directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rubalcaba es mostra ara 'perplex' pels pactes de CiU amb un PP 'genuïnament anticatalà'

Afirma que el PSOE ha de ser 'prudent' davant del debat intern del PSC abans de la trobada amb els socialistes catalans

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vicepresident del govern espanyol i candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha mostrat aquest diumenge la seva 'perplexitat' pel fet que un partit tant 'genuïnament català' com CiU 'oblidi tant aviat' que el PP va ser 'genuïnament anticatalà' i 'l'autor de la més increïble campanya catalanofòbica feta a Espanya' i hi arribi a acords. El dirigent del PSOE ho ha dit des de Barcelona abans de reunir-se amb un grup de militants del PSC i també amb bona part de la seva direcció. Rubalcaba ha dit no voler 'interferir' en el debat intern del PSC, centrat en aspectes com si cal un grup propi al Congrés, perquè cal respectar la seva 'autonomia' i que el PSOE sigui 'prudent'.
alfredo pérez rubalcaba
Comparteix
   


Etiquetes
Abans de la trobada amb militants, Pérez Rubalcaba ha fet una atenció als mitjans de comunicació acompanyat del primer secretari del PSC, José Montilla, qui no ha fet declaracions. El vicepresident ha començat la seva intervenció explicant que la seva visita a Catalunya respon a una sèrie de trobades que fa arreu de l'Estat per copsar idees i impressions per tal de 'construir un projecte' sòlid de cara a les eleccions generals de l'any vinent. Ha expressat la seva satisfacció de tot aquest procés. 'He parlat amb molta gent, m'he sentit estimat', ha declarat.

El 'candidat del candidat', tal com s'ha definit ell mateix en referència a les primàries del PSOE ha afegit que està fent un 'exercici d'escoltar i parlar', amb els militants socialistes i amb la direcció de les federacions. 'Més escoltar que parlar', ha matisat, posant l'èmfasi en la voluntat de deixar que tothom digui la seva. En aquest sentit, ha volgut remarcar la 'prudència' amb què el PSOE ha de referir-se al paper del PSC, 'i més ara que estem en una etapa pre-congressual', ha declarat.

Pérez Rubalcaba ha assenyalat que un dels 'temes de debat' és precisament que els socialistes catalans tingui grup propi al Congrés. 'Però jo no penso interferir en aquest debat, la meva opinió ja la coneix el primer secretari', ha remarcat. 'El PSOE ha de ser prudent i acurat i respectar l'àmbit d'autonomia del PSC', ha apuntat.

Més explícit ha estat amb els recents pactes i acords entre Convergència i Unió (CiU) i el Partit Popular (PP) en el marc de les municipals. Ha expressat la seva 'perplexitat' davant aquests fets, tot i entendre-ho en tractar-se de les regles de la política. Malgrat això, ha indicat que 'no em puc treure del cap que aquest PP és el mateix que fa poc va anar al Tribunal Constitucional, que posa esmenes a determinades lleis o que planteja recursos en temes de la llengua', ha afirmat.

Ha anat més enllà i ha acusat al PP d'haver estat artífex de la més contundent 'campanya catalanofòbica' vista mai a Espanya. 'I em costa molt veure un partit tant genuïnament català oblidar tant aviat com hi ha un altre partit que va ser tant genuïnament anticatalà', ha conclòs en referència als acords entre nacionalistes i populars.

Mà estesa a tots als ajuntaments

En quant a les municipals, Alfredo Pérez Rubalcaba ha reconegut que molts dels ajuntaments on governaven els socialistes, ara tenen a l'alcaldia al PP. Tot i així, ha assegurat que des del govern espanyol s'estendrà la mà als nous ajuntaments 'independentment del color polític que tinguin'. Ha insistit que el l'objectiu principal del país és 'acabar amb l'atur'. 'Hi ha indrets on el PSOE governava i ara ha passat a la oposició', ha assenyalat el vicepresident. 'Però vull que tots sàpiguen que allà on hem passat a la oposició estendrem la mà', ha apuntat.

Bildu

Amb un 'crec que es podrien haver fet les coses d'una altra manera', Rubalcaba s'ha referit a la important presència de Bildu als ajuntaments bascos i navarresos, destacant per sobre de tots, l'alcaldia de Sant Sebastià, fins aquest dissabte governada pels socialistes. Una presència que segons el líder socialista, podria no haver estat tant forta si s'haguessin dut a terme una sèrie d'acords entre altres formacions. 'Bildu tindria ara menys poder institucional si les coses s'haguessin fet d'una altra manera, ja vaig expressar la meva opinió al respecte', ha declarat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Joan fletxa Pla d'Urgell
16 de juny de 2011, 18.10 h

Tots els politics, només estan al poder per arreglar casa seva; patexen del paro que hi ha, perquè els fa por no poder seguir cobran el que cobren. Els importa una merda el que no pot viure perquè està al paro


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Oriol fletxa Sant Pol
13 de juny de 2011, 15.54 h

Doncs jo ho tenia molt clar, CyU i pp, com si no? En definitiva tots aquests son els mateixos gossos amb diferents collars i ni als espuajñoles ni als que els hi llepen el cul els importa un rabe Catalunya ni els catalans. INDEPENDENCIA JA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep fletxa Barcelona
13 de juny de 2011, 15.15 h

El cinisme dels polítics no te límits. Primer se'ns caguen i se'ns pixen a sobre i després tenen la barra de posar-nos bona cara i dir que "que dolents son els del PP"... Cas a part la síndrome de botiflerisme compulsiu que pateix CIU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JORDI fletxa Barcelona
13 de juny de 2011, 13.56 h

Quin cinisme!! diu que el Gobierno no ha sapigut fer-se entendre a Catalunya... El problema es que l'entenem massa. Els catalans només servim per pagar i callar i com que ja n'estem farts, l'única cosa que volem entendre d'aquest govern i dels altres es que es pugui fer el referendum sobre l'independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Trinigf fletxa Ametlla de Mar
13 de juny de 2011, 11.38 h

Com per a que vingui en bocachancla de Rajoy i li digui: -pos mira que tu...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Santi Vidal fletxa Barcelona
13 de juny de 2011, 06.24 h

El Sr. Rubalcaba no recorda els pactes del seu partit amb el PP a Euskadi, ni que el PSOE també s'oposa al corredor mediterrani, a portar el català a Europa, a les millores del port de Barcelona, a les conexions internacionals del Prat,... El PP és "genuïnament anticatalà", d'acord, però en cap cas podem dir que el PSOE sigui amic de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Voltaire fletxa Rias Baixas
12 de juny de 2011, 21.03 h

Mireu qui parla! El partit (PSOE) que més pactes fa amb els PoPPulars.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
joan fletxa canet
12 de juny de 2011, 17.05 h

Què de visita per la colònia? Als seus escolanets els cau la bava mirant i escoltant l'amo. Au fuig pallasso!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.