son a la oposició el millor seria convocar eleccions i fotre'ls un altre rebregada, potser així, amb unes quantes passes més cap a la irrellevància politica i amb un Govern amb majoria absoluta n'aprenderian.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel fletxa BCN
2 de juny de 2011, 13.00 h

No aturar l'Espoli Fiscal espanyol contra Catalunya, de 60 milions d'euros cada dia, sí que és motiu per avançar les eleccions i posar els còmplices de l'Espoli a la presó.
http://www.zeniting.com/player.php?id=228&app=1


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Albert fletxa Barcelona
2 de juny de 2011, 12.26 h

Sr. Mas-Colell: per què l'oposició s'ha d'abaixar els pantalons? Si vostè no vol eleccions, ja sap el que ha de fer: faci uns altres pressupostos sense tantes retallades en aspectes bàsics com la sanitat o l'educació, i demani d'una punyetera vegada el concert econòmic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.