directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els comandaments dels Mossos acusen ICV-EUiA 'd'irresponsables' i de voler 'instrumentalitzar' la policia

L'Apesme creu que voler utilitzar imatges de les càrregues recollides a Internet només respon a una 'estratègia de desgast absolut' del cos

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'associació que agrupa els comandaments dels Mossos d'Esquadra, Apesme, ha carregat durament contra la intenció d'ICV-EUiA d'utilitzar vídeos i fotografies de la càrrega policial contra els 'indignats' de la plaça Catalunya. 'Greu irresponsabilitat política', 'instrumentalització de la Policia per interès partidista', 'posar permanentment el cos sota judici mediàtic', o 'estratègia de desgast absolut de la Policia' són alguns dels qualificatius que Apesme atribueix a ICV-EUiA i a la seva crida per recopilar aquestes imatges a través de Facebook i Twitter. Per això, l'associació ha reclamat als ecosocialistes 'una reflexió profunda' perquè abandoni aquesta actitud.

Comparteix
   


Etiquetes
El president de l'Associació Professional de l'Escala Superior dels Mossos d'Esquadra (Apesme), Joan Figuera, ha emès un dur i contundent comunicat per intentar que ICV-EUiA deixi de costat la seva intenció de fer servir imatges de la càrrega policial a la plaça de Catalunya de Barcelona per arremetre contra el conseller d'Interior, Felip Puig, en la comissió parlamentària de dimecres vinent. Figuera considera que és 'una greu irresponsabilitat política' que, 'una vegada més', ICV-EUiA 'vulgui instrumentalitzar la policia nacional de Catalunya per a interessos partidistes'. 
 
'Aquesta formació que fins fa pocs mesos era la màxima responsable de la seguretat ciutadana i l'ordre públic a Catalunya, no va saber aplicar de manera correcta quines havien de ser les polítiques de seguretat que han de guiar l'actuació policial', ha retret el president d'Apesme als ecosocialistes, als que atribueix que amb 'una pretesa política de transparència, van provocar en el seu dia que la policia de la Generalitat estigues permanentment sota el judici mediàtic', per episodis com els de les dependències dels Mossos al districte de Les Corts o les actuacions policials amb les mobilitzacions contra el Pla Bolonya. 
 
Per Figuera, 'de nou ens trobem que es vol continuar amb aquesta tàctica, ara des de l'oposició', i per això, el president d'Apesme ha demanat 'responsabilitat a tots els partits polítics' i ha volgut recordar 'que els membres de la Policia de la Generalitat i els seus comandaments han de poder treballar sense ingerències externes d'aquest tipus'. 'S'ha de deixar la Policia fora de la instrumentalització del debat polític legítim', ha criticat Figuera. 
 
En aquest sentit, el president de l'associació dels comandaments dels Mossos ha demanat al diputat Jaume Bosch -que és qui ha anunciat les intencions d'ICV-EUiA- i a la seva formació 'una reflexió profunda abans de continuar amb aquesta estratègia de desgast absolut de la nostra Policia, que no contribueix gens a apaivagar i resoldre una situació social de fons, que és realment on s'ha de treballar per cercar solucions des de l'àmbit polític'. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Libertus fletxa Cerdanyola
6 de juny de 2011, 13.40 h

Ningú ha fet tant mal al Mossos com Felip Puig: aquest bèstia ha aconseguit que els mossos d'Esquadra es convertissin a tot el món en la imatge de la repressió. Mare de Déu! I això només en 6 mesos! Quant de mal podrà fer aquest individu en 4 anys? Realment em sap molt de greu per a tota la institució dels Mossos d'Esquadra, no s'ho mereixen. La Bíblia, en el llibre dels proverbis diu: "el fuet pel cavall, el ronsal per l'ase, i el bastó per l'esquena del neci". Mossos si us plau, as... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
manel xic fletxa Barcelona
5 de juny de 2011, 13.26 h

quina colla de poca-vergonyes....¡¡¡ i encara no han demanat perdó per l'assassinat del seu jefe, l'Andreu Nin, ni tampoc pels milers d'assassinats que van cometre entre 1936-39, i pels milions de crims que la seva colla ha fet i segueix fent a la URSS, a Cuba, a mitja Àfrica, arreu de la Xina,...... COLLA DE CRIMINALS que ara atien contra una policia democràtica....¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
quety fletxa Torroella
5 de juny de 2011, 07.14 h

Perquè son irresponsables els polítics que demanen als mossos que actuïn correctament?
En una democràcia. la feina dels mossos segons entenc, es la de servir al poble vetllant per la seva seguretat. En una dictadura la feina dels mossos fora servir als polítics vetllant per els seus interessos.

En quin país vivim? En una Democràcia o en una Dictadura encoberta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de juny de 2011, 06.56 h

Pobres Mossos, ningú els hi havia dit que "Qui no vulgui pols, que no vagi a l'era", Aquesta vegada es van passar molt!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.