directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Fiscalia lamenta que la sentència absolutòria de la llibreria filonazi Kalki dificulti perseguir l'odi racial

Assegura que la decisió del Tribunal Suprem espanyol va en contra de la tendència europea

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, s'ha mostrat 'sorpresa' i 'molt preocupada' per la sentència del Tribunal Suprem (TS) que ha absolt els propietaris de la llibreria Kalki d'un delicte de provocació a l'odi racial. Compte ha assegurat que aquesta sentència la posa en 'dificultats molt serioses' per fer front a aquest tipus de delictes, en un moment en què estan obertes investigacions pels discursos i campanyes de Plataforma per Catalunya (PxC) o del nou alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol. Compte ha reiterat la seva petició perquè es reformi el Codi Penal per evitar sentències absolutòries com aquesta, que va en contra de la 'tendència europea'. Compte assegura en una entrevista a l'ACN que el ministeri fiscal acatarà la sentència, però ha assegurat que la seva postura seguirà sent la mateixa que manté des de fa deu o quinze anys, 'molt clara i contundent' contra el discurs de l'odi i les idees genocides. El TS ha absolt fa pocs dies quatre homes vinculats a la llibreria neonazi Kalki i a una editorial que venien material i documents a favor de la ideologia nazi. L'Audiència de Barcelona els havia condemnat a tres anys i mig de presó.

Comparteix
   


Etiquetes
Això, segons Compte, va en contra de la tendència europea, els tractats internacionals i sentències del Tribunal Europeu dels Drets Humans. Per això, demana des de fa temps que l'article 510 del Codi Penal es reformi i castigui els instigadors de les agressions o discriminacions, no només els que provoquin directament el tracte degradant. 'No he d'esperar si cremen algú, n'hi ha prou de dir que aquesta persona mereix ser cremada', assegura Compte. La fiscal superior no ha volgut valorar les investigacions sobre Albiol i PxC, perquè encara estan en curs, però en tot cas no les ha equiparat als fets de la llibreria Kalki, que la preocupen molt.

'Estem posant les bases per expulsar els estrangers que delinqueixen'
En relació als immigrants irregulars que delinqueixen reiteradament, Compte també ha explicat que, a part de necessitar urgentment el registre informàtic de faltes i reincidents, la fiscalia ha començat des de fa uns mesos a demanar l'expulsió directa d'aquest tipus de delinqüents. Aquesta és la primera fase, i la segona serà veure com s'aplica en sentència la interpretació del recentment reformat article 89 del Codi Penal. Si les sentències no contemplen la possibilitat de l'expulsió, es tornarà a demanar en els posteriors recursos i en les execucions finals de les sentències.

De moment, la fiscal superior ha designat una secció específica per aquest àmbit que ja s'ha coordinat amb els Mossos, la Conselleria de Justícia, la Policia Nacional espanyola i la Delegació del Govern per tenir la màxima informació possible sobre aquests delinqüents, com les causes que tenen pendents, les condemnes prèvies o els requisits que els falten per obtenir la residència legal. 'Estem en condició de treballar seriosament, estem posant les bases perquè s'expulsin els estrangers que delinqueixin', ha assegurat. Per tenir més eficàcia en aquest camp, considera imprescindible que abans de final d'any funcioni a tot l'Estat el registre informàtic de faltes. Compte confia que es compleixi el termini donat per la llei, però mentrestant la Fiscalia de Catalunya crea la seva pròpia base de dades per funcionar d'una manera una mica més eficaç que en el passat. La previsió és que properament la Conselleria de Justícia disposi de més tècnics informàtics per ajudar en aquesta tasca, tot i que Compte recorda que encara hi ha àrees del ministeri fiscal que no estan informatitzades. Un dels punts on aquesta base de dades seria  molt efectiva és Ciutat Vella, on des de fa uns mesos hi ha una fiscal especialitzada. Compte diu que funciona molt bé i que l'experiència s'hauria d'ampliar a altres districtes o localitats, cosa impossible ara mateix per la falta de fiscals.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
13 de juny de 2011, 13.24 h

#1Un respecte sisplau. Les senyores del carrer de la Tàpies treballen per guanyar sa vida. Aquests senyors, poden dir el mateix?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pagano fletxa el masnou
13 de juny de 2011, 12.20 h

abans el tribunal aquest debìa estar al carrer de les Tàpies, com progresen el fills!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.