directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC força que la constitució de l'Ajuntament de Girona també s'hagi d'ajornar

Ha presentat un recurs al TSJC per revisar l'escrutini i aconseguir així un regidor per entrar al consistori

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La constitució de l'Ajuntament de Girona que estava prevista per aquest dissabte 11 juny s'haurà de posposar fins el proper 1 de juliol arrel del recurs presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Els republicans han demanat que de nou es faci l'escrutini de les eleccions del 22 de maig per tal d'aconseguir els vots necessaris per aconseguir un regidor i entrar d'aquesta manera a l'Ajuntament. Esquerra reclama que es donin per vàlids un vot estripat i un vot amb una estampa del fundador de l'Opus Dei que els permetria aconseguir representació al consistori. Si fos així aniria en detriment d'un regidor de la CUP que ja ha presentat recurs per oposar-s'hi.
escrutini, girona, recompte
Recompte de l'escrutini l'endemà de les eleccions © ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Un sobre amb una butlleta d'ERC estripada i un altre amb una butlleta republicana acompanyada d'una estampa de Josemaría Escrivá de Balaguer -fundador de l'Opus Dei-. Aquests són els vots que Esquerra de Girona reclama al TSJC que siguin comptabilitzats com a vàlids. De ser així, els republicans aconseguirien entrar a l'Ajuntament de Girona i restarien un regidor a la CUP -que passaria de 3 a 2-.

Precisament aquesta segona formació independentista també ha presentat un recurs on demana que es considerin com a vots en blanc un total de 50 sobres amb butlletes en blanc al seu interior i que han estat comptabilitzades com a vots nuls. De ser així ERC encara quedaria més lluny d'entrar al consistori i el seu recurs no hauria servit per a res.

Mentrestant però, al igual que Barcelona, la constitució de l'Ajuntament de Girona ha quedat posposat fins el proper 1 de juliol. S'espera que avui ambdues formacions independentistes facin declaracions sobre els recursos presentats.  

Els motius d'ERC

Esquerra Republicana recorrerà perquè considera que el procés no ha estat rigorós tal i com la mateixa resolució diu. La cap de llista d’Esquerra, Blanca Palmada, ha dit que “hem valorat aquest pas que farem però creiem que hi ha fonaments jurídics i és sentit de responsabilitat recórrer”. Palmada també ha deixat clar que “Esquerra només hem actuat sobre els nostres vots, no sobre els vots d’altres formacions polítiques. És de justícia de responsabilitat per les persones que ens han donat confiança a l’Ajuntament de Girona presentar aquest recurs”.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Unti fletxa Empordà
8 de juny de 2011, 11.03 h

#1 Sovint a la vida resulta molt millor ser més REFLEXIU que no pas ENFURISMAT, perquè l'enfurismament ens pot empènyer a dir carallades que denuncien la nostra manca de qualitat humana i, fins i tot, poden donar als altres una imatge cretina de nosaltres. en resum: la PRUDÈNCIA i la SAGACITAT no fan mal a ningú, però l'ENERGUMENISME sol ser senyal inequívoc de serioses disfuncions mentals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JoanMarti fletxa Abrera
8 de juny de 2011, 10.47 h

Els que estaran aviat rabiosos sou vosaltres , quan ERC tornara anar amunt i ara ja seran imparables.per molt que bordeu,


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de juny de 2011, 10.05 h

Aquests d'ERC estan rabiosos i només claven cops de pal de cec.
Que pleguin tots i Catalunya es traura aquesta carga tan i tan negativa pel seu desenvolupament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.