directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC, CiU i ICV ideen el pacte per fer Oriol Junqueras alcalde de Sant Vicenç dels Horts

L'alcaldable té moltes possibilitats de desbancar el PSC d'una de les seves alcaldies al Baix Llobregat i esdevenir batlle de la ciutat més gran en mans dels republicans

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Oriol Junqueras serà amb molta probabilitat el nou alcalde de Sant Vicenç dels Horts, desbancant així el PSC d'una de les seves alcaldies del Baix Llobregat, fins ara en mans d'Amparo Piqueras, i esdevenint el batlle de la ciutat més gran de Catalunya en mans d'ERC. Junts per Sant Vicenç, que és la llista que impulsen els republicans i amb, sis regidors, un menys que els socialistes, és la segona força local, ICV, amb tres, i CiU, amb tres més, estan parlant del possible acord tot i que encara falten per concretar una sèrie de temes. De fet, fins dijous no el sotmetran a la votació de les seves militàncies en les tres assemblees que han convocat. Fonts d'ERC asseguren que, si esdevé batlle, Junqueras ho serà quatre anys. 'És compatible amb ser president del partit', assenyalen.
oriol junqueras, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
'Si em preguntes si Oriol Junqueras serà alcalde de Sant Vicenç, sí, ho serà': així de clar s'ha manifestat una font de CiU aquesta tarda sobre l'estat de les negociacions postelectorals en aquest municipi del Baix Llobregat de poc menys de 28.000 habitants, governat pel PSC des que el 2003 va desbancar ICV. Des de les files republicanes, però, es mostren més prudents i asseguren que alguns temes encara estan una mica verds.

Precisament era CiU qui tenia la clau en aquest municipi després d'uns resultats ajustats: el PSC va guanyar les eleccions i va aconseguir set regidors, però en va perdre tres. El PP en va guanyar un i en va aconseguir dos, però junts ja no són suficients per repetir la seva aliança de la passada legislatura. El Partit Independent Vicentí, liderat per l'esposa d'un constructor local, Carmen Ureña, va perdre el seu únic regidor.

La coalició Junts per Sant Vicenç, impulsada per ERC, va aconseguir passar de quatre a sis regidors, tan sols a un dels socialistes. ICV va mantenir els seus tres representants i va quedar empatada amb CiU, que en guanyava un.

Així les coses, CiU podria haver pactat amb el PSC i el PP o amb els republicans i els ecosocialistes. Fonts de la federació nacionalista han confirmat a l'ACN que aquest segon pacte està gairebé enllestit, i pendent de què les assemblees que els tres partits han convocat dijous vinent al vespre, de forma gairebé simultània, el ratifiquin. Abans, les direccions celebraran una última reunió.

'Artur Mas bé que és president de la Generalitat i de CiU'
'Per a nosaltres és molt important l'assemblea', ha matisat en declaracions a l'ACN Inma Prat, la número dos de Junts per Sant Vicenç-ERC, per darrere d'Oriol Junqueras, però ha afegit: 'ja tenim perfilat el 95% del pacte'. I ha assegurat que 'els tres partits que estem negociant només entrarem al govern amb aquesta coalició', tot descartant altres pactes possibles.

Prat també ha subratllat que Junqueras compaginarà la seva tasca de batlle, si finalment ho esdevé, amb la d'eurodiputat. I, si arriba al cas, amb la de president d'Esquerra. 'Artur Mas bé que és president de la Generalitat i president de CiU', ha posat com a exemple Prat, que ha assegurat que 'ser alcalde és una prioritat' per Junqueras.

La major ciutat en mans independentistes, al bastió del PSC
L'historiador i eurodiputat és, doncs, a un pas de substituir una alcaldessa del PSC i agafar les regnes del municipi més important en mans d'ERC aquesta legislatura en una comarca que és un feu important dels socialistes. 'Serà un alcalde republicà i independentista al Baix Llobregat', ha subratllat Prat.

Relleu després d'una legislatura crispada
Ho farà després d'una legislatura crispada. Un dels conflictes més simbòlics és el d'un treballador municipal que va ser acomiadat per l'actual equip de govern, que té com a número dos per darrera de Piqueras el també socialista Carlos Cháfer, un sindicalista de la UGT. Sindicats, associacions veïnals i l'oposició reclamaven la readmissió de l'empleat perquè consideraven que el seu acomiadament havia estat injustificat.

El conflicte va arribar als tribunals i, de fet, s'havia hagut de celebrar un judici el dia després de les eleccions que es va ajornar davant de la possibilitat que es formés un nou govern al municipi. Prat assegura que hi ha consens entre les tres forces per readmetre el treballador.

Aquest és un dels enfrontaments més greus, però no l'únic que s'ha viscut en aquest consistori. El setembre passat, per exemple, una empleada va denunciar el gerent de l'Institut Municipal d'Esports per assetjament sexual. L'home va respondre amb una acusació de calúmnies al marit de la denunciant, que fou regidor la passada legislatura pel Partit Independent Vicentí, del qual va ser expulsat.

