directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L’ebrenc Lluís Salvadó pren força com a futurible número 2 d’ERC

Junqueras manté un estricte silenci i trasllada que no vol un debat de cares abans que de projecte · Ridao engega avui a Lleida un ‘tour’ territorial per calibrar les seves forces

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El cop de porta de Carod-Rovira a ERC s’emmarca temporalment en el procés de renovació de dirigents amb vistes al proper congrés de la formació previst per la tardor després de deixar enrerre un cicle electoral de caiguda reiterada. Qui té més números per liderar el partit, l’historiador mediàtic i eurodiputat Oriol Junqueras, segueix guardant un estricte silenci i el seu entorn assegura que ‘vol aparcar el debat només de cares si no hi ha una reflexió sincera de projecte i model de partit’. A més, Junqueras està centrat en la possible obtenció de l’alcaldia de la seva localitat -Sant Vicenç dels Horts- en què podria desplaçar l’actual govern PSC-PP si el futurible líder d’ERC aconsegueix sumar els suports de CiU i d’ICV al municipi que, en cas d’assolir la batllia, es convertiria en l’alcaldia més gran d’Esquerra.
lluis salvado,ERC,congres,
Comparteix
   


Etiquetes
En el ball de noms entra en escena amb força el del desconegut per al gran públic Lluís Salvadó, que va ser delegat de la Generalitat a l’Ebre entre 2004 i 2010. Un temps abans del darrer congrés d’ERC el 2008 a Salvadó se’l va començar a ubicar a l’entorn de Joan Puigcercós, tot i que en el passat també se l’havia situat entre els partidaris de Carod-Rovira que tenia a l’Ebre un feu tradicionalment favorable en la temàtica de vida interna dels republicans. Salvadó se sumaria a d’altres noms com la baixllobregatina Anna Simó que posarà en valor els coneixements i la maduresa assolida com a portaveu parlamentària o el d’Oriol Amorós, mà dreta de Portabella a la federació de Barcelona d’ERC i responsable de matèria immigratòria del darrer govern de Catalunya.

Ridao es reivindica
Qui ocupa actualment des de juny de 2008 la plaça de secretari general d’Esquerra és Joan Ridao que opta a algun càrrec d’igual o major responsabilitat dins el partit tot i que se li pressuposa poc suport en el territori. És per això que Ridao engega avui a Lleida una ronda de contactes arreu de Catalunya per calibrar els suports amb què podria comptar en cas de plantejar-se el fet de donar batalla en clau interna. L’altre front imprescindible per Ridao és Madrid on s’hi sent còmode i tindria intenció de repetir en les properes eleccions estatals tot i que la tendència electoral a la baixa del seu partit i la possible articulació d'una candidatura d’unitat independentista al Congrés dels Diputats per contraposar-la a la CiU de Duran Lleida podria dificultar-li repetir com a cap de cartell a les corts espanyoles.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Manel fletxa Les Cases
22 de juny de 2011, 00.08 h

Perdona noi, ara veig que ets molt bó. Realment ets un puto crac. Quan parles de la feina que hem fet entre tots suposo que dins del tots, també hi cabem els que estem d'acord amb la feina que ha fet tota la direcció del territori.
Certament avui tinc poca son i gens de feina. Oblida el que et deia abans, si algun em necessites per a res, no m'expliques qui ets, de resaviats i prepotents n'estic fins al monyo.
Res del que has dit de la gent d'ERC de les Terres de l'Ebre és cert, i si fossis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Manel fletxa Les Cases
22 de juny de 2011, 00.00 h

El meu germà mai ha treballat en una tele, que va treballar en un grup que tenia una tele si, però ell es dedicava a altres coses. En aquest aspecte si volguesses parlar-ne t'explicaré quina és la meva visió com a empresari independentista. Però m'hauràs de presentar-te.

Bé, tranquil, ja ho sé, ningú som perfectes i jo només intentava exposar una cosa vinculat al compromís.

En qualsevol cas, endavant amb ERC i espero que els que acabin manant siguen del teu gust, que treballes mol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
8 de juny de 2011, 14.44 h

#18 Quan calia triar si es feia o no el segon tripartit Lluís Salvadó no era membre de l'Executiva Nacional.

