directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC acusa CiU de 'canviar cromos' amb el PP pels pressupostos i la Diputació de Barcelona

Els socialistes podrien acceptar la cinquena vicepresidència de la Diputació perquè volen 'un govern de base àmplia'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La diputada i portaveu del PSC al Parlament, Rocío Martínez-Sampere, ha carregat aquest divendres al matí contra CiU i el Govern de la Generalitat per haver portat a terme el que per ella és un 'canvi de cromos' amb el Partit Popular de Catalunya. Per la socialista, la federació nacionalista i el PPC 'no només han arribat a un pacte per aprovar els pressupostos sinó que hem vist que el pacte també existeix a la Diputació de Barcelona'. Per Martínez-Sampere, això 'constata' que des de CiU 's'apel·la constantment al PSC des dels faristols però es treballa intensament amb el PPC des dels despatxos'. 'Ho venim dient des del PSC fa setmanes', ha remarcat la socialista.

Comparteix
   


Etiquetes
La diputada ha volgut replicar així les declaracions del portaveu del Govern català, Francesc Homs, que ha fet una crida als socialistes perquè deixin de ser 'els botxins' dels pressupostos i se sumin al suport que ja ha manifestat el PPC. Martínez-Sampere, a més, ha retret a Homs que cridi a la 'responsabilitat del PSC' quan pel Govern 'la paraula responsabilitat bàsicament vol dir assenyalar culpables: el tripartit de dia i Madrid de nit'. 'A mi el que em continua sorprenent és com per un partit nacionalista com CiU, parlar de Catalunya i les seves prioritats mai és tema de debat', ha retret la diputada socialista.

Per Rocío Martínez-Sampere, el Govern de la Generalitat 'té aparença de pell de be', però en realitat la seva crítica als socialistes 'és molt constant' i 's'ha intensificat des del 22-M'. Tot i recordar que el PSC va facilitar la investidura del president Artur Mas, Martínez-Sampere ha remarcat que aquell acord 's'està incomplint gairebé des del minut zero'. 'Allà hi havia uns acords escrits en forma d'intentar arribar a un consens per la recuperació econòmica, i s'incompleixen temes de salut i estat del benestar que nosaltres vam posar com a condició', ha retret, tot justificant així el seu rebuig als pressupostos de la Generalitat. 'És sorprenent que demanin responsabilitat quan ells l'exerceixen', ha insistit.

Cinquena vicepresidència de la Diputació pel PSC
Des de CiU s'ha llençat l'oferta al PSC perquè pugui ocupar una cinquena vicepresidència a la Diputació de Barcelona. Des de les files socialistes no tanquen la porta a acceptar-ho, tot i que no ho han volgut explicar tan explícitament. En aquest sentit, Rocío Martínez-Sampere ha explicat que els socialistes 'sempre hem vist important 'tenir governs de base àmplia' als organismes supramunicipals, i per això ha assegurat que el PSC 'seguirà treballant perquè sigui així'. Malgrat tot, la diputada del PSC ha recordat a CiU que la directriu de respectar la llista més votada no s'acomplirà en el cas de la Diputació de Barcelona, donat que els socialistes 'som la llista més votada a la província de Barcelona'. I és que per Martínez-Sampere, la directriu de CiU 'quasi s'ha incomplert més que s'ha complert' a tot arreu.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Pep Vallès fletxa Vallès Oriental
11 de juny de 2011, 10.37 h

#1 Amb aquesta també estic d'acord amb tu, mal em pesi.
No obstant, mentre no et canviis el nic mentider i confessis que ets un punyeter convergent, et seguiré posant negatius.
Que et bombin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de juny de 2011, 07.36 h

I vosaltres, els P$OEcialistes, critiqueu la oposició que el PP fa a Madrid?.

Però si vosaltres encara sou pitjors!...al cap i a la fí, els peperos no son responsables del desastre en que ha esdevingut la economia a l'estat i a Catalunya, mentres que vosaltres si que en sou, aquí i allà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.