directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El país crida 'Sí al valencià' i clama contra la supressió de l'ensenyament en la llengua pròpia

Milers de persones assisteixen a la concentració convocada per Escola Valenciana en protesta per la línia única valencià-castellà-anglès de Camps

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Milers de persones, unes 15.000 segons Escola Valenciana, s'han manifestat aquest dijous a la plaça de la Mare de Déu de València en protesta contra la proposta de model educatiu únic trilingüe valencià-castellà-anglès que projecta el govern de Francisco Camps i que comporta la supressió de les línies en valencià. Sota el lema 'Sí al valencià!', els manifestants s'han oposat al projecte de noves línies d'ensenyament que suposarien l'eliminació de les actuals línies educatives en valencià. La marxa ha estat secundada per tots els líders dels partits de l'oposició. El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha demanat el conseller que 'retire el decret i encete un via de diàleg per arribar al consens amb tota la comunitat educativa'.
Unes 15.000 persones, segons Escola Valenciana, han omplert aquest dijous al vespres la plaça de la Mare de Déu de València en una concentració massiva en rebuig al projecte de línies educatives úniques que impulsa el govern valencià. Representants de partits polítics de tota l'oposició parlamentària, entitats, representants del sector educatiu i societat civil han donat suport la convocatòria d'Escola Valenciana sota el lema 'Sí al valencià!'. 
 
Les mobilitzacions també s'han produït a d'altres capitals del País Valencià com Castelló, amb unes 2.500 persones concentrades o Alacant, amb 5.000 manifestants, segons dades de l'entitat convocant.
 
El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha exigit moment abans de llegir el manifest i en declaracions als mitjans que el govern valencià 'retire l'esborrany de decret' perquè s'enfronta 'a un gran consens' en contra del projecte. Moreno ha remarcat que amb el nou model el govern de Camps també s'enfronta a '230.000 famílies que tenen els seus xiquetes escolaritzats en valencià' .
 
El president de l'entitat ha defensat els models d'ensenyament en valencià i d'immersió lingüística com els més 'òptims' per al plurilingüisme en l'educació i ha assegurat que Escola Valenciana 'està oberta al diàleg' sobre la base d'aquest model. 
 
'Sí a l'anglès, sí al castellà i sí al valencià perquè per aprendre anglès no cal sacrificar el valencià, que és el nostre tret d'identitat més important, el que hem de fer és garantir que funcione l'ensenyament en valencià i la immersió' ha assenyalat Moreno. 
 
El president d'Escola Valenciana ha anunciat noves mobilitzacions per al 18 de juny a València i Elx (Baix Vinalopó) i ha manifestat el seu desig que els votants i simpatitzants del PP que porten els seus xiquets a l'escola en valencià i veuen que funciona que 'manifesten el seu desencís i li facen saber als seus polítics'. 

Barcelona se suma a la protesta

Mig miler de persones s'han concentrat aquest dijous a la plaça del Rei de Barcelona en contra de l'eliminació de les línies d'ensenyament valencià que vol impulsar Francisco Camps. La concentració s'ha fet simultàniament a la que els valencians han realitzat al seu territori. Convocades per somescola.cat i Òmnium Cultural i mostrant pancartes en les que es podia llegir 'Si al valencià', 'Si a l'ensenyament en català' i 'Assumiràs la veu d'un poble', 500 persones han mostrat el seu total rebuig a la política lingüística que vol impulsar Francisco Camps. Després de la lectura d'una manifest els concentrats han fet uns minuts d'aplaudiments per mostrar la seva solidaritat amb el poble valencià.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
cony71 fletxa Alacant
12 de juny de 2011, 04.41 h

Inmersió lingüística total en valencià, per a garamtir els drets dels valenciano-parlants


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Oriol fletxa Sant Pol
10 de juny de 2011, 17.19 h

A Catalunya els hi vota la xarnegada manipulada per intereconomia (que son molts i inadaptats la majoria; aprenem pels nouvinguts o en 20 anys en tindrem un ciutanitos arab...).
Pero a Valencia? qui els vota? aquest 50% que es queda a casa potser faria fora en aquesta colla de ecspñoles patetics.
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jen fletxa Visca catalunya lliure!!!!
10 de juny de 2011, 16.12 h

Què us podria dir? Estic amb vosaltres. Ànim i a la lluita. Feu fora a en Camps i tindreu tres quarts de feina uanyada en tots els aspectes del vostre regne valencià.

VISCA TERRA LLIURE!!!!!.ON SOU? ll*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Unti fletxa Empordà
10 de juny de 2011, 12.28 h

Res de nou sota el sol: des que varen arribar a Castella (fugint dels francs) els visigots, no han parat de fer mal. Han anat ocupant, castellanitzant i arruïnant successivament: Astúries, Galícia, Andalusia, Amèrica Central i del Sud,... i ja tenen la feina molt avançada a València i les Illes, i han posat fil a l'agulla a Catalunya i Euskal Herria.

Quan ha calgut, han regalat mitja Catalunya i mig Euskal Herria als monarques francesos, per tal d'obtenir-ne la complicitat en la conquest... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa bcn
10 de juny de 2011, 09.32 h

El virus està dins el país però no volen adonar-se, em sap greu pels valencians de soca-arrel , estan perdent la seva identitat que és molt valuosa.
Es una guerra i s'ha de guanyar amb batalles silencioses i persistents, com intentem fer-ho els catalans a Catalunya, que tampoc és que se'n guanyin moltes, però nosaltres som corcons perseverants i aquesta paraula també la tenen els valencians , cada dia estan més sensibilitats i això ja és positiu, cal no callar.
Ahir estava també a la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pantinet fletxa Les Escaldes
10 de juny de 2011, 09.19 h

#2 SALVA Dins d'uns vint anys València passarà a ser CASTILLA-VALÉNCIA. Castella que va ser de León (una nación inventada) ara es CASTILLA- León, Varen fotra Albacete de Múrcia i ara es CASTILLA- La Mancha. Més tard serà CASTILLA - Baleares. i quant tot, sigui CATILLA anul·larant segones parts o sia León, Valéncia, La Mancha etc.... etc... I Ejspanya s'en dirà CASTILLA i punt. Idioma el CASTELLÀ. Però tenen un problema hi ho saven. A CATALUNYA no ho aconseguirant, aquest serà e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Salva fletxa Països Catalans
10 de juny de 2011, 08.28 h

Primer València, després les Illes i després Catalunya... aquesta és la estratègia del PP per anorrear tots els signes identitaris dels Països Catalans... amb un argument que no s'aguanta per enlloc... la meva llengua mare és el català i també parlo anglès i castellà i no tinc perquè renunciar a cap d'elles... ho enteneu això??

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mario fletxa València
10 de juny de 2011, 06.40 h

Gràcies, Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.