ERC, per la seva banda, va denunciar la batllessa a la Oficina Antifrau, perquè considera sospitosos els aparcaments i l'apartament que Piqueras ha adquirit en els últims anys a Calafell i a Sant Vicenç.

Tots aquests casos estan pendents de resolució.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
anònim fletxa Sant Vicenç dels Horts
8 de juny de 2011, 10.09 h

A mi el que em reventa és que hi hagui gent que digui que el PSC-PP ho haguin fet molt bé a Sant Vicenç.Hauràn fet alguna cosa postiva,peró és compten amb els dits les coses postitives que han fet,per qué de coses negatives podrien escriure un llibre.No ús enganyeu amb obres de maquillatge,paelles,etc...

I si ha guanyat el PSC,amb un 15% menys de vots,ha perdut el doble de percentatge de vots que l'Hereu,i aixó que ho ha fet fatal l'Hereu,doncs imagina't l'Amparo....I suposo que la ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
7 de juny de 2011, 23.15 h

#33 Tampoc crec que sigui casualitat la davallada de vots que ha sofert ERC. Malgrat la perdua de vots tinc entès que el PSC , a Sant Vicenç , ha sigut la llista més votada . En canvi ERC ha hagut de canviar les seves sigles per poder obtenir uns quants vots més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Anònim fletxa Sant Andreu de la Barca
7 de juny de 2011, 23.09 h

No nomès han de baixar les escombreries també han de pujar els salaris dels treballadors que el PSOE ha mingunellat. Per cert OLE el procés contra l'ex polític de Finlàndia. A veure si fotem a la presó als polítics que no compleixen amb les seves responsabilitats. Que no presentin un aval, vale, però si deixen les arques municipals fins i tot sense teranyines o els salaris dels treballadors (els que treballin) en perill, que ho paguin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
anònim fletxa Sant Vicenç dels Horts
7 de juny de 2011, 23.00 h

Si,el deute,ja m'agradaria saber com ho han fet per reduir-lo,si és gasten un dineral en obres tontes i propaganda i actes per la gent gran.Curiosament no solen publicar els costos de les obres,realment sospitòs.

Sí teniu raó,alguna cosa ha fet postiu el PSC a Sant Vicenç....La Guàrderia L'Alegria,la rambla de Santander(en una ubicació on ho pot gaudir poca gent,tot i que millor aixó que res),la remodelació del nucli antic(millorable,i la plaça de l'Esglèsia potes enlaire per deixar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Joan fletxa Sant Vicenç dels Horts
7 de juny de 2011, 22.57 h

#31 Parlant de les taxes d'escombraries . Si el nou govern entrant fos coherent el primer que hauria de fer és baixar aquesta taxa i deixar-la tal com estava , ja que aquesta va ser una de les mesures més criticades . Dubto que ho facin .


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Jordi fletxa Sant Vicenç dels horts
7 de juny de 2011, 22.48 h

#30 Els problemes econòmics s'han aconseguit entre d'altres coses malvenen (i en alguns casos amb sospitoses adjudicacions a l'empresa del marit de l'alcaldessa) tot el patrimoni que l'antic ajuntament va comprar o augmentant exponencialment certs impostos com les famoses taxes d'escombreries. Tot i que endeutant-se moltíssim, Sant Vicenç va crèixer com mai i es va dotar a l'ajuntament de força patrimoni per gestionar, patrimoni que l'ajuntament socialista ha venut i ja sabem com les gasta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Anònim fletxa Sant Andreu de la Barca
7 de juny de 2011, 22.37 h

Com us preneu les coses alguns de vosaltres!. És evident que el PSC-SVH ha comès errors, alguns de grans; no es poden negar les evidències. També ha pres decisions molt correctes i antipopulars. La història (Oriol sap molt d’això) no es pot esborrar i el PSC-SVH sempre ha agafat el govern municipal per resoldre els problemes econòmics que ha deixat ICV, la última vegada amb quasi 4.000 mil•lions de dèficit. Tornarà a passar?, esperem que CiU controli aquest tema, aquest poble no e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
anònim fletxa Sant Vicenç dels Horts
7 de juny de 2011, 21.48 h

Senyor Joan,trobo que ets massa anti-Junqueras.Aixó sí,de les obres de la casa de l'alcaldessa no en dius res,i que s'asfalta el carrer de casa seva cada mes amb els diners dels vicentins tampoc.Tampoc dius res del que fa el PSC posa querelles criminals contra els que fan una protesta pacífica contra la pujada d'impostos,que no deixa ni gravar els plens ni tan sols és pot fer una foto,de la manipulació dels mitjans municipals,de la venda de patrimoni,de la seva prepotència en els plens(p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Joan fletxa Sant Vicenç dels Horts
7 de juny de 2011, 21.42 h

#26 Estàs equivocat , no sóc ni votant del PSC . Però s'ha de reconèixer els errors però també les coses bones que segurament ha fet . Criticar per criticar ...doncs no .


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Joan fletxa Sant Vicenç dels Horts
7 de juny de 2011, 21.39 h

#25 Em pensava que tothom era lliure d'expressar la seva opinió , però veig que alguns no ho tenen molt clar . Gent aquí , pel que es veu , només es pot donar opinions favorables al Junqueras .


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.