directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC amenaça CiU amb 'una esmena a la totalitat als pressupostos'

Ridao diu que la llei òmnibus és un 'Frankenstein legislatiu' que advoca per un model ideològic de privatitzacions 'amb el pretext d'optimitzar recursos'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha advertit CiU aquest dilluns que, a dia d'avui, el partit 'està en disposició de presentar una esmena a la totalitat als pressupostos', després que el govern hagi suprimit l'impost de successions amb el suport del PP i després que s'hagi previst una 'retallada lineal del 10% en la despesa, que afecta en un 56% la sanitat i els serveis socials'. D'altra banda, Ridao ha criticat la llei Òmnibus, la qual considera que és un 'Frankenstein legislatiu de 600 articles que no es pot humanitzar, perquè és un intent de desballestar l'obra del govern d'esquerres, i amb el pretext d'optimitzar recursos, s'imposa un clar model ideològic de privatitzacions'.
joan ridao, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
'Si hi havia un mínim marge, el govern ja l'ha liquidat a la pràctica', ja que, 'no ens deixen dialogar sobre la despesa, sobre quines retallades s'han de fer i quines no', ha dit Ridao aquest dilluns. Per al secretari general, 'la imatge que millor resumeix' l'actitud de CiU és que 'mentre que per una bada se'ns explorava sobre les possibilitats d'arribar a acords', al Parlament s'aprovava la supressió de l'impost de successions, desatenent la petició dels republicans de d'establir una moratòria sobre l'eliminació del tribut.

Després d'aquest pacte amb el PP i de la impossibilitat de negociar les retallades, ERC considera que el govern els demana 'un xec en blanc'. 'No es pot demanar a l'oposició que li aprovin uns pressupostos gratis', ha considerat el secretari general. A tall d'exemple, Ridao considera que no és sostenible que es parli de tancar quiròfans però a canvi de 'passar la factura a una mútua privada'.

Crítiques a la llei òmnibus, que respon a 'un model neoliberal'

'El que estem descobrint és que al darrere dels pressupostos i de la llei òmnibus hi ha un model neoliberal, de privatitzacions, que el que fa és externalitzar els serveis públics bàsics i essencials', ha subratllat el republicà. 'Estem convençuts que aquest plantejament de CiU no té a veure amb la seva incapacitat, sinó que és una decisió molt tàctica', ha afegit. 'A partir del març, s'obre una altra etapa, de caixa o faixa. CiU haurà de triar si vol abraçar-se definitivament al PP i reeditar el pacte del Majestic' o si opta per una alternativa basada en Catalunya, ha posat de relleu.

Pel que fa a la llei òmnibus, Ridao ha criticat que no es destinin recursos per a la llei de barris, que hi hagi 'és liberalització urbanístics, més privatització de la salut i l'eliminació de la sisena hora', entre d'altres. El secretari general considera que s'ha aprovat 'per la porta del darrere i sense debat', ja que considera insuficients els nou dies que s'han donat per fer al·legacions.

El que els republicans poden arribar a compartir, 'en part', és l'eliminació d'un centenar d'organismes i institucions vinculats a l'administració pública, tot i que discrepen de quines han de ser les entitats eliminades.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
mario fletxa bcn
7 de juny de 2011, 22.10 h

#6 Caram ! han sortit tots els venerables de l'armari "peperos i cius"hòstia! quin Cristu , tu.
El Sr. Ridao és un dels polítics millors de l'estat español, però ja ho diu la dita - no està feta la mel per la boca de l'ASE -


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa bcn
7 de juny de 2011, 21.59 h

#1 T'hauran de posar lectura per cec, on ho has llegit això, jo llegeixo en català i amb els ulls oberts, encara que no t'ho creguis és ben bé al revés del que dius només has de recordar si tens memòria tot el mal que li va fer CIU al Govern d'entesa per sortir ell guanyador com fos, no es parla del cas Millet, ho entens ara Tontet meu?, ja saps que" me pones"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Maite Barceló fletxa Cerdanyola del Valles
7 de juny de 2011, 12.21 h

Em treuan de pujagera aquest del ERC, ancara pensan que algú volem saber que pensan, que plegin tots com ha fet el Carod i que deixim fer,ells van tindra la seva oportunidad, 7 anys al govern donar molt i no van fer res, be si que van fer, deixa un defixit de collons!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
7 de juny de 2011, 11.00 h

#1 Estic totalment d'acord amb tu, jo no sé com ERC encara te tant vots, crec que son els de la gent gran que tota la vida la votada i ara no son capaços de canviar de vot, pobra gent, acabar la seva vida donant suport als enemics de Catalunya!!! és trist que s'aprofitin de la pobra gent.
Estas d'acord amb mi si dic que ERC hauria de desapareixer pel bé de Catalunya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi-80 fletxa València
6 de juny de 2011, 18.23 h

I per cert, seria ja hora que es muntara una associació d'afectats per les metàfores cansines, noucentistes, desfassades i ridícules de Ridao. Es que produeix vergonya aliena!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi-80 fletxa València
6 de juny de 2011, 18.21 h

Ridao sembla el polític més babau que ha parit Catalunya. Les seues "amenaces" són tan patètiques i còmiques, com si jo"amenaçara" un altre de no deixar-me que em robara la cartera o "amenaçara" al que tinc darrere en una cua de no deixar que es cole davant de mi per la cara.

Ridao dóna a entendre que el normal és que ERC s'abaixe els pantalons davant CiU ací i del PSOE a Espanya. I allò "valent" i "amenaçant" és no abaixar-se-los. Ridao, ets patètic!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
6 de juny de 2011, 18.18 h

#1 Vale, nen, amb el que has matxacat en Carod, ara la seva paraula et val per justificar una altra de les teves diatribes anti-ERC. Ja et val.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de juny de 2011, 17.59 h

En Carod ja ha reconegut que el que us mou és el votre odi a CiU, per aixó sou incapaços de fer cap gest ni que sigui en bé de la Nació catalana, perqué esteu moguts per l'odi, la rancùnia i la enveja, i amb aixó és impossible construïr res de positiu.

Els catalans en som plenament conscients i per aixó us fotem garrotada rere garrotada a cada convocatoria electoral a veure si desperteu, però és unùtil.

A les properes eleccions generals caldrà fotre-us una nova rebregada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.