directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU no barrarà el pas a Garcia Albiol a Badalona

Aposta perquè governi la llista més votada també a Tarragona

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Finalment CiU ha decidit no fer front comú amb PSC i ICV per frenar l'ascens del popular Xavier Garcia Albiol a l'alcaldia de Badalona. La cúpula de CiU té molt clara quina és la seva aposta pels pactes municipals, especialment els de Badalona i Tarragona, on la direcció de la federació nacionalista ja ha expressat la seva aposta per permetre que 'governi la llista més votada', que en el cas de Tarragona deixaria el mandat en mans del PSC i a Badalona estaria gestionat pel PPC de Xavier García Albiol. El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, així ho ha explicat aquest dilluns, tot assegurant que no hi ha encara cap decisió en ferm perquè la direcció de CiU manté la porta oberta a què els col·lectius municipals facin propostes alternatives, tot i que 'haurien de poder-se entendre' i trencarien la directriu 'general' per la que s'inclina la cúpula.
oriol pujo, ciu, convergència
Comparteix
   


Etiquetes
'Farem de la premissa de permetre que governi la llista més votada la nostra bandera'. És la síntesi que Oriol Pujol ha explicat de la valoració dels possibles pactes que el Comitè Executiu Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya ha fet aquest dilluns al matí i que, segons ha dit, compta amb el suport d'Unió. I és que aquesta és la directiu que CiU vol que s'apliqui de manera generalitzada a l'hora de negociar possibles pactes o aliances als ajuntaments de tot Catalunya. 'Ningú com nosaltres hem patit això de que no es respecti la llista més votada', ha recordat Pujol.

Però tot i això, el secretari general adjunt de CDC ha volgut matisar que la direcció de CiU manté encara la porta oberta a possibles 'excepcions' que trenquin aquesta norma. En aquests casos, que no ha volgut detallar, Pujol ha avisat als col·lectius locals que la direcció serà exigent amb les propostes que facin que no vagin en aquesta línia de respectar la llista amb més suport electoral. 'El que intentem és anar fent que el plantejament que tenim des de la direcció i el que tenen als municipis tinguin encaix, perquè s'han de poder entendre els pactes', ha explicat.

Oriol Pujol no ha volgut entrar a explicar si des de Badalona o Tarragona s'han fet algunes d'aquestes propostes alternatives. Però el dirigent de CDC ha donat a entendre que a aquestes dues ciutats, la directriu està bastant encarrilada. En aquest sentit, Pujol ha explicat que analitzant el cas de Badalona, la direcció considera que, més enllà del discurs en immigració 'd'uns i altres', CiU ha valorat que el pacte amb el PSC dels darrers quatre anys no ha donat els fruits que els nacionalistes esperaven. 'Ens van encolomar a l'esquena els 30 anys de govern socialista. La nostra voluntat de capgirar la ciutat ens ha acabat afegint tot el passiu que ells arrossegaven', ha explicat Pujol per justificar que un acord amb el PSC seria difícilment argumentable després del 'regust amarg' que els ha deixat el del darrer mandat.

Pel que fa a Tarragona, Oriol Pujol ha assegurat que dels resultat del 22-M es desprén 'una certa voluntat de canvi', però ha matisat que l'aposta de CiU 'és a mig i llarg termini, amb gent nova i un projecte propi'. Amb això, el dirigent de CDC ha deixat clar que la possibilitat de treure l'alcaldia al PSC fent un pacte amb el PP no és la seva opció primordial i ha explicat que els nacionalistes de Tarragona ho saben de fa temps. Amb tot, Pujol ha volgut deixar clar que si aquesta capital acabés sent una de les 'excepcions' a la norma que la direcció impulsa, 'en cap cas' vindria donada per un pacte amb l'alcaldia repartida en períodes de dos anys amb els populars.

El Vendrell, una de les excepcions
Amb tot, com a exemple de ciutat on la cúpula de CiU sí acceptarà una 'excepció', Oriol Pujol ha esmentat El Vendrell. En aquest ajuntament, el PSC ha obtingut 7 regidors, CiU en té 6, 5 són de Plataforma per Catalunya, el PP n'ha aconseguit 2, i ERC s'ha quedat amb un. Amb aquest panorama on 'hi ha forces molt igualades' i on CiU 'vol governar', els nacionalistes asseguren que si, tal i com ja han anunciat, PxC vota perquè el candidat convergent governi, els nacionalistes ostentaran l'alcaldia. Tot i això, ja ha advertit que se seguirà estrictament la directriu de la cúpula de no governat amb el partit de Josep Anglada. 'Una cosa són les votacions del dia 11 i altra amb qui governem i portem a terme el nostre projecte', ha explicat Pujol.

Per últim, CiU ha advertit que fins que no s'hagin constituït tots els ajuntaments i hagin quedat clars tots els acords de govern municipals, la direcció no parlarà de possibles pactes per la Diputació de Barcelona i pels Consells Comarcals que encara no estan clars.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.