directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un sector d'ERC es reuneix per estudiar la possibilitat que Elisenda Paluzie lideri el partit

Participants al sopar asseguren que la convocatòria va en aquest sentit tot i que l'economista nega que la trobada sigui amb aquesta intenció

Comentaris 43  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

La cursa per la presidència d'Esquerra Republicana de Catalunya que s'ha de decidir el proper setembre està provocant una sèrie de moviments interns més o menys oficials. Entre les estratègies menys públiques hi ha el sopar que aquesta nit tindrà lloc a un restaurant proper als Jardinets de Gràcia que l'economista ha convocat amb l'ajuda de l'editor Josep Maria Vall i que reunirà militants, simpatitzants i exmilitants d'ERC. Assistents a la trobada han assegurat a directe!cat que la intenció primordial és doble: mostrar el suport d'un sector republicà a l'economista de cara a optar al lideratge d'ERC o un lloc rellevant de la cúpula i, a la vegada, fer una crida a Uriel Bertran perquè reingressi a la formació o, com a mínim, s'acostin postures per a hipotètics futurs pactes independentistes.
elisenda, paluzie
Comparteix
   


Etiquetes
Elisenda Paluzie ja va sonar com a possible número 2 a la llista d'ERC a les darreres eleccions al Congrés dels Diputats tot i que finalment no va ser així. L'economista, de l'òrbita d'Uriel Bertran, no va afegir-se a la seva marxa del partit per posteriorment fundar SI i ara tot apunta que està a punt d'emprendre un tour de força que li ha de servir per, si no acaba presidint Esquerra o formant part de la cúpula, fer números de cara a ser la candidata a Madrid.

Paluzie ha negat rotundament la intenció de la trobada i ha dit amb tota seguretat que és 'un sopar més dels que periòdicament fem amb gent del partit' i que té per únic objectiu 'analitzar els darrers resultats d'ERC'. Gent de la mateixa òrbita, però, contradiu les paraules de l'economista i afirma que la cita és per començar a encarar el futur de Paluzie i embastar el salt a l'alta política.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#43
Lluís fletxa Barcelona
19 de juny de 2011, 22.00 h

Pel que conec de l'Elisenda em sembla una persona prou vàlida per a un càrrec de responsabilitat dins ERC i comparteixo algunes anàlisis, particularment encertades, que ha fet recentment sobre la situació actual del partit. A aquests que d'entrada proscriuen, exclouen i anatemitzen els diria que ara més que mai necessitem un debat seriós amb projectes, raons i arguments i no un debat a base de xafarderies i personalismes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Valdric fletxa Barcelona
12 de juny de 2011, 18.14 h

Forma part de la porqueria que va generar-se en el darrer congrés nacional del Fórum. Deixeu pas a nous actors i fora tots els protagonistes del darrer període. Els crítics destructius, també. A més, la capacitat de lideratge de Peluzié és mínima. Que es dediqui a fer càlculs sobre l'expoli fiscal, que allò sí que era útil.
I que decidieixi si està per reflotar ERC o per fer la viu viu amb el seu amic Uriel de l'independentisme autodestructiu de SI (que és igual a NO-ERC).
Apa, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
12 de juny de 2011, 17.35 h

Cal estar molt afamat per voler liderar l'actual ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Pau fletxa Cardedeu
12 de juny de 2011, 17.13 h

#37 Tens tota la raó, ni més ni menys. Els que la coneixem ho sabem molt bé. El que hauria de fer (mira si es buena persona....) és donar-se de baixa d'ERC i si no ho fa, simplement convidar-la a marxar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Lluis fletxa Lleida
12 de juny de 2011, 13.35 h

Assumpció #36. Afortunadament uns quants ja coneixem a l'Elisenda. Em pregunto si aquest sondeig de l'Elisenda va més enllà, i tu ets part de la seva maquinària. Se't veu força el llautó, exagerant els elògis, i exagerant les crítiques a qui no pensen com tu. aquestes tàctiques son mes pròpies de l'extrema dreta, fet-t'ho mirar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Pep fletxa Paris
12 de juny de 2011, 13.25 h

Assumpió #36 i Jaume #34 teniu raó tots dos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
12 de juny de 2011, 12.51 h

A la universitat recordo com l'Elisenda era una reaccionària que ens recriminava als independentistes el fet que ho fóssim. Era extremadament convergent. I no fa tants anys d'això. Sempre ha estat una gran oportunista. Va pactar amb l'Uriel quedar-se a ERC perquè així serviria de torpede des de dins. A les eleccions autonòmiques va estar trucant gent de la Garrotxa per fer llistes de Solidaritat. Ho explica la mateixa gent de SI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36 Assumpció Cantalozella Mas
12 de juny de 2011, 12.08 h

#35Ara mateix ja inicies una nova escena "déjà vue" d'ERC: rebuig de l'altre, mala baba, manca de sensibilitat. I, per damunt de tot, una extrema grolleria.
Aquestes actituds són les que fan mal a ERC


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Pep fletxa Paris
12 de juny de 2011, 11.18 h

Jaume, #34, la política fot fàstig, i el que realment fa pena, és la gent que vol aprofitar-se del merder d'ERC per aconseguir la poltrona. No és l'aparença física el que m'ha fet riure, més aviat l'expressió forçada, que no transmet en absolut sinceritat. ERC ha de tirar endavant amb l'ajut de la militància i els simpatitzants, no hi ha necessitat de salvapàtries. I una cosa, visc a França però encara puc votar en les generals i al parlament (no pas als ajuntaments), i m'estimo Ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Jaume fletxa Ivars D¨Urgell
11 de juny de 2011, 17.25 h

#28 Jo no he pogut reprimir la pena que sento per gent com tu Pep de Paris. Suposem que deus ser molt guapo o aixi t´ho creus, perque opinar d´algú per una foto si que diu molt de tu. Queda´t a "Gabatxolandia" , però si pot ser "calladet".


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.