És més, estic absolutament d'acord amb tu que els resultats de l'Ebre són la suma de tots els esforços individuals per un objectiu col·lectiu, però tinc la sensació que exclous a Lluís Salvadó d'aquest equip que entre tots hem fet sòlid. I això que fas no és just, perquè saps que ell és un dels pilars més sòlids.

Això que dius del cotxe oficial, no em sembla que sig... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
8 de juny de 2011, 11.42 h

#16
Benvolgut militant d'ERC a favor de Lluís Salvadó,
La capacitat de treball de Lluís Salvadó ningú l'ha posat en dubte. Però no només amb capacitat de treball es contrueix un projecte, si això fos així ERC -la capacitat de treball de la qual ningú no en dubta- hauria tret uns altres resultats electorals. estem parlant d'una altra cosa. Estem parlant de que ERC s'ha estavellat i ha dilapidat tota la feina que a tots ens ha costat molt aconseguir, molts esforços personals, tan meri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
8 de juny de 2011, 11.27 h

#15
Efectivament, no pots ser objectiu. Has fet una presentació sumament esbiaixada de la situació. Quan el teu germà va deixar l'empresa privada va ser per ser diputat provincial de la Diputació de Tarragona, quan va deixar de ser diputat ho va fer per convertir-se en delegat del govern - des d'on utilitzava el cotxe oficial fins i tot per als afers del pàrtit- quan va deixar de ser delegat va tornar a l'empresa de la que era directiu on va deixar de treballar per a anar a una televisió... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
8 de juny de 2011, 09.28 h

Militant d'ERC emprenyat, no negaràs que Lluís Salvadó és una persona entregada a la causa que es deixa la pell pel partit a l'Ebre des de sempre i que se la va deixar quan va ser delegat del Govern. I tampoc no pots negar que ha fet la vida molt fàcil a tots els alcaldes que cites, que són molt bons, evidentment, però que sempre han tingut la complicitat que han necessitat en Lluís Salvadó.

I si ets militant d'ERC, hauries de saber que està a l'executiva en lloc de Marina Llansana,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Manel fletxa Les Cases
8 de juny de 2011, 01.27 h

Au xiquets, jo no seré objectiu, perquè Lluis és mon germà i l'Oriol Junqueres amic meu. De fet penso que la seua relació va ser facilitada per mi.

Només diré una cosa, tots dos estan en política guanyant menys del que guanyàven anteriorment. En Lluís era directiu d'una fàbrica i l'Oriol era un bon professor i un excelent comunicador en mitjans. I us ho puc assegurar tots dos van deixar de guanyar molts diners el dia que van entrar en política.

Au xiquets, a dormir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pere el Digne fletxa Granollers
7 de juny de 2011, 16.37 h

Vistes les explicacions potser caldria barra el pas a Salvadó a la cúpula d'ERC, oi? De moment no anem bé pèrquè ja han sortit les persones que han d'organitzat el congrés i Lluís Salvadó surt a dues comissions. Mireu el correus interns d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
7 de juny de 2011, 11.30 h

Sí home, hi un coc en vores! Dir que els resultats de les eleccions a Terres de l'Ebre són mèrit de Lluís Salvadó és un insult a la feina ben feta pels alcaldes i regidors de les Terres de l'Ebre. Qui pot creure que la gent quan votava a Roquetes, a Rasquera, a l'Aldea, a Deltebre pensava en Lluís Salvado en lloc de Paco, Bernat, Dani o Gervasi?. Ja n'hi ha prou de mititficar. Com diu l'últim número de la revista d'ERC son un partit que aposta pel laïcisme. Ja n'hi ha prou de Messies.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
7 de juny de 2011, 11.00 h

Si aquest, juntament amb la Marta cid, van ser els que mentre no van governar van estar al costat de la PDE, però que quan van estar governant ens van deixar de banda. Mireu si és apreciat al territori que tots els càrrecs que ha ostentat institucionalment quan ERC ha estat al govern els ha tingut sense passar per les urnes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.