directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El pacte entre CiU i PP també servirà per governar la Diputació de Barcelona

Estarà presidida per la federació nacionalista i els populars ocuparan dues de les quatre primeres vicepresidències · La cinquena s'ha ofert al PSC

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Diputació de Barcelona canvia de les mans que l'han ostentat des de l'entrada de la democràcia. Per primera vegada des d'aleshores, el president de l'entitat no serà un socialista, sinó un convergent. Després dels resultats electorals del 22 de maig i d'un acord entre Convergència i Unió i el Partit Popular, el feu socialista canvia de mans i es reparteix entre els nacionalistes i els populars. Els alcaldes de Martorell, Sant Cugat i Terrassa sonen com a possibles nous presidents de l'organisme. El PP ostentarà la primera i la tercera vicepresidència, mentre que CiU es quedarà la segona i la quarta (una per UDC). La cinquena s'ha ofert al PSC, que encara no ha contestat. Qui més ben posicionat està per ocupar la presidència és l'alcalde de Martorell i president de l'Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve.
diputació barcelona rambla edifici
Comparteix
   


Etiquetes
La presidència, encara una incògnita
Malgrat que els noms de les persones que ocuparan els càrrecs encara no s'han concretat, el cert és que l'alcalde de Martorell i president de l'Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve, és un dels més ben posicionats per ocupar la presidència d'un dels òrgans de poder més potents de l'aparell administratiu a Catalunya. Amb tot, altres fonts parlen de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i del líder de CiU a Terrassa, Josep Rull, com a noms que també podrien optar al càrrec.

L'acord implica també una profunda remodelació de l'organigrama de l'entitat, que passaria de tretze àrees a cinc, distribuïdes en cinc vicepresidències. La primera vicepresidència, que es quedarà el PP, es diu Vicepresidència de Territori i Sostenibilitat, i s'encarregarà de les àrees d'Infraestructures, Urbanisme, Habitatge, espais naturals i medi ambient. La tercera vicepresidència, també del PP, es diu Vicepresidència de Desenvolupament Econòmic i Ocupació. Les àrees que gestionarà són Promoció Econòmica i Productiva, Ocupació, Comerç, Esports i Turisme. Pel que fa a la segona vicepresidència, en mans de CiU, es diu Vicepresidència de Coneixement i Noves Tecnologies, i gestionarà Cultura, Educació i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. La quarta vicepresidència, també en mans de CiU, es diu Vicepresidència d'Atenció a les Persones i gestiona les àrees de Benestar Social, Salut Pública i Consum. Pel que fa a la cinquena vicepresidència, que s'ha ofert al PSC tot i que encara no ha tornat contesta, es diu Vicepresidència Institucional. El document signat entre CiU i PP no indica les àrees que gestionaria.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
JoanMarti fletxa Abrera
11 de juny de 2011, 12.26 h

Molt be CiU, quina barra, tots amb Ciu, eh?? No ha passat ni un any i ja esteu enganxats al PP, traïdors


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa REUS
11 de juny de 2011, 11.17 h

Les Diputacions que diuen que es un Organisme a extingir, i en comptes de buidar-lo de contingut, necessiten 5 vice-presidents. Polítics i Partits professionals sou tots uns corruptes, només voleu malgastar els impostos dels Catalans. Salut i República, joan


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Badalona
10 de juny de 2011, 18.40 h

Jajajajajaja quins collons té el tarat aquest... De qun circ surts? Així que critiques a ERC per que pacta a tots llocs amb el PSOE (criticable) i en canvi et sembla de fàbula i un gran progrés per Catalunya, per esdevenir independentista pactar amb el PP? jajajaja.
El PP està a favor del dret a decidir veritat? jajajaja. Fica't el carnet de CyU pel cul


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
10 de juny de 2011, 17.25 h

"2" definitivament està mes que clar que ets un boig.
No tens mes barra perquè no s'en pot tenir mes. Un talibanet de CiU que no para de criminalitzar un partit independentista pels seus pactes i ara que CiU pacte amb els botxins de l'estatut i els que encara no han condemnat el Franquisme i presenten imputats per corrupció a les seves llistes electorals amb xenofogs d'extrema dreta inclosos i tens la fatxenderia de defensar-ho i justificar-ho.
CiU no s'entrega al PP, que va, el problema é... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de juny de 2011, 16.46 h

CiU no obre portes a ningú, El poc que el PP ha crescut ha sigut amb vots provinents del P$C-P$OE. Per altre banda, pocs altres pactes es poden fer quant el P$C-P$OE "se ha echao al monte" i ha esdevingut un partit sense nord ni cap visible en el que està a punt de començar una guerra interna que ningú sap com acabarà i una ERC a la que les seues "estratègies" de lliurar-se al P$OE han possat en caiguda lliure i ja no tenen gairebè cap força.

Allà a on ha estat possible, CiU ha estat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
passatger fletxa Barcelona
10 de juny de 2011, 13.10 h

Falta cohesió en una política catalana transparent per lluitar contra aquests a qui CIU està obrint portes i que ens volen ofegar


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.