directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puig estudia canviar la normativa perquè els antiavalots no hagin d'anar identificats

El conseller descarta cap acció policial fins que els nous alcaldes prenguin possessió l'11 de juny

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Felip Puig, estudiarà un canvi en la normativa que obliga tots els agents dels Mossos d'Esquadra a anar visiblement identificats i fer una excepció amb els agents antidisturbis. 'Hi estic pensant', ha concedit en una entrevista a la Cadena Ser. El conseller s'ha confessat 'sorprès' davant les crítiques perquè els antiavalots amaguin la TIP rere l'armilla i ha recordat que les principals policies europees 'tampoc identifiquen' els seus agents. 'Mentre no vegi que la resta d'unitats d'Europa ho facin, tindré els meus dubtes', ha insistit. Puig també ha negat que aquest fet dificulti les reclamacions judicials que inicien les víctimes, 'poden efectuar tots els tràmits'.
antiavalots, antidisturbis, mossos d'esquadra
Comparteix
   


Etiquetes
El mateix dia que la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) han presentat un manifest en què, a banda de demanar la dimissió del conseller Puig, exigeixen al Govern que identifiqui de manera visible els agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra, el titular d'Interior ha assegurat en una entrevista a la Cadena Ser que està 'pensant' en modificar la normativa vigent de 2008 i fer una excepció amb els antiavalots.

Els agents ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius) i els de la Brigada Mòbil portaven la seva Targeta d'Identificació Policial (TIP) amagada rere la seva armilla antibales. Un fet que va aixecar les protestes dels manifestants amb qui s'enfrontaven el passat divendres a la plaça de Catalunya.

Puig, a més, ha alertat que rere aquesta petició podria amagar-se una voluntat de 'posar en una situació de fragilitat' alguns agents ja que la identificació permetrà que s''ataqui' de manera individual alguns policies. És un debat 'que haurem de reprendre'. Actualment preval la normativa de 2008, que insta tots els agents a portar en un lloc visible la seva identificació.

Descarta una altra operació policial abans de l'11 de juny
El conseller ha assegurat que 'no entra en els plans del Departament d'Interior fer cap nova actuació' abans de l'11 de juny, dia on està previst que prenguin possessió del seu càrrec els nous alcaldes 'amb els que podrem enraonar'. Així ha descartat ordenar cap acció policial contra les acampades d''indignats'.

Delinqüents habituals en arrest preventiu
El conseller Puig també ha subratllat la seva intenció d'estudiar noves fórmules per evitar que cada triomf del F.C.Barcelona acabi en aldarulls a la font de Canaletes. En aquest sentit ha reiterat que estudia la possibilitat d'arrestar els aficionats violents habituals, que la policia catalana té identificats, i obligar-los a presentar-se a les comissaries abans, durant i després dels partits de risc de l'equip de la ciutat.

Per fer-ho possiblement calgui un canvi en el codi penal. 'Potser ens ho hem de plantejar'. La qüestió seria, per a Puig, susceptible de ser abordada pel Congrés de Diputats perquè són necessàries mesures 'preventives' per evitar que en una festa de celebració s'hi amaguin persones que premeditament busquen l'enfrontament amb la policia.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Angel fletxa Sabadell
3 de juny de 2011, 11.28 h

Els Mossos han d'anar identificats com la majoria de policies de l'entorn, si la resta de policies nacionals no hi van, donç així han d'anar els Mossos, la resta es fer demàgogia antisistema.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
3 de juny de 2011, 10.58 h

Si no cal que vagin identificats, els civils tampoc caldrà que ho fem. Si no serien unes mesures discriminatòries. O potser vaig errat.
I el Sr. Felip Puig i Godes, si és que té una mica de dignitat, i assumint la responsabilitat tal com va assumir dels fets del passat divendres a les seves explicacions dels fets, hauria de dimitir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
3 de juny de 2011, 10.28 h

perquè s'han d'amagar? de què tenen por?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
3 de juny de 2011, 09.41 h

#1 No es tracta de que el agents anti-avalots siguin un objectiu pero si un dels et perfora un PULMO a qui has de reclamar? si no hi identificacio TIP el jutge pasa tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Moix fletxa Cerdanyola
3 de juny de 2011, 09.26 h

Felip VI (ai no! Puig) e que vol és desviar al debat i fer-nos parlar de tonteries com el casc-càmera, la identificació o potser el facebook-porra. El que és important és recordar que Mister Puig-Proper és un perill per la seguretat pública. Se l'ha de portat als tribunals per violent i provocador.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 de juny de 2011, 08.24 h

El tema de la identificació no és pas un debat... és una obligació anar identificat. I punt. Quan hi ha il·legalitats sempre s'entra en "debats", no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
2 de juny de 2011, 23.32 h

Els antiavalots compleixen unes ordres ben determinades i no es tracta de que els agents es converteixin en objectius, no han de ser les dianes dels mèdia per una decisió dels seus superiors. Una càrrega d'aquest tipus és prou complicada com perquè a sobre n'hagin de sofrir les conseqüències a posteriori. D'altra banda les càrregues dels antiavalots han de ser l'últim de l'últim dels recursos i dutes a terme de la forma més escrupolosament possible. El lema de "Per protegir i servir"... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.