directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puig admet 'instruccions contradictòries' entre Mossos i Urbana en l'operatiu de l'#acampadabcn

El conseller d'Interior assegura que no ha mostrat les imatges de violència d'indignats contra mossos perquè el jutge no les inhabiliti com a prova

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha admès aquest dijous que hi va haver 'instruccions contradictòries' entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana en l'operatiu per desmantellar el campament d''indignats' de plaça Catalunya el divendres 27 de maig. És 'una de les coses que hem après', ha dit a Catalunya Ràdio, i per solucionar-ho cal 'un comandament únic'. De fet ha anunciat que treballa seguint aquesta hipòtesi per afrontar la concentració que els 'indignats' han convocat per al pròxim 14 de juny davant les portes del Parlament de Catalunya. Puig, però, ha recordat que la decisió sobre si s'ha de deixar acampar a la Ciutadella és de l'Ajuntament de Barcelona.
felip puig, conseller d'interior
Comparteix
   


Etiquetes
Puig ha defensat a capa i espasa l'actuació policial del 27 de maig i ha reiterat que si la gent concentrada a plaça Catalunya i rodalies durant aquell matí hagués fes cas a la policia, 'no hauria passat res'.

Tot i això ha admès, com ja ho ha fet aquest dimecres en compareixença parlamentària, que alguna cosa no es va fer bé per part de la policia, i hi ha aprofundit assegurant: 'El que no pot passar és que en una actuació conjunta hi hagi instruccions contradictòries'.

Puig ha afegit que aquesta 'és una de les lliçons' que s'han après i ha subratllat que ho deia 'sense posar el dit a l'ull a ningú'. La conclusió a la qual s'ha arribat gràcies a aquesta lliçó és que: 'en actuacions d'ordre públic, que són delicades i fràgils, el que cal és que totes les forces que actuen estiguin comandades per un únic responsable operatiu'.

L'acampada a la Ciutadella, responsabilitat de l'Ajuntament
I en aquest sentit treballen de cara a la concentració convocada pels 'indignats' el pròxim 14 de juny davant les portes del Parlament. Puig ha advertit: 'Suposo que qualsevol advocat també recordarà que el Codi Penal diu que és delicte impedir als representants del poble actuar d'acord al seu mandat. Jo el que faré serà intentar garantir la integritat de l'actuació dels diputats del Parlament'.

Aquesta garantia s'hauria d'aplicar ja a través de la idea del comandament únic, però Puig ha admès que de moment se n'està parlant, atès que la normativa que regula l'espai del Parc de la Ciutadella, que engloba la seu del Parlament, és municipal i correspon, per tant, a l'Ajuntament de Barcelona.

Imatges com a prova
L'actuació policial del 27 de maig ha derivat també en una polèmica per l'ús mediàtic de les imatges de les càrregues. El conseller Puig havia dit que mostraria imatges obviades pels mitjans en què es veien mossos agredits. De moment, però, aquestes imatges encara no han aparegut, i aquest dijous Puig ho ha justificat assegurant que, si es mostressin, podrien ser descartades pel jutge com a prova en futurs processos judicials que el Departament decideixi endegar contra els presumptes agressors.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Karme fletxa Alt Penedès
10 de juny de 2011, 07.59 h

No t'ho creus ni tu. On son les imatges?. Les vull veure per creure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.