directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nadal posa els seus càrrecs a disposició del partit i convida l'executiva seguir-ne l'exemple

Reclama llibertat de vot en qüestions catalanes per als diputats a Madrid · Advoca per un retorn als fonaments ideològics i doctrinals del PSC

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El cap del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, advoca en un article al diari Avui aquest divendres per un retorn als fonaments ideològics i doctrinals del PSC. Ho fa en el mateix article en què anuncia que posa tots els càrrecs a disposició del congrés que ha de celebrar el partit a la tardor i de la direcció que en surti. En declaracions al Parlament, Nadal no ha descartat tenir algun protagonisme en la nova direcció i ha convidat l'executiva del partit a renunciar als seus càrrecs. El que ha estat en els darrers anys un dels pesos més pesants del PSC, diu que renuncia i que és moment de renovar noms i estructures orgàniques. Nadal advoca, entre d'altres, per un PSC 'catalanista, independent i solidari' amb llibertat de vot en els temes catalans per als parlamentaris a Madrid. Això, diu, 'és més important que el grup parlamentari propi'.

Comparteix
   


Etiquetes
Nadal creu que després de la retallada de l'Estatut i la manifestació del 10J hi havia símptomes per preveure el distanciament amb els electors i la 'desfeta' electoral del PSC en les eleccions del 28N i 22M. Tot plegat, segons Nadal, ha comportat una 'fragmentació de l'espai socialista'. I per remuntar la situació Nadal diu que cal 'exigència crítica', 'rigor intel·lectual' i 'radicalitat democràtica'. A l'article, el cap del grup parlamentari del PSC després de la renúncia de José Montilla, exposa un seguit de fórmules que considera importants per recuperar l'espai de referència de l'esquerra a Catalunya. Per exemple, diu que al PSC 'no hi sobra ningú' i parla de 'refondre més que refundar'.

Un partit 'compromès amb Espanya però sense subordinació'
Afegeix que al PSC 'hi falta molta gent' i apunta concretament als 'desencantats' de l'esquerra i als joves, als quals 'cal parlar amb un llenguatge nou en un temps nou'. Advoca per 'dir les coses pel seu nom' i perquè el PSC sigui 'tal com és', tot plegat per recuperar 'espais de confiança i credibilitat', principalment entre 'les classes populars i mitjanes'. Pel que fa al debat sobre el paper del PSC dins del PSOE, Nadal aposta per un partit 'catalanista, independent i solidari'. Això passa per un partit 'compromès amb Espanya', però 'sense subordinació'. I això vol dir tenir 'veu i llenguatge propis', revisant i clarificant les relacions amb el PSOE.

Aquí, Nadal apunta una tercera via a la qüestió de si hi ha d'haver grup parlamentari propi del PSC al Congrés dels Diputats. L'encara dirigent socialista reclama 'llibertat de vot per als temes catalans per als parlamentaris socialistes a Madrid'. I afegeix: 'És més important que el grup parlamentari propi'.

Finalment també advoca perquè el PSC clarifiqui els seus postulats, que al seu parer han de ser 'més catalanisme i més esquerra'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
11 de juny de 2011, 10.56 h

Encara que tard felicito al Sr Nadal i penso que la resta de l´ejecutiva del P$S-PSOE ha de fer el mateix: anims Srs Iceta, Montilla, Zaragoza, Chacon, Corbacho, jubilats se esta molt be, deixin pas a noves persones que pensin que primer son els interesos de Catalunya i despres els dels centralistes; que no s´hi es tan feliç sent ministre a Madrid si no veieu que l-hi a pasat a la Sra Chacon que ja no pot sustituir al ZP pobreta!!. Parlan seriosament desitko que els militans catalans del PSC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
11 de juny de 2011, 10.16 h

Sr. Nadal, De veritat que em pensava que éreu més intel·ligent. Fins al punt que no entenc que com vàreu poder ser alcalde de Girona durant tants d'anys.
Ara us en adoneu del què hauríeu d'haver fet fa anys i panys ???. Hauré de pensar que sou curts de reflexes i de previsions. Ara ja és tard, perquè vos i aquells que us acompanyen, Castells, Tura, Maragall, Geli, etc. etc., heu perdut tota credibilitat i prestigi si és que mai d'això últim n'havíeu tingut. La seva únic sortida de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Tomppa fletxa Sabadell
10 de juny de 2011, 18.34 h

Es indignant que PSOE diu ells mateixos com PSC a Catalunya per guanyar vots dels catalans. Millor seria si ells continuaria a mateixa manera que fins ara ( amb nom de PSOE ) que quedaria clar que són unionistes que volen una espanya gran i lliure a on tothom han de parlar en castellà volen o no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Xavier fletxa Barcelona
10 de juny de 2011, 15.39 h

Se't veu el llautó Quim Nadal, que hagis donat aquest pas és que van molt mal dades dins el partit i queda molt bé deixar els càrrecs per poder-los tornar a agafar. Crec que en aquest congrés sortiran "los mismos perros pero con distintos collares". La nova direcció fa un tuf de Quim Nadal i Miquel Iceta que ja ens podem tapar el nas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Esteve Miquel
10 de juny de 2011, 10.36 h

Una mica tard, Quimet. No et sembla???... nomes 5 o 6 anys. I de veritat que plegues???... uhmmmmm les paraules d'un socialista avui , tenen molt poca credebilitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Assumpta Tallaferro
10 de juny de 2011, 09.52 h

Gràcies a Déu, agafeu depressa el càrrec de Nadal, però no em crec que el deixi. No crec que pogueu agafar el càrrec, si, està sobre la taula, però no sou pas capaços d'agafar-lo, ja que està enganxat amb cola forta, molt forta. Tot és pura comèdia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.